Edo potrebuješ ešte stále vysvetlenie? ak máš Povolenie na lov zveri, tak možno máš (ja mám) zakrúžkovanú aj možnosť citujem "Oprávnenie na lov podla §29 ods.2 zákona a §71 ods.4 vyhl. MP SR č.344/2009" , v zákone som síce v §71 ods č4 nenašiel,a le stačí mi §29 ods 2 na to, aby som mohol konať v prípade pytliačiacich psov.Čiže z právneho hladiska som oprávnený konať tak, ako mi svedomie a vedomie dovoľuje. To, či bastarda, alebo čistokrvného bez papierov, vysokého či nízkeho, trojnohého alebo oranžového..to je na polovníkovi! samozrejme existujú aj psobijci ktorým je jedno, ja tu nikoho na nič nanvádzam, len uvádzam na pravú mieru to, čo hovorí zákon! O mačkách sa tu nikto nezmieňuje, prečo asi? toto všetko tu čo sa tu vedie sú len krčmové reči typu "však skús, ja ti ukážem!". Ak sa tu už odvolávate na nejaký zákon , tak v prvom rade chápte to čo hovorí a hlavne to, že je ajtak urobený nahrubo. Edo ty sa čuduješ pojmu "môže preniesť" ukáž mi člena polovnej stráže ktorý "neprenesie" v prípade psa ktorý strháva zver nech je aj aký chce nepolovnícky.A keď ja mám od hospodára oprávnenie v povolenke také, aké má polovná stráž , tak nepotrebujem ani odznak, ani zoznam, ani nič.Riadim sa vlastným vedomým a svedomím a hlavne tým, čo vidím! Kdejakým tiežpolovníkom je to jedno, buď škoda náboja, alebo "ty hajzel ty mi budeš žrať čo mám zožrať ja?!" . Stačí aj štvanie zveri, nemusia ju strhávať, aj to stačí an to, aby pes nepriaznivo zasiahol do poľoníckeho hospodárenia ( ale to ty ako poľovník s osvedčením poľov.Hospodára vieš). ukáž mi psa na volno pusteného, ktorý odignoruje blízko stojacu zver. kdejaké ratlíky a "kvázipsy" snáď nie... Ak je to proti srsti niekomu, nech to nerobí! ale potom nech sa rovnako nevytešuje nad lovom inej škodnej (kuna,vlk,líška,mačka,pernatá...)...či ako je to? hocičo iné môže byť, aj strelbou roztrhané, ale psík nie? kde je zdravý rozum ??