Vlasto, v našom prímestskom revíri v Bratislavskej Rači, každoročne nájdeme strhnutých od psov niekoľko kusov srnčej zveri. Poviem jeden príklad, bolo to zopár rokov dozadu, v júni, keď si jeden náš člen všimol dvoch chlapov, že v jednej takej zarastenej ploche asi 200x100m, kde sa permanentne zdržiavalo niekoľko kusov srnčej, aj srny s mladými, dvaja chlapi huckajú svojich psov na štvanie proti srnčej, dokonca jeden zo psov aj chytil srnča, pozeral na to ďalekohľadom s posedu. Zdvihol telefón a volal 158. Tam oznámil čo sa deje, a nezabudol povedať policajnému dispečingu, že teraz idem dole z posedu a obidvoch psov jednoducho odstrelím, , policajti ho prosili, že aby nestrieľal že už tam posielajú hliadku, lebo bude mať z toho zbytočné opletačky, a ozaj, do 5 min, tam boli policajti, medzi tým volal aj predsedovi( ten je poľovná stráž) a policajti pekne oboch pánov chytili pri čine, bohovská zábava to bola, psi ešte boli v tej zarastenej časti, spísali priestupok a páni boli každý pokutovaný sumou 500SK, to bol jediný príklad kedy polícia zakročila proti takýmto ľuďom, napriek tomu že sa takéto veci bežne stávajú, ja už ani nikoho neupozorňujem, lebo to vedie iba ku konfliktom a agresii, ľudia, neznesú ak niekto povie krivé slovo na ich domáceho maznáčika. Jeden krát som to jednej pani pekne vysvetľoval, lebo mala pusteného labradora, keď som jej opísal strhnutú srnu, z ktorej vypadli dva plody srnčiat, tak neviem či jej aj slzy netiekli, a to pritom stačí, aby bol pes na vodítku, nech má to vodítko aj 20m, a dá sa tomu zabrániť