Andy8, ako som už čítala v predchádzajúcich tvojich príspevkoch, si absolútne protibíglovsky naladený. Nebudem ťa presviedčať o poľovných kvalitách bígla, pretože ťa nepresvedčím. Moje psy nemajú SD preto, pretože pripraviť ich na to nie je v mojich silách, nakoľko nie som poľovník a nemám možnosť ich dostať do kontaktu s diviačou zverou. Bez toho skrátka skúšky nespravia. Viac mojich šteniat sa nedostalo do rúk poľovníkov asi práve pre také príspevky o plemene, ako sa píšu nqpríklat tu. Klub netlačí do sprísňovania podmienok z toho dôvodu, že práve zväčša poľovníci ktorí majú možnosti psa pripraviť, tieto možnosti nevyužívajú. Preto ostávajú v rukách "obyčajných ľudí" a nadšencov pre toto plemeno, ktorí s problémami zháňajú aspoň diviačie ratice, aby psa pripravili na FD a zachránili aspoň tú trochu dobrej mienky o plemene, ktorú ešte nestihli zničiť "znalci a odborníci" na psie plemená. Ale aspoň viem dokázať, že tí ľudia, ktorí majú záujem sa psovi venovať, dokážu s bíglom spraviť aj SD, o čom sa tu na fóre veľmi pochybovalo.