Zdravim kolegovia.Vidim ze sa tu rozputala celkom pekna mela okolo tych IZtiek. Aj ja ju mam. A to v celkom netradicnom kalibry .270Winchester.
Nemam ju dlho, nejakych 5 mesiacov, ale polujem s nou velmi intenzivne. Je v luxusnom prevedeni, a bola zrejme urcena pre americky trh.Je v peknej orechovej farbe s pozlatenou spustou.Aj ked je spust trochu tvrdsia,zbrani nemozem za tu cenu nic vytknut.Asi mam statsie, ale zbran je velmi presna, 100m/4cm rozptyl s puskohladom Meopta Artemis 6x42 a strelivo Norma Vulkan 10.1g. Tak toto su moje skusenosti. Viem, ze mozno som sa prave nezhodol s 80 precentami jej ci uz byvalych, alebo aj terajsich uzivatelov, ale naozaj ide v tomto pripade o loteriu. Bud sa ta zbran podarila, alebo nie. Nie som narocny uzivatel,no mal som uz vela zbrani (kal.222R,223R,7x57,7x64,308Win, kratko aj 30-06Sprg), od roznych vyrobcov (ZKK-600,ZKK-601,ZBK110, teraz IZ-18.) a kazda z nich mala dobre aj slabsie stranky. Naozaj, v dnesnej dobe sa moze clovek slobodne rozhodnut do coho ,,pojde,, a sam si vybrat ci uz na zaklade odporucani alebo samotneho rozhodnutia popripade obsahu penazenky. Myslim, ze z financneho hladiska je to zbran (co do ceny ) bezkonkurencna. Na druhej strane nemozno ocakavat od nej zazraky a vela zalezi aj od strelca.Dobry vystrielani strelci s nou co tu citam nemaju problemy. Ak si tam da clovek zjemnit spust alebo aspon upravit jej chod, tak jej okrem toho vzhladu asi nemoze nich vytknut.Ved konkurencna jednovystrelova gulovnica z Holic PPK mod.K1 stoji cca 650euro co som si vsimol u jedneho predajcu na internete. Dalsia, Brno Effect stoji cca 900-100 eur. Videl som aj velmi pekne gravirovanu IZtku, skoro mi vyrazila dych.Vyzerala velmi exkluzivne, ak by nebola v kal 223Rem ale v nejakom silnejsom tak ju hned kupim hoci bola na komis. Takze si treba vsetko zvazit a az po dokladom prehodnoteni vsetkych pre a proti kupovat. Zda sa ze kazda z nich je totiz oreginalom. Bratia rusi si z toho tazku hlavu nerobia.Vedia ake su ceny konkurenice a tak si povedali, ze za malo penazi vela muziky necakaj. Takze asi toklko z mojho pohladu ...