Edu, veruže nie je prebíjanie ako prebíjanie, tu by som si určite poopravil názor. Asi pred 7 rokmi som bol v Rakúskych Alpách s kolegom, ktorý mal kamzíka a poviem ti to, čo som tam videl predčilo všetky moje fantázie o ktorých som dovtedy nemal ani páru. Počul si niečo o životnom štýle prebíjanie ? Ani ja nie. To sú chlapi, ktorí tam žijú a ich koníčkom je výroba vlastného streliva, štelovanie a úpravy zbraní, väčšinou cenných unikátnych kúskov. Pravidelne sa stretávajú po tých svojich samotách a nedokážu debatovať o ničom inom ako o týchto veciach, hodiny, dni, mesiace, roky ... V skratke k výrobe streliva : chlapík si kúpi dajme tomu 1000 striel a všetky odváži tuším na tisícinu jednu po druhej, vypočíta priemernú hmotnosť, vyhodí /doslova/ 200, alebo 300 striel s najväčšou a ten istý počet s najmenšou hodnotou, ostane mu 400 najpresnejšie vyrobených striel, ktoré použije na prebíjanie, prach na prebíjanie si už nepamätám, ale samozrejme svetová extratrieda, pri vážení a konečnom laborovaní tam ešte dohadzoval chlapík na váhu zrnko po zrnku prachu, aby mu to sedelo všetko na tisícinu presne... Výsledkom takejto absolútne precíznej práce je strelivo, ktorému sebelepšie fabrické nesiaha ani po päty. Títo chlapci s tým poľujú na kamzíky a svište často na niekoľkostometrové vzdialenosti a tam proste neexistuje, že odchýlka 2 cm na 100 m, ale odchýlka 2 cm na 300 m. Tie údaje si už možno presne nepamätám, ale sú to neuveriteľné hodnoty. Samozrejme v našich podmienkach je to zbytočný luxus, fabrické strelivo je na bežné poľovanie na bežné poľovnícke vzdialenosti dostatočne presné, chcel som len dokumentovať, že ak sa prebíjanie robí profesionálne, žiadne fabrické strelivo, kde robí navážku stroj sa mu presnosťou nevyrovná.