Ty máš roky štúdia, ja roky štúdia - slovníka. Aj. Ale hlavne problémov v poľovníctve. Že bojuješ s chorobami, to je ušľachtilé a dôstojné, klobúk dolu, ale načo bojovať s chorobami, o ktorých sa iba domnievame vo voľných revíroch a kde sú podľa odborníkov zanedbateľné. To, čo vy tu vypisujete, platí a hodí sa do zverníc, na farmy, ZOO,... Pšenicu v zime nedávaš. Povedzme. Ale obilné šroty, ako odporúča Jelsovec, určite áno, lebo inak nejde podávať liečivá. A všetky obilniny sú lepkové, cestovinové. Navyše Jelsovec píše, že odčervovanie je beh na dlhé trate. To nie je na dlhé trate, to je beh do nekonečna, resp. do priepasti. A ďalšia blbosť, resp. zastrašovanie: epidémia bude decimovať populáciu. Kde naposledy si počul, že by kosila epidémia? Ja viem o poslednej v Austrálii, ale až po cielenom naočkovaní myxomatózy králikom. A s pakoňmi, bizónmi máš pravdu, že žijú na veľkom území, ale natlačené na seba, takže riziko infekcie je väčšie, nie menšie. Takže opäť táraš bludy, resp. tendenčne klameš, aby si mal oporu u ľudí. Laik číta periodiká, aby sa učil, ale nie takým bludom, ako je doba ľadová, odčervovanie, predrujný lov a podobné archaizmy a hlavne aby si tvoril vlastné racionálne úsudky. A hokej ma nezaujíma. Takže najprv mi vysvetlite, kde bol život cez ľadovú dobu, a potom na mňa kričte. Dovtedy mám uši zašpuntované.