termovizia nocpix
dnes je streda,  4. február 2026,  meniny má Veronika,  spln: 1. február 2026,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 16:46
ODIMON

Je Labrador vhodný pes na polovačku? - diskusia

autor: marekcom
pridané: 5.1.2011 20:03

Je labrador vhodný aj na polovačku viem že je dobrý na prinášanie ,do vody

počet zobrazení: 10 069
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
VanFCR, 21.1.2011 o 10:47

ked niekto chce retrivra, ale nechce labradora, ze je moc preslachteni a zgaucoveny, moze siahnut po inom plemene retrivra, pekne pracuju aj zlataci (len treba hladat vhodnu chovku), prve lastovicky su aj z flatcoated retrievera, ci nova scotia duck tolling retriever, aj ked toto treba priviezt z ciech, v cr pracuju aj kucerave (hoc ich je malo) alebo chesapeak bay retriever...u nas su okrem labradora a zlateho ostatne retrivre trochu nezname, ale podla mna sa toho netreba bat, su vacsinou zdravsie, temperamentnejsie s nepokazenymi nosmi...ale ako pri kazdom plemene, aj tu treba pozerat po chs, rodicoch a ako goret napisal aj po ludoch, co ich chovaju...niektori dokazu predat gaucaka ako super pracovneho psa ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

goret, 21.1.2011 o 10:12

Yegi, radšej sa dobre prizri človeku, od ktorého by bral šteňa. ________________ Edu, ty si zabudol aký si bol? ◄ reagovať

yegi, 20.1.2011 o 14:10

Jeden známy mal labradora s pointrom,pointer krásne hľadal a vystavoval,labrador len prinášal.Boli dobre zapracovaní robiť spolu,myslím tým na drobnú,najmä bažant.Ale,ako u každého plemena, čo pes,to osobnosť.Keby som si musel zaobstarať labradora,prvá vec by bola,že by som si išiel pozrieť rodičov,ako pracujú,lebo veľa psov je držaných len preto,že letia. ◄ reagovať

Edu, 20.1.2011 o 13:57

Gorert,alebo by sa mali deti zamyslieť či sa nás také sprostosti budú pýtať . ◄ reagovať

Poacher, 20.1.2011 o 13:18

Prirodzená dravosť bola u labradora cieľavedome, chovom potláčaná po generácie. Jeho pôvodný význam je čiste aport a nič iné. Že mi z neho chceme v našich podmienkach univerzálneho psa je vec druhá a tak nejak to treba aj vidieť. ◄ reagovať

baxik, 20.1.2011 o 13:08

zeby sa pytal na to ake ma kto skusenosti?asi o tom diskusia k danej teme je,labrador je jeden s najrozumnejsich psov na svete,preto sa asi aj najviac vyuzivaju ako slepecke psy,naucit sa da vsetko len mi tam chyba ta prirodzena dravost,ale mozu sa najst aj take,na dohladavku si ho viem dost dobre predstavit ◄ reagovať

zora, 20.1.2011 o 11:48

brat má dvoch labradorov super psi na drobnu ale to je asi tak všetko edu neocudzuj malé psi keť nevieš čo dokážu mam bordera ktorý ubehal obydvoch labradorov a to bolo približdne 10cm. snehu tagže asi tak ktomu že malé psi sa rýchlo unavia. ◄ reagovať