marosko ano Godiho poznám . Jeho fotky sú všetky z prírody . Faktom je ,že sú aj výnimky ako je Godi. A podarí sa fotka aj v prírode . Ivan je však výnimočná osoba a jeho tvorbu si vážim s pokorou . Skús však sfotit takúto pózu a jeleňa vo voľnej prírode :
odkaz />
Fotografia nie je len úlovok ! Obsahuje oveľa viacej kompozíciu,formu ,farbu,výraz ,tvar,a hlavne základnú surovinu SVETLO. Prezentuj sa fotografiou na servroch špecializovaných na fotografiu kde sú profesionali a kvalitný amateri a dozvieš sa o fotografii viac . Tu na lovu zdar sa toho nedozvieš veľa .Už len preto ,že je tu skupina ľudí zaoberajúcich sa poľovníctvom nie fotografiou ako takou . Na stranke fotografou prírody tiež nemožno vidieť pravú kvalitu pri 610 pix a 100 kiloch je to pre mňa informačná fotografia nič viac rozpixelizovaná miniatúra . Skús si dať fotky na
odkaz alebo
odkaz tam sa dozvieš čo je na fotke dobré alebo naopak čo treba zlepšiť .
Takže ja tú oponetúru zhrniem takto Hubertlov,Naše poľovníctvo ,Poľovníctvo a rybárstvo a mnoho iných časákov má 99,9% šeliem - medveď ,rys,vlk z rezervácií,národných parkov a podobne . Koľko krát v živote si videl na živo vlka a rysa ??? ˇavšak rysa vidieť a sfotit je veľký rozdiel .
Knihy sú na tom podobne .Keď chceš fotku predať musíš ju mať kvalitnú nie len opradenú rozpravkou ako som ja toho jeleňa v zlom svetle v kroví bez oka čakal :) to je dosť málo . Potom je kasta fotogafou fotiacich v oborach a prezentujúcich to ako voľnú prírodu .Alebo sú ludia ako Ivan Kňaze fotiaci preparáty s ktorých si nedal ani pracu retušnuť draty alebo oko od modelarskej hliny .Toto publikuje v jeho knihe . Som sa dávno tak nezasmial ako na schôdzi fotografov prírody pri zhliadnutí jeho knihy :)) Okrem iného je to fotografický antitalent .:)) Videl som rysa pijúceho v Malej fatre dav tlieskal fotografovi voľnej prírody žial ja som poznal jazierko jedného Nemeckého parku :) Tu tiež veľa ľudí publikuje foto voľnej prirody a zjavne je to obora prípadne národný park . Keď má fotograf potrebu klamať ja mu to neberiem . Ja dám kat. v zajatí v živote by mi nik nedokazal 2000 diviakov čo mam sfotených že nie sú voľna príroda ale nemám potrebu proste publikovať to inak aj keď to dvihne hodnotu :)) akože:))
U mňa sú fotky dobré a zlé .Tým to hasne podobne ich kupujú do časákov !!!