Edu -nie. Som jeden z tých zastaralých ľudí, čo majú radi kľuku. O tom, že je to reklamný ťah- samozrejme. pokial by to bola fikcia tak prosím,a le stalo sa to! Kdesi som čítal o zasekávaní sa nábojnice v puške R93 pri klaibri 300WinMag, samotný pán Hanák na myslivost.cz písal, že je to akási chyba týchto pušiek...k R8mičke - to že je tam schránka vymyslená tak ako je -budiš, ale že vyberáš "zásobník" aj so spúšťou, tak to nie.Designovo ako som písal - páčia sa mi, ale zavreté. O tom hladisku že najbezpečnejšia puška aj pre okolie, je zalomená/s vytiahnutým záverom v prípade R93/R8 ju posúva (s vytiahnutým záverom) designovo hlboko dole (odvovlávať sa na fakt, že neodistená puška nieje natiahnutá v prípade bleskurýchleho uúpokojenia sa, že ten a ten má pušku naozaj vybitú keď mieri mojím smerom je dosť ťažké). To že systém zvláda aj ťažké tropické kalibre, všetka česť, aj kamošova bývalá domarobená brokovnica z poznkovanej rúry zvládala 16tku brok, no nedožila sa sotva 150 výstrelov. Kdesi som čítal, že v niektorých kolóniach v Afrike kde ponúkajú lov nebezpečnej zveri ťa nevpustia s puškou s kalibrom menším ako 9mm a s puškou s Blaserovýcm systémom. Prečo ??