zubna ambulancia klinika
dnes je pondelok,  16. jún 2025,  meniny má Blanka,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:48,  dnes západ slnka: 19:45
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Nočné videnie - diskusia

autor: off pavelb
pridané: 29.5.2011 15:43

Aké nočné videnie všetko okolo toho. Vaše skúsenosti a postrehy s praxe.

počet zobrazení: 155 446
počet hlasov: 6

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Stagstalker, 12.5.2014 o 19:19

Mňa skôr zaráža ako si tu poniektorí bez hanby diskutujú o streľbe v noci pomocou nočného videnia v štýle "V pohode s tým možes strielat v uplnej tme na 200 metrov bez rozptylu" alebo "Len si zabudol povedať že Dedal má odchylku pri strielaní 4-12cm/100m čo je za tie peniaze neprípustné" alebo "je to top trieda, a hlavne ziadna odchylka pri strelbe, kusal som na 100 m a ide presne!!!! na viac metrov strielat v noci ,no neviem, ale poznam niekoho kto to skusal na 215m a uspesne". Páni, neviem či ste len takí arogantní alebo aj hlúpi, ale keď vám už nič nehovorí zákon a pojem zakázaná zbraň, majte aspoň toľko chochmesu a morálky a nerozoberajte vaše "odborné" skúsenosti na poľovníckom fóre, takéto príspevky sem nepatria. Nemám nič proti pozorovacím nočným videniam, sú to dobrí pomocníci, ale to je aj výkonná optika, je dobré môcť pozorovať čo za zver mám v revíri. Ale to skutočne potrebujete streliť za každú cenu? V tmavej noci? na 100 a viac metrov? Chýba vám doma kúsok mäsa, lebo popri nakupovaní 5000eurových nočákov na neho nevyšlo? Či len treba zaplniť miesto klami diviaka, ktorý sa počas tmavej noci išiel nažrať či vyváľať v blate? Apropo, baví vás vôbec takáto poľovačka, resp. zamysleli ste sa niekedy prečo napriek tomu, že technológia dneška dosahuje neuveriteľné výsledky, nie je plošne v poľovníctve povolená a zavedená? Proste treba dať zveri šancu, poľovníctvo nie je o bezhlavom hlušení pomocou termovízie a laserom navádzaných striel, ale o zachovaní ako tak správneho pomeru medzi lovcom a zverou, aby ešte existovali situácie, že sa proste streliť nedalo. V minulosti tieto situácie boli prirodzené, dnes je na nás, aby sme myšlienku poľovníctva zachovali my, pretože skutočne to nie je len o strieľaní. Ale nato, aby to človek pochopil musí dosiahnuť istú úroveň vnútornej pokory, empatie a úcty k všetkému živému.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 210

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 593 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off sergej82, 14.2.2018 o 14:52

Puskohlad s nocnym videnim - Ma niekto skusenosti s puskohladom s nocnym videnim, rozmyslam nad kupou takeho puskohladu, dakujem za rady.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off tanak, 10.2.2018 o 10:12

raubsic máš SS ◄ reagovať

off raubsic, 9.2.2018 o 20:37

Yukon Photon -

Ake mate skusenosti s optikou Yukon Photon,pripadne ktory je lepsi ci 4,5x alebo 6x? Daukjem za skusenosti a odporucania!

◄ reagovať

off lubenko, 3.2.2018 o 21:48

Ondrik nemusel si reagovať bol to len môj postreh,ale mam pocit že ty pri mne reaguješ už zo zvyku:):):):) ◄ reagovať

off Ondrik, 3.2.2018 o 18:32

No dobre... Tak teda keď nešlo o lamentovanie tak teda o spomínanie na "časy minule". Otázkou však je aký význam má taký príspevok v diskusii o modernej technológií? Série ma, že vždy sa nájde niekto kto prispeje do diskusie "totálne mimo".... to sa potom nedá nezareagovat.