Zdraví Vás "líščiari", opisujete Vaše spôsoby lovu týchto oranžovočervených krásavíc a krásavcov. Osobne považujem lov líšok za jeden z najkrajších, samozrejme po love vlka, ale to zasa nemá každý takú možnosť. Mňa by od Vás zaujímali Vaše poľovačky, čo sa týka zbraní, a to akými tieto šibalky lovíte, akými kalibrami, akým strelivom, akými strelami a akou optikou. Po malokalibrovke a WMR-ke na krátke vzdialenosti používam 222 Remington Fox s obyčajným Zeissom 6x 32. Strelivo poloplášť SB, po celoplášte mi odchádzali. Mám odskúšanú aj 223 Rem, ale to už poškodzovalo kožušinu a dokonca 5,6x50R Magnum pôsobil doslovne expanzívne, výrazne ich trhalo. Rybári sú v tomto pred nami, lebo tí opisujú pod obrázkom úlovku komplet všetko "náčinie", pomaly aj značku stoličky, na ktorej sedeli pri vode...Preto ma zaujímajú Vaše zbrane, či sú to zväčša "sólo" guľovnice, kombinované zbrane, brokovnice, alebo nosíte dve zbrane na posed. Osobne sa mi najviac osvedčila guľobroková kozlica, lebo aj vychutnaná úspešná rana bročkom je krásne lovecké gurmánstvo. Taktiež ostrý zvuk guľovej rany pri mínusových teplotách na zamrznutom snehu je niečo fascinujúce, samozrejme s ohľadom na bezpečnosť! K líškam "sedí" ešte aj lov kalibrami 243, 270, 308, ale poznám aj poľovníkov, čo sa im darí aj 30-06tkou, 8-čkou, 9,3-kou, ba čítal som aj článok jednej holky, čo loví líšky 300WM, zujímavé... Naopak poznám aj lovcov líšok, čo si čisto na to zaobstarali kaliber 17 Remington. Tak čo Vy na to, ako je to u Vás? Ďakujem za Vaše príspevky!