Mrlian, 26.10.2011 o 19,09. Neviem, čo znamená, že už máme rok 2011, a čo dokáže veda za 20 rokov. Mňa zaujíma, čo dokáže príroda za milióny rokov. Zrejme si lekár a tvoje poznatky sa točia okolo ľudských problémov. Tu sa však bavíme o zveri vo voľnej prírode. A kukanie na televíziu? Dá mi určite viac, ako čítanie vašich jedovatých riadkov. Máš pravdu, že si z nej vyberám len to, čo mi zapadá do mojej nie chybnej, ale bezchybnej mozaiky. Presne, ako vyberať si na benzínke len taký benzín, aký zapadá do nádrže môjho auta – 95. Teda na aký je moje auto skonštruované. Nevyberiem si predsa naftu. Takže - neodvádzaj pozornosť našich ctených čitateľov. Patologickú potrebu byť stredobodom pozornosti a vzbudzovať záujem tiež nemám – na to by som nečakal do druhej šesťdesiatky. A ticho sa vytratiť, keď na mňa nikto nereaguje? No na to, že si doktor, dosť divná úvaha. Ak si si nevšimol, nájdem si iné vlákno, veď v súčasnom poľovníctve je toľko nedostatkov. Po ďalšie – ak sa dlhšie neozývam, je to aj tým, že mám aj iné povinnosti, pre ktoré sa nemôžem dostať k počítaču. Ale určite sa nevytrácam pre krivdu, že na mňa nikto nereaguje. Ja to ani ako krivdu neberiem, skôr ako že sa o tom premýšľa, ako o novote. Zvyčajne sa po pár dňoch niekto ozve. Ale spôsobom od veci. Teda reakcia nie na akciu, ale na moju osobnosť – moju minulosť, zdravotný stav, atď. Veď to poznáš. Ale mne to nevadí. Hlavne že to čítajú aj mladí ľudia a úsudok si robia sami. To tebe ide o to, aby tu nepísal niekto, kto by mohol mať racionálnejšie, pokrokovejšie názory, ako ty. Aby ti neprerástol cez hlavu. Aby platilo len to, čo ty uznávaš za vhodné. Všetci, ja , TV, dokumenty sú pod tvojím IQ, druhá kategória. A to sa mýliš. Jedným z nedostatkov vidím aj uverejňovanie takých rád pre poľovníkov, aká je uvedená v Našom poľovníctve, č. 11/2011, str. 33: Starostlivosť o zver. Predkladanie jadra a dostatku sena. To už by chcelo uverejniť aj články o škodlivosti jadra a ignorácii sena. Čiže – časopis na jednej strane uverejňuje články o nevhodnosti týchto krmív, na druhej - odporúča ich predkladanie. Tak mi napadá, čo tak napísať na kŕmidlá, ako na cigaretové škatuľky – fajčenie môže zabíjať. Pre zver – jadro môže zabíjať! Len či sa toho zver aj zľakne? Ale pre poľovníkov by to bolo upozornením. Čo ty na to? Pokrokovejšie je na tom Poľovníctvo a rybárstvo, ktoré o prikrmovaní nepíše ani čiarku. A to je dobré. Nespočetne krát lepšie, ako o prikrmovaní obilninami. Píše len o dobách lovu, nad ktorými sa však musí zoopoľovník chytať za hlavu – lov v čase párenia. Jeleň, muflón, kamzík, zajac, atď.