No v sobotu som sedel , od 15,40 do 18,40 stredne silný vietor a teplota -8°C. O 17,20 mi došiel túlavý pes a bol dobre "vychcaný" už tam musel byť predtým a nejaké kúsky s kosťami čo tam boli si z vnadiska premiestnil do blízkych kríkov, takže išiel pekne k nim a v pokoji si ich v kríkoch chrúmal len tak prašťalo.Počkal som si kým uvidím celý obrys tela a Velocitor ma nesklamal :-). Ostal som ale v pokoji sedieť ďalej. Asi o 15 min. na to prišla líška, ale bola zrejme z pachu psa nejaká rozhodená, šmejdila okolo po kríkoch a k vnadisku sa neodhodlala, stále sa pohybovala v kroví a vôbec nevystúpila z ich tieňa (aj mesiac už má dosť silu). Pre mňa to nebolo na istý výstrel (stále sa mi jej obrysy strácali v pozadí), keďže som mal len 22lr, tak som ju nechal tak. zdržiavala sa tam asi 5 min.Potom sa chvíľu zdržiavala za pásom kríkov z druhej strany a tam tak nervózne štekala - kňučala. Nebol to zvuk ako vydávajú v období párenia. V nedeľu som sa dostal von len cez obed, išiel som pozrieť aká je aktivita na čerstvom snehu v jednej časti revíru som stopoval , otočím sa krížom cez moju stopu si to šinie líška ľahkým behom, vzdialenosť asi 120 - 130 m, takže s mojou 22-kou som po nej propagačne 2x vystrelil, ale bez úspechu.
Orol hlavný rozdiel tu vidím v tom, že na dolniakoch líšky trávia omnoho viac času v brlohoch. Paradoxne silnejší vietor im tu až tak nevadí, ako hore. Aktivita je vyššia skôr za skorého večera po 20,00 je to už veľmi slabé. Za slnečných zimných dní, kedy hore líšky behali jedna radosť, ich tu tak často neuvidíš. Hore keď som sa pomaly prešiel ponad jarky za pekných dní som skoro vždy nejakú kmotru načapal buď spala, alebo pomaly šmejdila po okolí. Tu dole som zaznamenal celodennú aktivitu ak sa to tak dá nazvať, len v období párenia, ale ešte aj vtedy trávia veľa času v brlohoch (keď brlohujeme, vždy sa tam nejaká nájde. Hore sa mi dobre vyplácalo čakať pri spádoch, tu ich líšky až tak striktne nedodržujú, často čakáš zbytočne za takmer ideálnych podmienok. Viac sa oplatí čakať priamo pri brlohu, tam je šanca podstatne vyššia. Hore som to nikdy nerobil, lebo som nepotreboval počkal som si ju inde. Hore bol terén náročnejší a v snehu si líška dobre rozmyslí kade pôjde, ale dole tam to skoro vôbec nezaváži, terén má všade skoro rovnako priechodný. Tak toľko asi z mojich pozorovaní.