Edu,ja ak si vycvičím psíka,tak ho chcem predviesť na skúškach,aby moje okolie videlo,že som s tým psom čosi dokázal,a že v tom psovi čosi je,je to akýsi revanš alebo zadosťučinenie pre mna za to,že som sa s tým psom 2-3 roky piplal od štenaťa.Tiež mám z toho dobrý pocit,že som stým psom čosi dokázal,to je niekedy viac než dosť.Na Slovensku to bohužial funguje tak ako to funguje,niektoré skúšky nemajú úroven a niektorý rozhodcovia sú úplatný.No takéto podujatia a takých rozhodcov vyhladávajú predsa len tí ktorí to potrebujú,ak má niekto psíka správne pripraveného,nebude predsa niekomu len tak strkať peniaze do vrecka a riskovať i prípadnú stratu polovného lístka ak sa na to príde.To že korupcia na Slovensku je bežná,je známe,no upláca len ten kto potrebuje,preto nedehonestujme skúšky ako také,lebo je vela poctivých organizátorov,chovatelov,cvičitelov,pre ktorých sú skúšky možnosťou ukázať čo je v ich zverencoch.Rovnako si vážme prácu rozhodcov pre skúšky z výkonu,lebo ešte existujú aj spravodlivý a neúplatný rozhodcovia,ktorý dbajú na svoje renomé a povesť,preto nedajú nikomu nič zadarmo.