Zdravím ericok. Ja som IZ-ku nemal, ale mal ju môj švagor v kalibri 308W a od začiatku mal s ňou problémy,každý týždeň sme stavali terč a zastreľovali sme ju, lebo nikdy nemohol nič trafiť. 2-3 rany do terča išli dobre a potom sme na 30 metrov nemohli trafiť terč 50 na 50cm. Potom sa mu od čistenia zbrane zošúchalo černenie z hlavne. Dal to reklamovať, hlaveň mu počiernili lebo flinta bola v záruke, a v oprave zistili dôvod nepresnej streľby a opravili aj zámok zbrane, ale či potom strieľa zbraň dobre to sme už nezistili, lebo sme vystrelili tri náboje do terča a švagor ju predal a asi mu aj odľahlo že sa toho nepodarku zbavil. A ešte so zabudol že sa mu stalo že mu nevystrelil náboj, čo sa stalo aj ďalšiemu kamarátovi na spoločnej poľovačke. Keď chceš ráž 7,62x39 kúp si CZ 527 a budeš spokojný, ja ju mám 3 roky a maximálna spokojnosť, strieľam s nabojmi SB česke 8 gramov a zatiaľ lepšie nehľadam, hoci viem že sú aj lepšie. A ešte k IŽ-ke hovoria že je to ľahká zbraň, ale veď váži toľko čo česká CZ 550, ale 527-ka váži len 2,7kg a to je ľahká zbraň na nosenie po lese. A s tým čo píšu o tejto ráži že je to slabé sa netráp, kúpíš, vyskúšaš a ver mi budeš spokojný.