Je to presne tak, ako píše orol. Ak sa naučíš vábiť, zlá vábnička neexistuje. Každá má svoje finesy a tie treba vymakať. A čo sa týka dosahu...výrobca uvádza nejaké +- hodnoty v metroch ale je to spravidla za ideálnych podmienok (jasno, absolútne bezvetrie, mráz...). Všetko závisí od počasia. Ak silno fúka nesprávnym smerom, líška prejde okolo teba na 200m bez toho aby počula hoci zajačie vrešťadlo. Ak fúka k líške, začuje ťa aj na kilometer ale na pol kilometra ťa zvetrí :))) tak si vyber. Poskúšal som už kopu vábničiek a všetky sú svojim spôsobom účinné. Na niektorých som sa ešte vábiť nenaučil. Používam najmä vrešťadlo od Devany a turbomyškovačku. Na tých to mám zvládnuté asi najlepšie. Najčastejšie však vábim na dlani. Má to niekoľko výhod. Najmä si ju nezabúdam doma, nestrácam ju...a je to asi najúčinnejšie...
odkaz
Kožušina je vraj dobrá keď ako vravia starí jágri "planô hruškovô lístia opadne" ale to je fakt len orientačné :) Už som strelil pár líšok koncom novembra, keď hrušky o liste už ani nechyrovali a remeň bol ešte modravý. Najlepšie vyčkať do decembra a prvých lepších mrazov, kým sa líška "v snehu vykúpe". Potom to bude to pravé orechové.