ToxiČo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.
357AS, 14.1.2017 o 20:28 Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.
kayacik, 22.10.2011 o 21:53 zodpovedat sa mi nemusis ale ja zijem viac rokov v horach ako ty mas.a len jedna otazka kto bol ten blby vo vcerajsom pripade??ako ten pes mal ucit tie mladata ked nemoze odbiehat?? a ten zakon je blby uz len vtom ze polovnika takmer zbavuje zodpovednosti.a aka je v tom spravodlivost ze ked niekomu nahodou odbehne pes a nenahana zver ty ho mozes zastrelit??len tak aj keby sa uz vracal a bol kusok od domu.ako sa presvedcil vcera ten dotycny pan co tak machroval pred kamerou a ohanal sa zakonom co vlaste zastreli??a prave taky zakon umoznuje prejavovat sa aj tym blbsim a arogantnejsim... ◄ reagovať
sisuliak, 22.10.2011 o 22:02 dakujem za podporu Leon, súhlasím aj s tvojím konštatovaním, len podl amôjho názoru by debata mala byť konštruktívna a tu sa mi nejaví, že by malo hlbší význam tu pomelizovať alebo rozdávať svoje názory ako podnet na zamyslenie sa. stále sa točíme okolo toho istého a nie a nie a pohnúť niekam dalej, hold a ako alibi sa stále ohánať jedným zákonom o odstrel ipsov ma už nebaví čítať dookola!!!..v prvom rade by mal človek používať rozum pre zhodnotenie situácie lebo " Ten, kto loví zver môže na ňu vystreliť len vtedy, ak ju bezpečne rozpoznal" - to som nevymyslela ja, to máte chlapci v poľovníckom zákone!!!!!! tak si ho teda poniektorí môžu prečítat ešte raz a ked ho začnú niektorí jedinci aj dodržiavať, nebudeme musieť viesť tieto nezmyselné diskusie!!!! ◄ reagovať
sisuliak, 22.10.2011 o 22:04 ten vo včerajšom TV príspevku s tými blbými argumentami sa volá Ing. Miloš Murina ◄ reagovať
WolfHunter, 22.10.2011 o 22:05 kayacik...ten zákon si určiťe ani nevidel a aj ked si ho videl nerozumieš mu lebo ťi ho nikto nevysvetlil jeho podstatou je boj proťi pytliačiacim psom ake su to už tu bolo rozoberané a my poľovníci vieme posudiť a konať...naš problem je niekde inde včera som nič nevidel tak neviem čo sa dialo ale poviem ťi to tak bol to jeden z neikolkych prípadov ked pochybil poľovník ale vinu na tom mal aj majiťel jeho povinnosťou je predísť tomu aby sa čosi také stalo nemožeš čakať že že báudeme brať ohľad my ked vy ohľad nebrieťe uvedom si každá takato situacia je špecificka tak dianím tak záverom skratka nemožeš to globalizovať teraz na všetko a obuvať sa do všetkých je to vaše slovo proťi nášmu a zákon nezmeníš lebo sa týka polovníctva a odstrelu túlavých psov ...zakon nezbavuje zodpovednosti to je v tvojom ponímaní hlúposť!!!je treba niesť následky ale zhodnoťiť situaciu a to sa nedá pri prehlasovaní svojej pravdy každý problém má dve strany a treba ich vidieť ..najhorší zákon je ten ktorý neplaťí spomínal som kompromis nemas pravo nikoho súdiť ani odsudzovať na každého je meter a ešte jedna vec v zákone je presne definované kedy može polovník zasihanuť lenže nie je to tak dokazatelné ním že konal správne rovnako ako majietlovy psa že konal nesprávne nie sme bohovia už sa uvedom!!! ◄ reagovať
sniper7x57, 22.10.2011 o 22:06 elpupino toto je stranka pre polovnikou a milovnikou prirodi a nie pre sebcou a blaznov mal by si sa liecit a ked mas maskace cierne daj si ich oprat lebo asi uz poriadne zapachaju od tich hovien co rozpravas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ◄ reagovať
elpupino, 22.10.2011 o 22:12 no tak dobre....pridavam dalsie polovnicke hovno odkaz a pozri sa na moju fotku v nick-u ty ozbrojeny ochranca prirody ◄ reagovať
WolfHunter, 22.10.2011 o 22:24 elpupino-tvoj odkaz je fakt na hovno len príbeh ktorý nedokazuje nič...bachorka aku si može vymyslieť hocikto ...téma sa venuje odstrelu tulavych psov a jeho správnym vykonávaním a problematike s tým suvisiacej...takže ak maš nejak komplex z polovníkov daj sa liečiť či takto si otvaraš hubu na každeho ked sa ťi nepačia policajty tiež budeš takto kvakať ved aj oni su ozbrojeny nedotknutelni majstri sveta???...poriešiš aj ich ? :D si trapny ◄ reagovať
sniper7x57, 22.10.2011 o 22:25 si kurevsky múdry mal by si ist studovat a nehrat sa tu snami ,, ozb, oochrancamy prírody" ◄ reagovať
sisuliak, 22.10.2011 o 22:29 chlapci, ale ved každý má právo na svoj názor o tom sú diskusie, téma poľovníci dosť úzko súvisí s témou odstrelu túlavých psov, ved tí ktorí ich strieľajú sú poľovníci a či nie? treba ich len rešpektovať, myslím názory iných, je už na každom akú má schopnosť niekoho presvedčiť o svojom názore-) ◄ reagovať
WolfHunter, 22.10.2011 o 22:39 sisuliak súhlasím chce to debatovať debatovať a debatovať s rozumom s chladnou hlavou a bez emocii každý máme právo na názor a štýl akým sa to robí fakt nikam nevedie s omylov sa treba poučiť a pre buducnosť im zabraniť koli par idiotom v naších radoch netreba nahadzať všetkých nas do jedneho vreca rovnako aj pri psíčkaroch je to konflikt zaujmov nadavky obvinovanie nikam nevedu k jedincom ako elpupino a kayacik myslíte si že ste múdry rovnako ako ožran že je triezvy :D ◄ reagovať
elpupino, 22.10.2011 o 22:39 Kolko z vas v zivote strielalo a neboli si isty ze na co strielaju?To musi strasne bolet ked ti utecie vysoka z optiky....cely den je pokazeny ze? ◄ reagovať
spito270, 22.10.2011 o 22:43 kayacik, pre zacinajucich psychologov by si bol idealny pacient... pochybujem, ze mas vobec sajnu o tom co to znamena svojpravnost, a ty ju uz ides niekomu odopierat :) poviem to takto... mne je jedno, kto sa na mna ako bude pozerat...! ak daky pes nema co robit v reviri a napriek tomu tam oxiduje, s najväcsou radostou mu vystrelim mozog z hlavy. a vobec sa nebudem citit nesvojpravny :) tak ako tu napisala MILI a dala sem nejaky odkaz... tam sa stretnete s pochopenim, tam si oxidujte, tam sa odbavujte ◄ reagovať
WolfHunter, 22.10.2011 o 22:47 pekne spito270 :D len sa neznizuj na ich uroven a trosku kulturnejsie vyjadrovanie ved sme nejake chraktery ukazme elpupinovi trosku uroven možno sa spamätá :D ◄ reagovať
rhoods, 22.10.2011 o 22:54 alpupinu rad sa s tebou stretnem a mozeme podiskutovat, ohladom toho psa : preco majitel mal pusteneho psa vecer?? to nepochopim,na druhu stranu nepochopim polovnika preco strielal na psa s obojkom(ked ho teda mal ako uvadza majitel) ◄ reagovať
spito270, 22.10.2011 o 22:57 obojok bol len cerveny, nie raflexny... a te pes tam tak ci tak nemal co robit. majitel ho mal mat doma na dvore, dovidenia. nech mu svetlo vecne svieti ◄ reagovať
sisuliak, 22.10.2011 o 23:02 a to ktorý zákon prikazuje majiteľovi mať psa po celé dni doma? to ma veľmi zaujíma ZO zákona, ktorý poznám ja: Zakazuje sa v poľovnom revíri: d) pohyb psov bez osoby podľa osobitného predpisu, ) osobitný predpis: 282 ZÁKON, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov: c) voľným pohybom psa je pohyb psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov; “”””””””""za voľný pohyb psa sa nepovažuje pohyb zvláštneho psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo za- riadenia na chov, ak je na základe výcviku ovládaný osobou, ktorá ho vedie””””””” takže ešte raz, čo, kto rozhodol o tom, kto alebo čo sa bude pohybovať v lese? ◄ reagovať
rhoods, 22.10.2011 o 23:02 mame pusky,a ten kdo pusku pouziva mal by pri tom aj rozmyslat,nie je problem to strelit,strelil to podla zakona,ale ide trochu aj o moralne zasady kazdeho z nas ◄ reagovať
kayacik, 22.10.2011 o 23:10 spito prajem ti aby si stretol v lese takeho isteho dementa ako si ty a bud zestreli on teba alebo opacne. dufam ze to bude co najskor a ostanu medzi vami len slusny ludia...pekny lov ◄ reagovať
spito270, 22.10.2011 o 23:12 sisuliak, ja neviem, ci sa oplati vobec reagovat na tvoje komentare. kde zijes prosim ta? som polovnik a prepac, ak mi vadi, ze ludia nerespektuju aj tie posledne miesta, kde by sa divoka zver mohla citit ako doma! ◄ reagovať
rhoods, 22.10.2011 o 23:13 trosku ucty....nadavate na seba,ziadny zakon neprikazuje mat psa doma,ale aby sa volne pohyboval po lese a robil si co chce....a potom som sa cudoval... ◄ reagovať
sisuliak, 22.10.2011 o 23:23 o informácia o tom, kde žijem nie je absolútne podstatná, ja som ochranca prírody, mení sa tým niečo? že nie som poľovník nemôžem mať vlastný názor a predstavu o tom ako sa príroda môže chrániť? aby sa divoka zver mohla citit ako doma! - nech ssa páči, tak nebudeme do leso v vstupovať nikto, nech je to spravodlivé..alebo poľovníci sú výnimka, ktorá nemusí rešpektovať posledné miesta, kde sa zver cíti ako doma? to poľovníci zabezpečujú zveri ten pocit lona prírody a pocit, že sa vlastne neusia ničoho báť? cítiť flintu za zadkom je úžastný odzbrojujúci pocit pre zver, nechápem prečo sa necíi ako doma a prečo tak vyplašene uteká..!!!! ja len, že potom na každého rovnaký meter spito270 ◄ reagovať
spito270, 22.10.2011 o 23:32 teraz presne si podala ten vseobecne primitivny nazor, s ktorym sa nestretavam prvykrat... s flintou za zadkom. keby sme boli takí, ako si myslis......., v priebehu jedneho tyzdna je les prazdny. kto ti zakazal ist so psom do lesa?????? ◄ reagovať
sisuliak, 22.10.2011 o 23:38 už rozumiem, tvoje názory spito 270 môžu zodpovedať veku 25 ako uvádzaš, možno aj nižšiemu a to ťa ta trochu ospravedlnuje ◄ reagovať
spito270, 22.10.2011 o 23:38 ja zas myslim, ze tvoje nazory nezodpovedaju tvojmu veku. v tvojom veku by mal mat clovek uz rozum ◄ reagovať
Hekler, 23.10.2011 o 9:16 sučka prišla o život jednoznačne pre hlúposť jej majiteľa, ale asi to bude všetko ináč a sučka je v podstate obeťou zlých susedských vzťahov dvoch ľudí, poľovníka ktorý, "využil" zákon a ulovil psa a arogantného ochranára (kontrola fotopascí večer spolu s rodinou a pusteným psom) ktorý sa správal dlhodobo v revíri ako na svojom dvore a po ulovení jeho sučky spolu s rodinou zahral nárekové divadlo v priamom prenose a a na rozdúchanie vášní v podstate zneužil svoju už mrtvu sučku, ◄ reagovať
goret, 23.10.2011 o 10:27 Hlúposťou v zmysle nevedomosti by som to nenazýval. Teraz to má v rukách polícia a chytili sa toho aj novinári, napr. odkaz . Som zvedavý, či sa niekto nahlas opýta, prečo pri takýchto projektoch nedokážu ochranári spolupracovať s miestnymi poľovníkmi ?? Lebo, aj je toto pravda: "Nemal čo strieľať po tme, po tme je zakázané strieľať na čokoľvek," zdôrazňuje Majda, ktorý odhaduje, že bol od psa vzdialený asi 150 metrov a jeho dcéra asi 100 metrov. ... a stalo sa to cca o 18:00, tak by aj podľa navrhovanej novely zákona, bol poľovník v práve a tvrdenie pána Majdu je mylné, pozri zákon o poľovníctve §65 (3) d) ◄ reagovať
sporko1234, 23.10.2011 o 10:33 tu je uplne jedno kto ma aky nazor je znenie zakona a to je svete ci uz je dobre alebo zle treba ho respektovat tato a ani tejto podobna diskusia nic nevyriesi...toto si uvedomte rozoduje parlament a nie vy.uuuplne zle ◄ reagovať
sisuliak, 23.10.2011 o 10:49 žiaden zákon nezakazuje alebo nevymedzuje dobu ani miesto pohybu človeka alebo človeka so psom alebo čímkoľvek vo večerných hodinách, pracujúci ľudia bežne nedostávajú voľno od svojho zamestnávateľa, aby mohli ísť vyvenčiť svojho psa, lebo večer by sa nemalo..a pokiaľ niekto býva pod horou, tak hádam mi nechcete nahovoriť, že by mal ísť venčiť psa do nákupného centra.. ◄ reagovať
sporko1234, 23.10.2011 o 10:56 Silvia kto nema kde vencit psa tak nech ho nevlasti ziadny zakon obcanovy predsa neprikazuje vlastnit psa????!!!!kazdy mame slobodnu volu sa rozhodnut s tym ze si za svoje rozhodnutia nesieme nasledky ◄ reagovať
Leon, 23.10.2011 o 11:05 tak se spito přestaň válet na posedu u hromady a začni chodit pak ti nebude vadit že někdo chodí kolem posedu :-))) ◄ reagovať
WolfHunter, 23.10.2011 o 11:23 ak spravne chapem pretriasame susedske spory...toto sem nepatrí polovník konal v medzich zákona a je smutne že toho psa radšej nezrazil alebo neotravil ale zastrelil...:D chyba majitela polovník može mať tak akurat moralnoeticke vyčitky svedomia ale na čo ked psičkarmi ani nepohne aka neplecha sa deje ked si venčia psov kade tade čítal som pridaný odkaz a každy si urobí názor pes nebol ničým výnimočný to čo dokazal je nič oproťi zchranrskym a vycvičeným psom medové motuzy o pokusoch o prinavrátení rysov táraniny čo tak nechať tieto veci na prírodu a nerobiť pokusy film je film ten sa dá postrihať prikrašliť...neupieram čo ten pes dokazal ale ako ho to robilo nedotknutelným??? dobre vieťe čo sa deje a čo plaťí v lese aj tak tam vezmeťe psa pusťíťe ho a ešte sa rozčulujete ked sa niečo stane predchadzajte tomu najjednoduchšie je rozoberať zákon ktorý usmernuje naše konanie nikoho nezaujíma prečo sa stalo čo sa stalo každy rieši situaciu zákon je zlý v tom že nám dáva možnosť dokazať že v lese si nikto nerobí čo chce ??? prečo ked pre polovníkov niečo plaťí pre psíčkarov nemusí a ešte sa nam aj seru do systemu lebo don zasahuju a nepači sa im čo my potom z tým? ◄ reagovať
tome83, 23.10.2011 o 11:27 nehovorím že súhlasím s konaním poľovníka, ale na druhej strane akú logiku mal majiteľ psa, keď ho pustil navoľno a pritom vedel akého má suseda a že poľuje v tej lokalite. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.