dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Poľovnícke oblečenie - diskusia

autor: jozef
pridané: 22.8.2011 20:03
zobrazení: 81 003
hlasov: 0

Zdravim.

Poradte kvalitne odskušane polovnicke oblečenie za prijatelne ceny (bundy,nohavice,klobuky)Atd. NIE rozne camo veci ale zelene,hnede kombinovane farby .

Dakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 161-200 z 339
soson
Nebude to tym ze tam polovnictvo nikdy nebolo " ludove " ako u nas ?
bobo1
maskovacie oblečenie bolo známe už za vojny, takže nie je to len o tom, či pokrok napreduje alebo nie...mal som možnosť v Rakusku pozorovať pri pár príležitostiach činosť tamojších poľovníkov.. či šli na poľovačku / drobná zver /, či pripravovali krmne zariadenie na zimu, či varili gulaš pred Vianocami, vždy boli oblečení všetci ako pred možno aj 80 rokmi :-D nikoho by tam nenapadlo sa strápniť v maskačoch / alebo pod / i keď tam čo i len drevo rúbal a vrecia nosil..nikoho! A to máme kus historie spoločnej...
soson
Bohuzial alebo chvalabohu pokrok ide dalej a co bolo a ako sa obliekalo a polovalo pred x rokmi a ako dnes nezmenis ani Ty ani ja. Uz som zazil aj povysovanie za lovca ked strelec bol obleceny ako snowboardista na olympiade :@(
bobo1
soson no lebo som postretal onoho času pár poľovníkov /?/, ktorí keby nebola era výpredajov maskačov a tiež keby ich u čiňanov alebo poľských trhoch nebolo dostať za tých 5 eur, tak do hory chodia buď nahý alebo naopak, oblečený ako sa patrí...Neviem, pred 40 - 50 - 60 rokmi sa tak do lesa nechodilo, a možno tiež bolo treba rozbiť siluetu postavy a približiť sa ku zvery... Samozrejme napr wildlife foto chapem, ale to nie je vykon poľovníckeho práva..:-D A ešte jedna vec. Ja samozrejme za poľovačku považujem aj individuálu formu lovu, nie len spoločnú poľovačku. Teda obliekať sa v duchu tradície a preto, že som poľovník, a nie sa predpisovo obliecť preto, že ma tam niekto vidí... To je pokrytectvo podľa mňa.. tak neviem...:-D snipko : ale zase ked si tak prezrieš foto "úlovky SR" tam nejak CAMO oblečenie nie je vidieť na poľovníkoch... zato maskače určite ano :-D
soson
napriklad
snipko
veru nie je CAMO ako CAMO. Na spolocne je myslim ze vhodne pouzit CAMO BLAZER vestu, clovek je dostatocne viditelny a zaroven aj maskovany..
soson
bobo1 netušim čo si chcel s tými výpredajmi po 5 E povedat. Za mna na spolocnu tradicny odev zelený, v zime na skodnu biele camo, v lete indivindy - ako mam chuť zelené alebo camo. Najväčšia výhoda camo oblečenia nie je cena 5 E, ale to že Ti rozbije siluetu a možeš sa lepšie priblížiť k zveri, či už lovíš alebo pozoruješ, či fotíš. A ďalej by som opomenul aj funkčnosť takéhoto oblečenia. Ihličkove maskače nepovažujem za camo.
bobo1
namor676: biela farba je neutrálna :-DDD
snipko
namor676: je to kazdeho osobna vec. To je ako ked prides na spolocnu na diviaky s Marlinom 336W a ostatny maju CZ, sauer, blaser a pod..potom po tebe kukaju ako na kovboja.. Porusil som tymto etiku a poriadok? nie neporusil. A to iste je aj s maskovacim oblecenim. Niekomu vyhovuje niekomu nie, je to vec vkusu a vyuzitia. Myslim si ze v polovnictve ma svoje opodstatnenie.. aj ked male ale ma. Aby to nevyznelo tak ze ja ho silou mocou propagujem a niekoho presviedcam aby ho kupil a pouzival, to nie. Kolko ludi tolko chuti..
bobo1
soson nechcem polemizovať ale ja som výpredaje na poľovnícke maskače za 5 eur nemal šťastie vidieť..:-DDD možno su neviem... Lebo podľa mňa je len toto ich najväčšia výhoda. ČL 23 hovori o i : Na výkon práva poľovníctva sa poľovník oblieka slušne a účelne. Za poľovnícku farbu sa považuje farba zelená a hnedá. atď... Čiže brigáda a pod dajme tomu... Ale keď ide o akúkoľvek formu poľovačky už podľa mňa v maskačoch nie... Nemam teda detailný prehľad o maskačoch / poľovníckych ako vy píšete /, lebo sú úplne mimo môjho záujmu, ale určite dostať vhodné a odolné oblečenie aj na prácu na brigádach a pod. Odolné proti roztrhaniu aj zašpineniu. To viem! :-D
namor676
Osobne maskovacie oblečenie nemám rád a napriek tomu biele zimné kamuflážne oblečnia v zime používam, myslím si však že vrcholne nevhodné používať kamuflážne oblečenie na spoločných poľovačkách.
snipko
bobo1: mas pravdu. Len je rozdiel vojenske maskace a polovnicke "maskace" to nemozes porovnavat. Ja nehovorim ze to musia vsetci pouzivat len ani v zakone a ani v poriadku sa nepise o tom ze polovnicke maskovacie oblecenie nemozes alebo nesmies pouzivat. Myslim ze netreba to odsudzovat. Je na zvazeni jednotlivca ako sa oblecie na polovacku, samozrejme ze v ramci slusnosti. O sokoliaroch som nehovoril ze ho pouzivaju. Lukostrelci tiez patria do polovnicva a myslim aj pravom..
soson
bobo1, polovnicky poriadok hovorí o nevhodnosti policajných a vojenských maskáčov ak sa nemýlim
bobo1
snipko prepáč :-D už som aj tu :-DDDD CAMO oblečenie má možno tradíciu a je rozšírené v amerike, kde ale o poľovníctve v našom chápaní hovoriť nemôžeme... Naše tradície historicky vychádzajú z nemecky hovoriacich krajín no a tam to je vylúčené. No a náš / vlastne váš :-D / poľovnícky poriadok o tomto type oblečenia hovorí podľa mňa dosť jasne...Sokoliarov som v tomto tiež nejak nevídal, lukostrelba je úplne iná trieda podľa mňa.. Dnes si myslím že sa nik nemôže sťažovať na to, že si zodpovedajúce oblečenie nemôže dovoliť a preto musí do hory v maskačoch za 5 uer chodiť... Úprimne sa dosť čudujem, že to mnohé PZ tolerujú...
snipko
naozaj je v dnesnej dobe velky vyber polovnickeho oblecenia, kvalitneho aj nekvalitneho. Myslim si ale ze netreba sa bat ani polovnickeho CAMO oblecenia. V inych krajinach je to bezna vec, takze nechapem tzv. odpor k tomuto obleceniu. Lukostrelci to bezne pouzivaju a su spokojny, netreba to zavrhnut a ani odsudzovat. Je to proste styl tak isto ako styl sokoliarstvo, lovecka lukostrelba..
namor676
Ono je to v zásade o tom ako tu už niekde bolo napísané, ktorým smerom sa vyberieme, či klasickým oblečením tradičného vzhľadu väčšinou vychádzajúceho z nemecky hovoriacich krajín alebo funkčné oblečenie väčšinou severských firiem, úprimne sám som niekedy v rozpakoch ako si vybrať, čo sa týka estetiky viac sa mi páči tradičné oblečenie avšak mám veľmi dobrá skúsenosti aj z tými severskými. Pokiaľ nie su zlé poveternostné podmienky eventuálne sa jedná o kolektívnu akciu uprednostním tradíciu a v iných prípadoch funkčné oblečenie. V dnešnéj dobe nepreberného množstva značiek štýlov a modelov sa na túto jednoduchú otázku dá len veľmi ťažko odpovedá, nakoľko ľudí ktorí otestovali viacero modelov veľa nebude a tak bude každý doporučovať len to z čím má osobnú skúsenosť.
Jager68
spokojnost odkaz
andy8
spokojnosť odkaz
jozef
igoret ponopan má dobré výrobky ale nohavice do dažda určite nie...
igoret
odkaz dobre a lacné
Finist
odkaz kupoval som ich v Lesone BB za 70EUR.
Jager68
Znaciek je neskutocne vela....ja volim klasicky vzhlad a styl..ale modernu technologiu.
Hunter243
Treba podporiť našich výrobcov Marko, Margita, Stella,... šijú krásne výrobky z kvalitných prírodných materiálov. Nastúpení poľovníci v Hubertusoch sú predstavitelia nášho cechu, pre Rakúšanov a Nemcov je to vec cti.
snipko
Myslim si ze dobre oblecenie za dobru cenu je JAHTI JAKT. Samozrejme kto na to "ma" nech zvoli tu uz spomenute znacky.
Fondo88
Osovbne doporučujem Anderson Geoff. Skvelá kvalita a funkčnosť
findula
Sporko znáš mě a věř mi.Afars exklusive.8let nohavice každý den.Skvělý vzhled, vodoodpudivé.
ferdo
sporko pouzivam Fjall Raven Barents - uplna spokojnost. V zime termo pod. v lete nic. Uplna parada co sa vody tyka.
sporko1234
pani a nejake naj nohavice na cely rok? odolne proti vode?
GRIZZLY74
ak chces lacene kukni to odkaz odkaz
snipko
Ja by som doporučil zn. HART a SWEDTEAM.
GRIZZLY74
odkaz kukni tento obchod je tam toho dost a celkom dobre ceny
jeges
Vedeli by ste mi poradiť nepremokavé nohavice aj bundu, topánky na leto hlavne pri rannej rosy, mierna prehánka. Za rady dopredu dakujem
namor676
Ano cena je za celý set, neviem čo si myslíš pod pojmom zateplené, až si myslíš že to má zvnutra nejakú kožušinu tak nie, ale má to membránu a podšívku a používal som to aj v týchto mrazoch so spodnými dvomi vrstvami na telo ešte tretia plus mikina a v úplnej pohode.
Fehir
A je zateplená alebo taká hrubšia tá bunda aj gate či iba také letné a toto termo prádlo to je cena 47 za všetky 3 veci ? odkaz
namor676
Je to možno iba farebná varianta, každopadne ja som si ten set objednal z moravy a nohavice su také ako v deerlande
Fehir
Aj tieto gate sú Granasen a sú iné ako v Deerland.sk v tom sete odkaz, odmeral som si pás a všetko a tá 46 bi mi bola aj dobrá, namor676 a mal si už ten set v ruke ? lebo ani neviem čo je hrubí alebo či je nieako zateplený alebo je to len taká letná blúza ?
namor676
Ale no, mi snaď nechceš povedať že máš postavu ako odmocnina z ihly, aby Ti bola veľkosť č.46 veľká odkaz A nezabudaj že to nekupuješ na jeden rok a ak máš 15 rokov za nejaké dva, tri roky bude tvoja veľkosť úplne iná, keď tak poraď sa z rodičmi ohľadom veľkosti.
Fehir
namor676 :ja som si ho chcel objednať ale to sú všetko velké velkosťi :( nemajú moje číslo
namor676
Fehir veď práve to že je celoročný, alebo si myslíš že na leto by doporučili hrušie oblečenie. Kúp si tento akciový set odkaz a budeš vysmiaty, je len o málo drahší, ale neporovnateľne kvalitnejší a keď bude veľká zima tak termo prádlo od nich a potom ťa nič neprekvapí.
FLATretriver
odkaz doporučujem mám dobré skusenosťi
Zobrazené 161-200 z 339

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.