Edu, ja som ten komentár myslel ako vtip, neurážam nikoho, no vycvičiť a vychovať dobrého psa je fakt náročné. Nie je to také jednoduché na skúškach, vyhadzuje sa a dosť často. Aj môjho psa raz vyhodili, no napravili sme to potom. A mimochodom, videl si pracujúceho bloodhounda, zaštekávajúceho diviaky? To je iný "spev", ak nás zavoláš, ukážeme ti trasúce sa doliny od psieho brechotu, ak teda budú diviaky :-) Môj pes ma v poslednej dobe prekvapuje, už pochopil, vybehlo srnčie, ja naň "fuj" a on ich ignoroval, to mi robí v poslednej dobe často, sleduje hlavne diviaky, keď vidí, že strieľame len po nich, oveľa viac ho bavia. Ale v sobotu jeho - 50kg psa, vyhodil kanec do vzduchu, keď naň neopatrne skočil, keď ležal. Veruže sa vrátil ku mne s chvostom medzi nohami. O 10 minút ho už znovu naháňal, ale veru opatrne. Nič sa mu našťastie nestalo. Ani kancovi, čarostrelci ho z 15 metrov netrafili. Taký kilometer sme ho so psom stopovali, žiadne známky poranenia. Ešte k tej ignorácii srnčieho, jedine sa k tomu dá zlákať, keď ju duria iné psy blízko neho, no nehlási ho. Ale k tomu treba psa viesť. Horšie by bolo, keby ju nejaké psy pri ňom strhli, to už by ho lákalo. To sa nechá nahovoriť aj zapracovaný diviačiar. Ale vráťme sa k beaglom, veľmi pekný pes, robí ich klub nejaké klubové skúšky? Ak áno, bež sa na ne marekcom pozrieť, to ti veľa dá a určite tam stretneš aj veľa chovateľov a poľovníkov, čo ich poľovne vedú.. Tí ti veru povedia oveľa lepšie ako pracuje beagle, než my tu, čo sme tohto psa pracovať nevideli a len tu mudrujeme :-)