goret, ja som na vlastné oči videl, ako psovi z konečníka trčala pásomnica. Asi uhynutá. Pes bol /NKS/ vo vynikajúcej kondícii. Srsť na ňom len, doslova, svietila. Takže keď ty si videl niečo iné, možno to bolo v súvislosti aj s inou chorobou. Ťažko si to teraz vyvrátime alebo dokážeme. A s Jelsovcom? Nejde o urážky, ide o to, že sa bavíte o odčervovaní zvierat a zveri v uzavretých priestoroch, u zvierat, u ktorých sa to dá. Nie vo voľných revíroch. Aspoň ja to tak chápem. Lebo ja sa tu bavím IBA o zveri vo voľných revíroch. A o vyvýšovaní. Nevyvýšujem sa. Ja len žiadam jednoduché odpovede na jednoduché otázky. Ak ich od vás nedostávam, uznávam svoje. Nikomu ale nevnucujem svoje rozumy. Dôkaz? Ak nemá nikto odpoveď na otázku, kde bol cez dobu ľadovú život, trvám na svojom, že doba ľadová je blafák na verejnosť. Lebo pri celoročnom zaľadnení nemohla rásť tráva, a keď nemohla rásť tráva, nemohli žiť bylinožravce, akeď nemohli žiť bylinožravce, nemohli žiť ani mäsožravce. Alebo sa mýlim? Z poľovníctžva - že odčervovaním sa zveri zväčšujú bruchá, tým sa plody v maternici tlačia v stiesnenom priestore, čo môže mať len negatívny dopad na ich vývoj, či je to racionálne, je otázka, nie vrieskanie. Kým mi na túto otázku neodpoviete, nemôžem súhlasiť s tým, že odčervovanie gravidnej zveri v zime je zootechnicky odborné, správne. Čiže - je rozdiel medzi zvedavosťou a vrieskaním. Nehádžem sa o zem, ani nevrieskam, že mi ten druhý nechce dať za pravdu. Iba čakám na slušnú a stručnú odpoveď. To vy namiesto slušnej, jednoduchej odpovede píšete všetko možné, len nie tú jednoduchú odpoveď - kde bol život cez dobu ľadovú a či je správne nútiť srnčatá /napr./, aby sa tlačili v "kravskom" brušisku matky. Ale ja netvrdím, že mi ubližujete. Skôr o vás by som povedal, že sa cítite ukrivdení, keď nechcem ísť po diaľnici s vami. Keď nemáte odpoveď. Pôjdem - ak mi odpoviete na tieto otázky.