Je to dobrý článok. Ale nie všetko platí pre všetky revíry. Napríklad tvrdenie, že za dažďa a sneženia líšky zotrvávajú v brlohoch. Mnohokrát sa mi stalo, že práve za sneženia, keď začalo snežiť, a aj po niekoľkohodinovom snežení mi prišla líška, keď som nepočítal, že by mohlo niečo prísť a chcel som ísť domov. Pred mesiacom som bol vonku, začal padať sneh, fúkal vietor a preto som sa rozhodol ísť domov. Cestou som stretol nášho hospodára, ktorý bol vonku s psíkom. Keď sme sa vracali k môjmu autu, tak sme zistili, že krátko pred nami prešla cez cestu líška, lebo stopa nebola ešte zapadnutá. Okrem počasia je treba brať v úvahu aj lokalitu, či nejde o veterné miesto. Samozrejme intenzívny je výskyt líšok pri prechodoch, ktoré líšky používajú. Pri stohoch je tiež intenzívny pohyb líšok. Je dobré po obnovci „zrevidovať“ všetky stohy v okolí. Určite zistíte, že pri každom stohu sa podľa stôp pohybovali líšky. V stohoch rád lovím a to aj bez návnady. Pripravím si na záveternej strane na vrchu stohu stanovisko vyhrabaním slamy, ktoré spätne zľahka prikryjem slamou v prípade, že napadá sneh. Na takomto mieste, keď použijem ešte starú deku sa dá pohodlne vydržať dlhú dobu. Nevýhodou je, že slama pri pohybe dosť šuchoce, čomu musím prispôsobiť aj pohyby. Túto poľovačku uprednostňujem hlavne po napadnutí snehu, lebo líšku vidím na dosť veľkú vzdialenosť a mám dosť času, aby som sa pripravil na streľbu, aby som pohybom líšku nezradil. Pri používaní myškovačky líšky reagujú na vábenie dôverčivo, lebo v stohoch lovia myši. Len skutočne veľmi opatrne, pomaly je treba sa pripraviť na streľbu. Nechám líšku prísť na vzdialenosť, na ktorú je počuť myškovačku a keď zavábim, večer skoro každá na vábenie okamžite reaguje. Večer sú líšky hladné, tak je úspešnosť lovu väčšia. Ráno s plným bruchom líšky na vábenie reagujú veľmi málo. Naviac môže líška za svetla môj pohyb zbadať. Preto ráno dávam prednosť posedom. Nikdy nevábim myškovačkou, keď líška loví myši, lebo na vábenie nereaguje, keď je zaujatá lovom. Zajačie vrešťadlo používam preto len výnimočne, len tak na „štichpróbu“, keď nič nechodí. Tak, ako autorom uvedeného článku, aj mne sa osvedčilo pozorovanie pohybu líšok a ich lov na ich ustálených prechodoch. Tomu nám zase pekne napomôže čerstvo napadaný sniežik. Preto využívajme obnovec na zistenie ich pohybu.