Uzaver mozes mat akurat na zavaranych uhorkach. 404-ka samozrejme nema priamotazny zaver ake klasicky otocny.
Uzaver mozes mat akurat na zavaranych uhorkach. 404-ka samozrejme nema priamotazny zaver ake klasicky otocny. ◄ reagovať
Tie pády z posedu, či už pušky, ruksaku, alebo poľovníka na zem mi niečo pripomenuli. V starom časopise PaR som čítal článok s názvom Poľovačka na osy. Poľovník vyšiel na postriežku na starý, rozheganý a dlho nenavštevovaný posed pokrytý pavučinami. Zasadol a po chvíli mu padol zrak na podlahu na vnútorný roh posedu ukotvený o bútľavý strom, kde v rohu bolo niečo neobvyklé – „akési“ naskladané čudo. Postavil sa a špicou topánky to začal rozhŕňať, čo to je. Po chvíli sa ozval nepríjemný bzukot a roj zdivočelých ôs zaútočil na poľovníka. Najprv letela na zem z výšky 4,5metra poľovníkova giuľovnica a za ňou poľovník, ktorý prelomil zábradlie a dopadal z buchotom na zem. Osy dobiedzali aj na zemi ešte viac a tak poloomráčený a ubolený poľovník, zanechajúc zbraň na zemi podal šprintérsky výkon hodný majstra – prebehol celý kilometer v úctyhodnom čase. Celý ubolený došiel domov a prisahal krutú pomstu. Zo skrine vybral päťnábojový brokový „automat“ kalibru 12/12, vrecká si naládoval dostatočným množstvom nábojov 2 ½ mm, zobral vysoké rukavice a včelársku kuklu a vybral sa na“ lov“. Opatrne prišiel k miestu, vykukol spoza smreka a keďže bolo „ticho“ a osy sa už upokojili a vrátili na posed do hniezda, zodvihol zo zeme svoju guľovnicu a vyhútal plán. S naládovaným a odisteným „automatom“ pripraveným ku streľbe potichúčky vystúpil na posed, zamieril na osie hniezdo a jedovaté 2 ½ broky mm urobili svoje dielo skazy naozaj dokonale. Poľovník až po desiatom výstrele prestal a len dymiaca a teplá hlaveň „automatu“ prezrádzala, že je po všetkom. Hrdý poľovník, spokojný zo svojím dielom si len odpľul, zabohoval a víťazoslávne odišiel domov. ◄ reagovať
Neda mi este napisat porovnanie medzi blaserom a sauerom obi dve som vlastnil aby tu niekto nevrtal, respektive blaser este stale mam. hlaven a presnost strelby - podla mojho nazoru uplne identicka. nie ale s kazdym strelivom, jednej zbrani pasovalo to drujej ine strelivo. v globale by som mohol povedat ze blaser je trochu menej vyberavy na strelivo. s oboma sa dal dosiahnut rozptyl zo stojanu s fabrickym strelivom 1-2 cm. zaver- tu je to vecny boj medzi klasickym mauserom a priamotaznym uzaverom, kazdy z nich ma nieco do seba. NIKDY SA MI NESTALO ZE BY SA MI BLASER NEDAL OTVORIT PO VYSTRELE . so sauerom taktiez ziadny problem , vobec sa nezasekaval. poistka- u mna jednoznacna poistka na strane blaseru , cize handspanung- uz to tu bolo rozoberane... pazba- obe velmi dobre sedia , zalezi na konkretnom cloveku komu co lepsie , podla mna Sauer pocitovo o trochu mensi spatny raz. ◄ reagovať
Každá líška si bude svoj chvost chváliť, jedna aj druhá má svoje prednosti a aj nedostatky, je to vecou osobných preferencii a čo Ti viac sadne. Čím bude viacero príspevkov tým v tom budeš mať menej jasno :D ◄ reagovať
Ja mám dve S 202 a som s nimi maximálne spokojný. R8 som tiež skúšal a vystrelil z nej nejakú tu ranu a tiež je to dobrá flintička. Treba si odskúšať čo Vám viac sedí a premyslieť, či chcete priamoťažný uzáver, alebo starú osvedčenú klasiku. Či kúpite jednu alebo druhú tak chybu určite neurobíte. ◄ reagovať
Mám Blaser R8 PS. Super zbraň, dobre navrhnutá - malá skladná, presnosť super, akurát by som si ju už nekúpil s koženými doplnkami. Je to príliš chúlostivé. Poistka vyžaduje trochu sily, ale dá sa zvyknúť. So Sauerom 202 v highlande je to skvelé na prechádzkach (nízka váha), no majú poruchové zásobníky (problém s podávaním nábojov do komory). Môj tip je "obyčajný" Blaser Professional. ◄ reagovať
Osobne R8 vždy a znova, kto ju raz mal už nemenil, len prevedenie alebo hlaveň. Z R93 takisto väčšina prešla na R8. ◄ reagovať
čo sa divíte, že lovec84 trafí 4cm krúžok na 220 m, veď nenapísal na koĺko rán, veď to trafím aj ja cca z 20 rán 1x, chválenkárstvu zdar ◄ reagovať
No ale on neda jednu do toho kruzka, ale vsetky!!!!!!! Trosku mi to pripomina ten vtip o zahorakovi, co isiel v protismere po dialnici. :o))) ◄ reagovať
Lovec84 je správne ,že si to upresnil .Vyznelo to trocha ako keby si si trúfol trafiť diviaka na 220 m do oka :) Fakt je ,že si nepísal o sebe a svojich streleckých schopnostiach . Mne sa však nezdá ani technicky v poriadku 220 m a 4cm kružok bez zásahu ľudských faktorov si tipnem ,že rozptyl bude minimálne 15 cm zo stojana. ◄ reagovať
Blaser buď Ti to prebíjali zle, alebo R93 samotná zle znáša prebíjané strelivo, čo považujem za obrovskú nevýhodu, keďže si najradšej naládujem strelivo sám a asi niesom sám. Niet nad to ušiť si náboj na mieru do svojej zbrane. ◄ reagovať
Hmmm,kazda liska svoj chvost chvali. Fanda zrejme vlastni sauerku.... ◄ reagovať
Jeden moj kamarat tiez vlastnil sauer 202-pekna zbran,ked som si ju hodil do pleca-hned sedela,dost presna na 100m zo stojana tak max 1 cm az 1,5cm od seba,ale ta poistka sa mi nelubila-hlavne pri vybijani zbrane. Ked som mu to povedal-bol som .... Po par mesiacoch si kupil Blaser R8.No a ked sme boli potom spolu polovat,hned som sa ho spytal preco Blaser,ked Sauer je taky super... No lebo ta poistka je ozaj nestastna a Blaser je popici... ◄ reagovať
Sauer 202 verzus Blaser R8 - Zdravím, páni.
Chcel by som Vás požiadať o Váš názor. Ak by ste sa rozhodovali o kúpe medzi týmito dvoma zbraňami, ktorej by ste dali prednosť? Prosím len o príspevky od ľudí, ktorí s nimi majú naozaj skúsenosti. Vďaka. ◄ reagovať
Najlepsie by bolo keby si si obe vyskusal. Mne sa viacej pozdaval sauer tak som si ho kupil. Vlastne ako som ho videl prvy krat povedal som si ze to musim mat. Inac mne sedi aj ta tolko krat zatracovana poistka. Nerozmyslal si nad s404? Ta vyzera fakt dobre. Ale skusenosti s nou nemam ◄ reagovať
Prečitaj si aj odkaz Toto sa omiela už roky do kola Blaser Sauer. R8 už asi hej ale 93 ani keď by mi ju dával zadarmo. V 404 máš napínanie ala Blaser a spolahlivý záver a perfekt spúšťou a ergonomiou. S202 mám a je to perfektna flinta - poistka ak ti sadne budeš spokojný. ◄ reagovať
Neviem ale podla mna s404 nema priamotazny zaver. Ma otocny. Zmena oproti s202 je handspanung +kopa inych veci. A zbrane maju zaver nie uzaver ☺ ◄ reagovať
Nevlastnim ani jednu,nastreloval som dost kusov z kazdej znacky.Moj nazor:
Blaser R93: obvykle dobre padnuca pazba,z fabriky velmi dobra spust,bezpecny a tichy napinaci mechanizmus,montaz v pripade kvalitnej optiky drzi nastrel po opatovnom poskladani,spickova povrchova uprava zeleza (plazmovym nitridovanim),minus-sposob zamykania zaveru (posledna nehoda tu: odkaz )
Sauer: obvykle dobra pazba,kvalitna spust,spolahlivy a mimoriadne tichy zaver s hladkym chodom,hlupo riesena poistka, aj ked ticha. Dobre je zvolit povrchovu upravu Ilaflon.Pri prevedeniach Take Down nie je vzdy zarucene drzanie nastrelu po opatovnom poskladani (osobne overene).
Doplnim Mauser M03,ktory kombinuje vyhody zmienenych modelov: spolahlivy zaver s tichym chodom,bezpecny napinaci system ako u R93,dobra spust,montaz po opatovnom poskladani drzi nastrel
Presnost u vsetkych porovnatelna,takisto vnimanie spatneho razu,v tejto kategorii to nie je nejake relevantne kriterium,pokial sa nejedna o nejaky extremny kaliber.U vsetkych moznost pomerne jednoduchej vymeny hlavne + mnozstvo roznych prevedeni (plast.pazba,dlzka hlavne,x-druhov dreva na vyber atd.). Vyber je skor zalezitostou sympatii a toho,co navykladaju majitelia niektorej znacky v okoli kupujuceho. ◄ reagovať
Všetky tri značky sú naozaj špičkové . Keby som si mal vybrať ja osobne zostal by som práve u blasera a to naprik nejakej nehode . R93 Octagon Image s osemhrannou hlavňou . Štandart sa dá kupiť na Slovensku za 2000€ je to priaznivá cena voči kvalitnej zbrani . Dokupovanie hlavní ma tiež zaujalo . Strielal som s toho a zbraň ma maximálne zaujala v cal. 300WM + úsťová brzda sa zbraň chovala naozaj excelentne . Sauer a manlicher sú samozrejme tiež famozne zbrane . ◄ reagovať
Ja mám Blaser R 93 štandard, rizdiel medzi drahšími modlemi je len v dizajne v ničom inom. Je to výborná zbraň, som s ňou veľmi spokojný a budem úprimný inú by som nechcel. Blaser je najdokonalejšia guľovnica, nech už si kúpiš akýkoľvek model. ◄ reagovať
MSmarian až do tej doby čo ti povolí ten kolík z ľahkej zliatiny čo ti drží ten priamoťaťný uzáver a rozbije ti pusu. Ja som ho tiež chcel v prevedení attché v kalibri 8x68 S, ale ked som si pozrel foto, ako vyzerali ludia čo im jebol uzáver do puse tak som si to rýchlo rozmyslel a kúpil som si sauera 202 avantgarde grande lux, v spomínanom kal. Mám na tom kahles helia csx 3-12x56 a musím povedat ze absolútna špička. Nieje problém trafit krúžok o priemere cca 4 cm na 220 m. ◄ reagovať
Problém trafiť ten 4cm krúžok na 220m nie je, len sa musíš dosť dlho snažiť aby si ho trafil. Troška to tu smrdí samochválou! ◄ reagovať
Ono to tu smrdi aj niecim inym, ale pan zo Zahoria sa vyzna a vselico uz videl na vlastne oci. Aj priamotazy uzaver ma tusim zmaknuty lepsie ako vyrobca. Ja som ten kolik, ktory vraj drzi ten uzaver vymenil za stary poctivy kliniec z Drotovne Hlohovec a teraz uz strielam bez obav o svoju pusu. Uspesne som sa vyhol kupe Sauera 202 avangarde supergrande superlux. Mimochodom, tazkeho ako svina. Aspon mi nemusel nejaky superobchodnik dovozca Sauerov, tlacit kaleraby do hlavy, hoci sa aj snazil. :o))) ◄ reagovať
Blaser300VM - ty seš pošuk...:-)))))) V dobrým, chápej. Někdy to co napíšeš řachne jak kladivo na kovadlinu. Aby se trdla probrali...:-). Jenom teď koukám, že bych ti měl vlastně skoro vykat... ◄ reagovať
Presne o to ide. Aby sa niektori prebrali. Kupi si superlux, supergrande a mysli si, ze je majster sveta a okolitych planet. Stavim sa, ze keby mal trafit ten kruzok, tak uvali nieco do textilu od strachu a je po "odbornikovi". ◄ reagovať
Blaser300WM -no tak podla tvojich slov vidím ako je ten tvoj blaser presná puška. Možno dobrá na Afriku na slona na 30 m. ◄ reagovať
Podla slov velmi nehodnot. Ved ked si trufas, tak sa prid ukazat na nejaku strelnicu, dame volake bubaky do placu a s takym nastrelom, nemozes prehrat. Naco mlatit prazdnu slamu. Mozno mi uniklo, ze mame majstra sveta zo Zahoria. O jednom viem, polujeme spolu, ale ten vyhral v brokoch a aj ked aj on ma Sauera, z Vasich koncin nepochadza. ◄ reagovať
Chlapci mám rád poľovnícku latinu ale keď už trafujete 4cm krúžok na 220 m tam by som už videl hranicu a to by som kľudne ubral 100 m . Sauer je výborná zbraň ,ale tiež nie je kúzelná . Veľa tiež záleží od streliva . Ale na 220 m sa žiaden kružok asi nekoná ani zo stojanu nie . Nieto ešte z ruky.
To že niekto niekam dal nejakú fotku záveru blasera u mňa nemá žiadnu váhu. Keď si túto guľovnicu kúpim nebudem mať vôbec strach ,že by ma zranila alebo by sa mi otvorila hlaveň . Jediného čo sa budem troška obávať je ľudská závisť a nenávisť . To je reálna hrozba po nadobudnutí tejto vyšperkovanej zbrane . ◄ reagovať
EDU u nas male deti strielaju zo vzduchovkami na 100 m stred : )) ◄ reagovať
Chlapec to trosku prepiskol. Obavam sa, ze na 220 metrov by ani v tom superkukery superhelia Kahles tu 4 cm bodku len tazko hladal a nie este triafal. Skor by sa asi trosku pokalal. Ved ani vyzvu neprijal. :o))) Ja som videl minule fotku rozbiteho Hummera. Trosku som nad nim uvazoval, ale ta totalka ma odradila. Uz nikdy Hummer. Len co si kupit, ked uz kazde auto som videl rozbite? ◄ reagovať
Blaser ako tu niekto dávno niekto napísal najlepšia je tatra 813 alebo vetrieska . K tomu si kup jednoranovú ruskú guľovnicu + strelivo S&B SPCE v army shope vojenskú baranicu , gumáky a ihličkové maskáče . Minimálne sa staneš oveľa obľubenejším poľovníkom :) ◄ reagovať
Solimkenaj, ja uz mam roky svojho favorita vybraneho. :o))) A Edu, ja zasa na prezidenta nekandidujem, takze nemusim viest rebricky oblubenosti. :o))) ◄ reagovať
No tak favorita ti nedoporučujem :))
PS: Čo neni môže byť !Na rozdiel od nášho prezidenta vieš určite čo je to google :) ◄ reagovať
Chlapi mohol by niekto porovnať Mannlicher luxus so Sauerom 202 čo sa týka výmeny hlavní.Stačí pri dvoch hlavniach jeden puškohľad?
Ako dlho sa vyrába Mannlicher luxus s výmennymi hlavňami? ◄ reagovať
Ani pri jednej z tychto zbrani neupinas dalekohlad priamo na hlaven. Tym je teda prakticky takmer vylucene, aby si mohol bez opatovneho prestrelenia, spolahlivo strielat na terc, nie to este na zver. Dalekohlad by teoreticky mohol pasovat na dve hlavne rovnakeho kalibru a pre rovnake strelivo, co je v praxi takmer nevyuzitelne. Pokial pouzijes rozdielne kalibre, alebo typ strely, potrebujes dalekohlady dva. Dalo by sa to riesit aj preklikanim dalekohladu, lepsie znacky to dokonca garantuju, ale spoliehat sa na to ja nebudem ani nedoporucujem. Neveril by som si, ci som to preklikal, ci nie. Jedina zbran, kde mozes bez navstevy strelnice menit kalibre je Blaser. Dalekohlad vsak potrebujes na kazdu hlaven zvlast. ◄ reagovať
chlapi ja som myslel to trafenie toho krúžka pri nastrelovaní a strelbe z nastrelovacieho stojana, lebo sme sa bavili o presnosti pušky a nie o streleckých schopnostiach. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.