zubna ambulancia klinika
dnes je pondelok,  16. jún 2025,  meniny má Blanka,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:48,  dnes západ slnka: 19:45
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Lov, vnadenie a vábenie líšok - nie norovanie - diskusia

autor: off sniper100
pridané: 9.2.2010 13:17
Viem, že podobných tém tu zopár bolo no boli akosi opomenuté, preto by som chcel túto tému zosumarizovať. Takže žiadam o tipy, nápady, finty, návody a skúsenosti z praxe. Zaujíma ma všetko, nakoľko ma lov líšok naozaj chytil a chcem sa neustále zlepšovať. Takže kde a akým spôsobom lovíte, aké používate vábenie a nástroje na vábenie, akú zbraň a optiku, maskovanie, oblečenie, ako sa dá urobiť vnadisko a ako na ňom loviť. Ako na to reagujú líšky, aké je charakteristické správanie líšok a pod. Zaujíma ma proste každá zaujímavá skúsenoť či nápad využiteľný pri love líšky, čoho sa naopak vyvarovať a pod. Zaujíma ma však klasický lov na postrižke, alebo posliedke, nie kopanie či norovanie. Ďakujem a lovu zdar.
počet zobrazení: 108 057
počet hlasov: 8
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 6.1.2015 o 17:21

Podľa mojich skúseností to ihneď po ulovení neodhadneš. Aj veľký lišiak ktorí má hlavu ako vlčiak nemusí mať zlatú medailu. Veľkú úlohu tu zohráva veľkosť svalov lebky. Stalo sa mi viac krát že pri inak veľkom lišiakovi bola bodová hodnota iba na striebro. A naopak aj menší lišiak môže byť zlatý. Každopádne každá ulovená líška si zaslúži aby sme jej vzdali úctu úpravou trofeje, preparovaním lebky, vypracovaním kožušiny u lišiaka aj penisovej kostičky a to bez ohľadu na to či medailu dosiahne, alebo nie.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 16

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 609 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off dominik.t, 5.4.2015 o 19:30

Zdravím.Mate niekto skúsenosti s lapakom,ktory sa vsuva do nory ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off 308Winchester, 18.2.2015 o 21:17

Posunieš krúžok ku koncu membrány, a pery musíš mať za tým gumovým krúžkom, čiže ho budeš mať vo vnútri úst a krátkymi intervalmi fúkaš do vábničky. ◄ reagovať

off atyla13, 18.2.2015 o 20:30

Zdravím . Chcem a opýtať používateľov vábničiek Nordik mini predátor ako je potrebné posunúť gumený krúžok ak chcem napodobniť pišťanie myší. Na obale je napísane " posuňte gumený krúžok ku koncu membrány a krátkymi intervalmi fúkajte do vábničky " ale mne sa to dajak nedarí :). Ďakujem za rady ◄ reagovať

off LESLOV, 27.1.2015 o 14:06

to je zaujimave lebo mne to funguje perfektne a k tomu ked vrestim ako zajac tak to nema chybu. ◄ reagovať

off bullystafford, 27.1.2015 o 13:16

som skusal....u nas "nepouzitelne" liska od toho uteka alebo oblukom obzera ale nepride blizsie. Skor asi na tie rozsiahle hladove uzemia v USA kde je kojotov a inych psovitych na mraky ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off LESLOV, 27.1.2015 o 10:19

a skusal si uz MOJO CRITTER?? Je to super a uspech takmer vzdy zaruceny. Odporucam. ◄ reagovať

off juniper, 27.1.2015 o 10:01

Ma niekto skúsenosť,alebo skúšal niekto myši hrad?Ešte skôr som to niekde čítal a zdalo sa mi to dosť logické, no či to funguje neviem.Ide o zariadenie kde sa do sena raz za čas hodí hrsť zrna a myši sa tam zabývajú.Základom toho je aby to bolo suché. ◄ reagovať

off juniper, 20.1.2015 o 9:09

Jaro1 máš pravdu. Tvárila sa že ju to nezaujíma len tak si sedela pozrela do zeme v pravo v ľavo a potom si išla svojou cestou pomaličky.nevadí ◄ reagovať

off startoci, 19.1.2015 o 20:37

poradte prosim, ako vabite lasickou: myslim aku dlzku piskania, pocet pisknuti v serii, ako casto serie opakovat... mne sa podarilo na lasicku privabit v ruji srnca, v zime divu macku, a tiez dve lisky. rad by som sa zdokonalil, dakujem. inak mne osobne sa osvedcilo najviac vrestadlo a polystyren + zrkadlo ◄ reagovať

off jaro1, 19.1.2015 o 15:01

juniper 9:31- moj stryco rozumiet liskam a vravi ze ked liska na vabenie sadne a javi akoze hlboky nezajem to byt lest, prave vtedy je v najvecom strehu a najviac podozrievava prave v tejto kriticka chvili nesmie myslivec ani raz vabit ani sa hnut prave v tomto bodu ze mnoho myslivcov urobi chybu a necha sa touto lstou lisky zaskocit ◄ reagovať

off Rimo, 19.1.2015 o 14:35

no znacku ti nepoviem lebo si uz nepamätam ale je to stekanie lisky pocas kankovania tak to bolo napisane na obale... Len ja raz neviem na tom dat spravny zvuk alebo ton :) a to som v obdobi kankovania vonku velmi casto a skusam to, len ma to uz nebavi ze aj ked mi vyjde lisiak a skusim zavabit tak utecie... ◄ reagovať

off plidinsky, 19.1.2015 o 13:58

Rimo: a čo za vábničku používaš? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Rimo, 19.1.2015 o 9:55

mne osobne zajačie vrešťadlo funguje tiez mi trvalo kym som prisiel na to ze nie sa snazit napodobnit co najvernejsie vreskot zajaca ale bolest je dolezita, aj myškovačka je fajn len si neviem dat rady s hlasom rujnej lisky pocas kankovania. Neviem ci je chyba vo mne alebo vo vabnicke ale na taky zvuk neprivabim nic... Len odplasim :) nevie niekto poradit? Pripadne ked by niekto mal odkaz na nejake video, ja som hladal dost ale nic poucne som nenasiel ◄ reagovať

off plidinsky, 18.1.2015 o 11:10

juniper: ja osobne by som použil turbomyškovačku, resp. myškovačku. Všeobecne nie je žiadny problém meniť vábničky, t.j. pokiaľ líšku moje vábenie zaujalo a je na ceste ku mne, niekedy zoberiem do úst len turbomyškovačku (dajú sa na nej vytvoriť aj hlasité ale aj veľmi tichučké zvuky) a už ju len dotiahnem bližšie pomocou myškovačky. Samozrejme nič nie je isté, pokiaľ líšku medzičasom zaujalo niečo iné, často ju nedotiahneš ani čarovným prútikom (napríklad myši, utekajúci zajac atd). Ale taká je poľovačka.