Jelsovec, Jelsovec, zase si vedľa. Čo sa týka estónskej lenivosti, máš to na obrazovke. Len si to treba vyhľadať/ ešte raz adresa:
odkaz - otsestriim/. Ja tam vidím krmelec so senom a letninou. A že sa búrim autoritám? A nie vy dvaja? Ja predsa uznávam veterinárov, dokumentaristov a iných odborníkov, ktorých ale vy máte za hlupákov. Keby som vedel, že to čo tvrdím, je blbosť, nenapíšem tu ani slovko. Našiel by som si niečo zábavnejšie. A cielená provokácia to už vôbec nie je, teda provokácia. Cielené to je, ale k zveľadeniu poľovníctva, nie k deštrukcii. O rezignácii tiež nemôže byť ani reči - intuícia káže, že sa to celospoločensky presadí. Nie každému môj "balast" kole oči. Je to voľná diskusia, preto si tu každý môže písať, čo chce, ak to nie je vulgárne, či inak deštruktívne. Ty máš také heslo, ja zas opačné - skúsenosti ukazujú, že zveri lepšie chutí zo zeme, ako z rebrín a niet nad domácu stravu, preto moje heslo je: "Bez krmelcov na večné časy a nikdy inak". Edu - to vysvetľuj pánu Dubenovi, nie mne, že má nedostatočné informácie. A obdobie vzdoru? Máme ho v každom veku. Keby ho nemali ľudia medzi detským vekom a dôchodcovským, nebolo by ani Zamatovej a naďalej budujeme rozvinutý socializmus leninskou cestou. Ale ešte k odčervovaniu. Dostal som bombastický nápad. V návode na používanie Rafendazolu /Cermixu, Premixu/ sa uvádza, že je potrebné zistiť ložiská výskytu črevných parazitov a až potom odčervovať. Po odčervení neloviť 6 týždňov. Môj nápad spočíva v tom, aby sme sledovali výskyt v truse zveri NIELEN pred odčervením, ale aj ďalej - počas tých 6 týždňov a ďalej. Teda po celý rok. Ak sa nenájdu červy ani po odčervovacej akcii, potom vám dám za pravdu a uznám odčervovanie ako zmysluplnú starostlivosť o zver. Podľa p. Rajského však verím, že nájdete utužené červy, ktorým neublížite, aj keby ste im rovno do pusy napchali Rafendazol. Ešte sa vám poďakujú.