M.K.P. AGRO služby
dnes je nedeľa,  4. máj 2025,  meniny má Florián,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:24,  dnes západ slnka: 19:01
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 122 405
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 401-440 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jaro1, 23.5.2013 o 11:40

hater pes volne behat v lese a nebezpecny byt teraz ked mlade, zahrdusit teraz malinke srnciatka a zajaciky ktore nemozu branit. Hater zly clovek. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Zigi9, 8.2.2012 o 18:23

Nedej bože, když pak budou cikáni chodit po hoře s reflexním obojkem a hledat střeleného psa, aby na něm mohli zbohatnout :-) Když vidím, jací bouchalové se tu vyjadřájí, tak se na tom uživí nejedna jejich rodinka :-) ◄ reagovať

off Finist, 8.2.2012 o 18:18

Ešte mali zákonodarcovia určiť hodnotu takej túlavej mačky,aby sme vedeli kolko zaplatí strelec ked ju usmrtí,rovnako ked zastrelí označeného "basťa" z útulku. To budú iné pálky! ◄ reagovať

off apple, 8.2.2012 o 18:02

správne, dobrý postreh!!! ak má pes označenie v zmysle zákona, tak môže drhnúť zver! môže prháňať gravidnú zver až do potratu a potom plod doniesť víťazne majiteľovi!!! a kašli na príspevky debilkov, ktorí zrejme ani netušia, o čom píšu. ◄ reagovať

off Zigi9, 8.2.2012 o 18:14

mluvíš tedy i o leveckých psech, ti dokonce ani to označení mít nemusí a můžou drhnút´ :-) :-) :-) Asi taky budeš jeden z těch kryplů, který pálí po každém fleku ve tmě :-) ◄ reagovať

off Zigi9, 8.2.2012 o 17:48

ano kopoviar17 a nevím co na tom nechápeš, navíc zasáhnout můžeš (chyt ho a uvaž na vodítko), není potřeba zabít každého psa, kterého uvidíš mimo majitele. Tvůj příspěvek vyzněl jak od typického bouchala, který odpráskne každého psa, kterého v hoře uvidí ... ◄ reagovať

off kopoviar17, 8.2.2012 o 17:44

celkom tomu nerozumiem cize ked pes s reflexnym obojkom bude od majitela 300 metrov a bude prehant zver ja nemozem zasiahnut ci jako? to psom vsetci navesaju farebne obojky po krkoch a budu sa nam smiat ako si ich pes dobre zabeha za zverou...aj tak sa da... ◄ reagovať

off apple, 8.2.2012 o 17:25

udivuje ma, že nik nesleduje čo sa deje. k už uvedenému návrhu bol aj súčasne ďalší, a ten bol zaujímavý. odkaz pokukajte, kto ako hlasoval a poďakujte sa im. mohlo byť po povinnej komore... ◄ reagovať

off growler, 8.2.2012 o 16:14

kde najdem presne znenie tejto novely ? ◄ reagovať

off motaq, 8.2.2012 o 16:18

odkaz tu je navrh zakona, kedze sa to prejednavalo dnes, tak schvalene znenie asi este nenajdes, zalezi ci tam poli nejake pozmenovacie... ◄ reagovať

off laco11, 8.2.2012 o 16:19

Prezident je poľovník a ako poľovník by sa mal zachovať a využiť svoju právomoc v mene nedomestifikovaných živočíchov, ktoré sú vo voľnej prírode na rozdiel od mačiek a psov naozaj doma. ◄ reagovať

off Rimo, 8.2.2012 o 16:20

pokial ju prezident schvali, tak nadobudne ucinnost 1. 4, macky sa nemozu strielat vobec a psy len ak su viac ako 50 m od pana a maju obojok okolo krku splyvajuci alebo podobnej farby ako srst, inak nie ale zaroven bude majitel psa povinny nahradit skody psom sposobene ◄ reagovať

off motaq, 8.2.2012 o 16:30

laco11: ano je polovnik ale je aj hlava statu a vacsina populacie je nepolovnikov...a okrem toho ak ju aj nepodpise, v zasade sa len odiali ucinnost...lebo staci aby ho parlament este raz schvalil a veto prelomi...osobne si myslim, ze ho podpise, tak verejnosti je velky.... ◄ reagovať

off laco11, 8.2.2012 o 16:33

Prezident už viac na svoj post kandidovať nemôže a môže sa rozhodnúť podľa zdravého rozumu, po parlamentných voľbách už dlho žiadneho poslanca nebude trápiť "vôla" ľudu.... ◄ reagovať

správca admin, 8.2.2012 o 15:39

Poslanci stopli strieľanie psov v poľovných revíroch odkaz ◄ reagovať

off soson, 8.2.2012 o 15:49

By ma zaujímalo prečo nekonala a nereagovala SPK a SPZ na túto " intenzívnu spoločenskú požiadavku " ◄ reagovať

off motaq, 8.2.2012 o 16:10

soson, lebo podla nemenovanych zdrojov zo SPZ maju dolezitejsie problemi ako riesit "problematicky" bod zakona tykajuci sa odstrelu psov a maciek :-). mna by skor zaujimalo ako sa bude preukazovat majitelovi psa skoda sposobena jeho psom.... ◄ reagovať

off motaq, 8.2.2012 o 16:28

trosku si to skomolil, len ak nemaju obojok alebo vestu, a je tam este jedna podmienka musia byt viac ako 200m od poslednej murovanej stavby, aspon tak to bolo v navrhu, ci sa to zmenilo alebo nie??? je fajn ze bude musiet nahradit skodu, dokonca navrh hovori o tom, ze ju musi aj sam nahlasit a nahradit...som len zvedavy ako sa to bude v skutocnosti praktizovat a hlavne dokazovat....osobne nemam problem s tymto navrhom...okrem vyssie uvedeneho, co bude postavene na tom ci bude mat majitel psa "gule" a v pripade ze sa nieco udeje sa aj prizna. tie naozaj pytliaciace a tulave psy sa budu moct strielat aj nadalej, lebo nepredpokladam, ze im niekto bude davat reflexne obojky...a trosku sa ukludni situacia...treba uznat, ze v niektorych regionoch bol aj zo strany polovnikov pristup viac ako arogantny... ◄ reagovať

off Stagstalker, 23.5.2013 o 11:01

Tiež nemám pocit, že tu hater šíri nejaký flame alebo vyslovene rýpe. Skôr sa informuje a prezentuje svoj pohľad. Netreba sa len z princípu stavať na druhú stranu barikády, skôr hľadať konesenzus, resp. dať radu ako jeho situáciu riešiť. Výrazné označenie psa tak ako to ukladá zákon je jedna z možností. Dobrá ovládateľnosť psa, dodržanie zákona je ďalšia. V neposlednom rade treba skúsiť sa dohodnúť, možno je v revíri miesto, kde venčenie psov aj za predpokladu, že odbehnú troška ďalej od majiteľa(avšak budú ovládateľní) nebude problém. Práva jedných končia tam, kde začínajú práva iných. Preto psíčkari sa vo všeobecnosti nemôžu rozčuľovať, že sú zo strany poľovníkov niekedy napomínaní, resp. sú im psy usmrtené, pokiaľ sami porušujú zákon- či už voľným pohybom psa, či nedodržanou vzdialenosťou, či samotným psom, ktorí naháňa zver resp. neoznačením psa a podobne. Taktiež usmrtenie psa v revíri je skôr dôsledkom nezodpovedného a právne nevedomého majiteľa ako "zlého poľovníka". Najviac nato dopláca zviera. Samozrejme nič nie je čiernobiele a poľovníkov, ktorí zákon porušia, treba aj v zmysle zákona sankcionovať a trestať. ◄ reagovať

off dzlubo, 8.2.2012 o 12:36

Bratislava 8. februára (TASR) - Mačky zatúlané do priestorov poľovných revírov nebude možné od apríla legálne usmrcovať. Poslanci NR SR dnes totiž 82 hlasmi schválili návrh novely zákona o poľovníctve od poslancov Jaroslava Suju, Petra Kalista a Kamila Krnáča (všetci SaS). Zmeny nastanú aj v prípade usmrcovania psov zatúlaných do poľovných revírov. Súčasné znenie zákona povoľuje poľovnej stráži usmrtiť psa aj mačku vo vzdialenosti väčšej ako 200 metrov od trvalo obytného domu. V zákone však nie sú jasne stanovené podmienky, za akých môže člen poľovníckej stráže toto právo využiť. Novela je tak podľa autorov reakciou na intenzívnu spoločenskú požiadavku občanov Slovenskej republiky, aby došlo ku konkrétnym zmenám. Od účinnosti tohto zákona bude možné psa usmrtiť len v prípade, ak nebude jednoznačne odlíšený obojkom, prípadne prsným postrojom vo farbe odlišnej od farby jeho srsti. Toto oprávnenie sa však nevzťahuje na poľovnícke psy, ktoré v priebehu poľovačky nemôžu mať na sebe z bezpečnostných dôvodov žiadne obojky. ◄ reagovať

off Solirov, 23.5.2013 o 9:57

no, citam citam a nemam pocit ze by hater nejako vyslovene ci vulgarne utocil na polovniko. normalne sa zapojil do diskusie a jeho prispevky nevnimam ako utocne, alebo nezmyselne... takze niektorym prispevkom nerozumiem. .co sa tyka tvojej skusenosti hater - je to smutne ale v kazdej vacsej skupine sa najdu trotli - a tak ako ti pisal goret, mal si priamo volat a nahlasit.. k teme - sam mam nekolko skusenosti s tulavymi psami v reviri, v dvoh pripadoch som poriesil, v jednom seredne chybil, ale o par tyzdnov moju chybu vybavil kolega... jednalo sa ale skutocne o tulavych psov.. co sa tyka situacie dnes - je fakt ze vela ludi ma k psovi az chorobny vztah a nahradzaju im deti. rovnako je vela psickarov, ktori svojho psa jednoducho nezvladaju.. Je smutne ked pes venci majitela a nie opacne. k tomu volnemu pohybu - platia tu nejake pravidla a predpisy - tak ako pre polovnikov tak aj psickarov.. to ze sa jedna o plemeno, ktore zver nestrhne je nepodstatne, staci ze ju prehana.. ani to nie je v poriadku. takze netreba vsetku vinu hadzat len na nas, ale aj psickari by si mali vstupit do svedomia a podla toho sa aj spravat. a nie len v lese ci na poli ale aj v meste, obci.. vobec ma nebavi pravidelne detom cistit topanky po hre pri dome len preto ze nejakej panicke sa nechce po svojom havkacovi zdvihnut hovno. alebo riesit pripady, kedy ku mne a detom na prechadzke leti 30 kilove tela a majitel zo 100 metrovej vzdialenosti krici ze nebojte sa je to len stena.. co tak pritalcit na samospravy aby vyclenili dostatocne velku plochu vhodnu na vencenia psa? bol by vo vela pripadoch pokoj.. fakt je aj ten, ze vdaka medializovaniu len tych pre media zaujimavych pripadov sme vykresleni ako ti co strelia na kazdeho psa co sa len malinko vzdiali od majitela.. ale na to aby tato mienka bola poopravena by mali nejake usilie vyvinut aj ini.. rozpisovat sa o tom je zbytocne. a hater - niekto ti tu radil reflexny obojok ci vestu - myslim ze po novele je aj to jednaz podmienok, kedy pes nesmie byt usmrteny - ak je viditelne oznaceny.. takze tym by si podstatne znizil riziko ak ako sam pises ti sem tam psiky ujdu... aj ked v prvom rade sa mas ty postarat o to aby sa to nestalo.. ani ja si nedovolim nasho psa pustit v reviri na volno.. pretoze viem ze pud je pud.. ◄ reagovať

off namreh, 23.5.2013 o 8:49

Zatial som len čítal,ale musím sa zapojiť.*hater* ty sa v tvojom okolí už asi nemáš s kým povadiť tak si sa prihlásil sem.Prosím Ťa odhlás sa. ◄ reagovať

off hater, 20.5.2013 o 1:48

Mili polovnici,nie som polovnik,som chovatel dvoch krasnych psov,ktori pre mna znamenaju viac ako cokolvek ine na svete.sem tam sa mi na prechadzke stane,ze mi psy odbehnu za zajacmi alebo srnami,to je jednoducho pud ktory neoducis.ziadne lesy tu nemame iba polia a dolinky.podla zakona mi ich polovnik nemoze zastrelit do nejakej vzdialenosti neviem teraz kolko presne to je.chcem sa pytat teda vas,co by ste vy v takej situacii robili,ako by ste konali?uz som sa stretol aj so znacne prepitym polovnikom (a ocividne dost obmedzenym) ktory mi puskou mieril na psov,ktorych som mal na voditku pri nohe,ked sme prechadzali okolo.a ako tak citam vase komentare,tiez tych "coklov" velmi nesetrite.pritom vam sa nestava ze vam pes utecie?urcite ano.a este mam jednu otazku,rad by som vedel,preco sa vlastne venujete polovnictvu?cim vas to obohacuje?nikdy som vyznam tejto zaluby nechapal.dakujem vam velmi pekne za odpovede. PS rad by som videl tie fotky strhnutej zveri,mali by ste si uvedomit ze divu zver dohoni len polovne plemeno,ostatne nemaju sancu. ◄ reagovať

off motaq, 8.2.2012 o 21:17

tie macky som tiez nepochopil....ale co uz, tie sa este viac pohybuju bez dozoru....a na vtactve dokazu narobit daleko vacsie skody ako psi. ◄ reagovať

off jarodt, 8.2.2012 o 21:19

Tak som rád, že sme sa nakoniec zhodli. Praktický to znamená jedno : psa označeného napr. výrazným reflexným obojkom nemôžeš beztrestne usmrtiť ani keby rovno pred tebou žral malé srnča. Môžeš len vytočiť 158 a čakať, kým prídu policajti, ale to by ho museli najprv ešte chytiť, už vidím ako sa po ňom vrhajú, potom sa spýtajú psíka ako sa má majiteľ a či by neprezradil kde býva. Fakt desivá predstava. ◄ reagovať

off archer, 8.2.2012 o 21:16

apple: tvoj odkaz nefunguje... motaq: odkaz mi tiež nenačíta a dík za opravu.. pochopil som to trochu inak.. určite treba počkať na presné znenie.. a možno by bolo dobré opýtať sa právnika.. ◄ reagovať

off lubenko, 22.5.2013 o 21:06

všetko by sa dalo,len v tejto našej demokracii sa volako vytratila ucta človeka ku človeku,nedodržuju sa pravidla obchadzaju sa zakony,ale ved prečo ved to nerobia ani mocenske organy štatu a v konečnom dôsledku na to doplaca obyčajny občan a bude horšie a horšie ◄ reagovať

off goret, 23.5.2013 o 7:24

hater: "myslis si ze kebyze sa na dotycneho vrhnem so slovami ze volam policiu alebo podobne skloni hlavu a odide?" Nie, nemyslím si, že by to bolo rozumné riešenie, a ja som ťa opýtal, prečo si ho polícii nenahlásil, a nie či ho nahlásením strašil. Nahlásiť polícii opitého človeka so strelnou zbraňou netreba chodiť osobne, a je to možné telefonicky, bezplatne na číslo "158" štátnej, resp. "159" mestskej. Pozn. dnes je drvivá väčšina mobilných telefónov vybavená fotoaparátom a aj zvukovým záznamníkom ;) ◄ reagovať

off Palutka, 22.5.2013 o 20:38

Wolfhunter mal si mu poriadne natrhnut rit. ◄ reagovať

off hater, 22.5.2013 o 20:37

jaj moji mili,to nie ja,ale vy ste sa vyfarbili.mam pocit,ze jediny normalne uvazujuci clovek nachadzajuci sa v tejto diskusii je urssus.goret-velmi zly odhad dovodu mojej navstevy tejto stranky.jaro1-velmi primitivne.SIAD-neriesil som to preto lebo som sa bal o mojich psov ako som uz pisal,myslis si ze kebyze sa na dotycneho vrhnem so slovami ze volam policiu alebo podobne skloni hlavu a odide?pre mna neni styk so zbranou bezna vec.boli by to riesenice a to mi k peknemu dnu absolutne nechyba takze som okolo neho presiel slovami nebojte sa to nic,pretoze moji psy boli nervozni a bol som rad ze nic neurobil.ano urssus mas pravdu,vela ludi sa boji,aj moja priatelka a tiez par ludi z mojho okolia ma podobnu skusenost.kamarat vencil v dolinke jazvecika stareho a okoloiduce auto mu zastavilo so slovami vypadni odtialto s tym psom lebo ti ho zastrelim,naco mu kamarat odpovedal A kde mas znacky?v momente boli prec.ale to je iny pripad nakolko to boli pytliaci.dalej sa uz vyjadrovat nebudem pretoze to nema zmysel a zbytocne sa zase rozculim.ja si vzdy zistujem info o veciach ktore sa ma tykaju.tak som sa dostal aj sem,chcel som vidiet nazory roznych polovnikov.aj som videl.na vencenie psov mam viac miest,vencim ich 4x denne vzdy min.1hodinu pretoze ich mam vnutri a je to plemeno ktore potrebuje pohyb.chodia na 2-3hodinove prechadzky a vzdy vecer chodime na ihrisko sa pohrat a vybehat.a sem tam ked nevidim zverinu ich pustim aj na polnej ceste,aby si mohli volne pobehat.to hovorim preto lebo tiez mi tu niekto pisal k mojmu venceniu.a je zbytocne o tom hovorit dalej,pretoze polovnici zrejme nechapu aky moze mat clovek vztah so psom.nie nadarmo sa hovori pes najlepsi priatel cloveka.preto mi tak zalezi na tom,aby mi ich niekto nezastrelil.dovidenia. ◄ reagovať

off goret, 10.2.2012 o 5:37

d-s1 a genya, predpokladám, že to nebudú súkromné tabule, ale verejné inštalované síce poľovníkmi, ale na základe rozhodnutí lesných a obecných úradov a ich poškodzovanie bude trestné. V krajine, kde sa veci neriešia rozumom, ale silou, sa takýto revanš dá očakávať s veľkou pravdepodobnosťou. ◄ reagovať

off Zigi9, 8.2.2012 o 20:43

jarodt: Poradím a rád :-) Když už mají ty psy v osadě, co takhle si to zkontrolovat na úřadě, jestli jsou psi v evidenci, jestli jsou očkovaní atp. - pak by jim ani ten reflex. obojek nepomohl :-) Ať policie koná, pokud to nemají v pořádku :-) ................................ Vidět psa ve vestě (obojku), jak někde jakože běží na kopci, tak si řeknu "když má vestu, tak se o něj někdo asi stará a asi je někdo poblíž" popř. zkusím psa přivolat. Přece nebudu pálit po psovi s obojkem ------------------ pak je druhá možnost, je to lovecké plemeno a myslivec který si myslí, že mu patří celý les, si svého psa nechá na volno (min. 50% myslivců to tak dělá) - tam se ale nic neděje, protže je to lovecký pes a ten drhnout může a nikdo by ho střelit neměl (jedině myslivec, co nepozná plemena, bohužel dost častý případ :-) ) ----------------------------- No a třetí možnost je opravdu pytlačící pes a ten nebude obojkem označen nikdy, to je jistota, navíc to bude zřejmě neudržovaný čokl nejasného plemene, tam taky není co řešit. ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 21:07

WolfHunter, zigi tam vlky v revíri nemá a tak sa nemýli. ◄ reagovať

off WolfHunter, 30.10.2011 o 21:09

neviem ako ty orol ale važne ma štve že to bola vlčiačka nemnohla to byť fena pudla to si z vlkom nepomýliš :D ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 21:09

neboj nemyslím si, že jsem nějak moudrý, ale úsudek o tobě si lehce udělám z tvého příspěvku :-) Jednoduchá logika není ke škodě a beru to jako kompliment od tebe, aspon vidím, že logicky uvažuju. Naopak mi přijde velice nelogické, mít flintu v ruce, za šera pořádně nevidět a přesto bych vystřelil a to v době, kdy jsou myslivci laickou veřejností takto masírováni. Chyba byla jednoznačně na obou stranách, to nepopírám, ale pokud mám právo rozhodovat o životu s flintou v ruce, tak bych měl být daleko více zodpovědnější než ten, kdo tu flintu nemá. ◄ reagovať

off WolfHunter, 30.10.2011 o 21:02

Zigi9 čo sa tu dookola ohaňaš tým istým čí predok je vlk psa ktorý zo psov ma k nemu najbližšie už z názvu vlčiak šero ťi niečo vraví??? začni uvažovať realne svoju blbu logiku si nechaj pes bol vdaka majietlovy v nespravny čas na nespravnom miste nebol si tam a zmyliť sa v danom pripade bolo možné...terén podmienky vzdialenosť zbožnujem hlupákov ako ty myslíš si že aký si múdry rovnako ako ožran si myslí že je triezvy ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:59

Ja píšem vlčica lily, teda vlčiačka a vlk dravý - možnú zámenu. Psa od vlka rozozná každý debil, to máš pravdu. Aj Ty. Vtedy by platilo to, čo si dolunižšie uviedol, že poľovník má a musí vedieť a presvedčiť sa, na čo strieľa. ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:52

A Ty by si v revíri na vlka za šera nestrieľal? A keď áno, podľa čoho neomylne na 100% rozoznáš, že to vlk je? ◄ reagovať

off Zigi9, 30.10.2011 o 20:45

to je smutné ovšem, ale už jsem si v této diskusi zvykl :-) ◄ reagovať

off orol, 30.10.2011 o 20:45

To je pravda a vyplýva to aj zo zákona, ale výklad je myslený inak a nedá sa to aplikovať na tento prípad. Vlčicu lily v revíri navoľno pustenú a podľa vyjadrenia 3km od posledne trvale obývaného obydlia v revíri PZ za šera je možné pomýliť si s vlkom. Strieľal by som aj ja. Ešte nemám vlka uloveného a pokiaĺ viem, práve tade vlky prechádzajú a je veĺký predpoklad ho tam vidieť. ◄ reagovať

zobrazené 401-440 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM