Tak, IŽ 18 v 308W má kamarát. Po odskúšaní na strelnici, to bol strach a hrôza, na 50 metrov to lietalo kade tade. Za tú cenu cca 200 eur, je to škoda vyhodených financií, človek po čase zistí, že mu tá flinta bude dobrá tak akurát ako veeeľmi drahý kolík do rajčín. Je to len môj názor a osobná skúsenosť. Aj ja som kupoval zo začiatku staršie zbrane, no zistil som, že ak by som si pár eur prihodil mal by som novú, a to už je iná káva. Moja skúsenosť je taká, že nie som tak bohatý aby som si mohol dovoliť kupovať lacné veci.A moja rada, keď už guľovničku v 7,62x39, tak choď aspoň do CZ 527 Carbine, dáš za ňu cca 500 - 600 eur a si zahojený. A to že hlavným faktorom sú financie, to je pravda, ale človek časom zistí že tie peniaze do toho investované sa mu vrátia nezabudnuteľnými zážitkami s tou puškou pri love a potulkách po lese. Po 4 rokoch používania starších zbraní, som sa rozhodol všetky predať a kúpiť si jednu poriadnu, voľba padla na Tikku T3 v 308W, taký univerzál. Ale na druhú stranu by som si ju už druhý krát nekúpil ( vyprávali že tikka nehrdzavie, a prd z toho, stačila jedno brnknutie ústím hlavne o mokrý kríček šípky a za dva dni tam bola už pekná líška chytená, čiže mi z toho vyplýva, že pri každom návrate domov ju treba zvonku zľahka ošetriť jemne olejovanou handričkou, tak ako každé železo.
PS: Momentálny môj sen je Blaser R8 v 9,3x62, nemám síce na to, ale dačo sa našporí a bude doma.