dnes je pondelok,  6. apríl 2026,  meniny má Irena,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:16,  dnes západ slnka: 19:20
termovizia nocpix
ODIMON

Puskohlad do 500€ - diskusia

autor: Hunter69
pridané: 10.6.2009 18:59
zobrazení: 37 011
hlasov: 0

Dobrí deň potreboval by som poradiť, chcem kúpiť puškohľad do 500€ vaše rady , postrehy a skúsenosti.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

motaq
Dovolim si nesuhlasit delta je podla mna lepsia ako artemis a nove modely s HD sklami mozu bez problemov konkirovat meostaru. A mechanika (klikanie) ma delta urcite presnejsie ako meopta.
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 321-360 z 385
Edu
brano11 tu nejde o cirkev ani boha aby si jej veril alebo neveril :-D Kúp si na Slovensku a daj viac ako 2 x toľko alebo viac euro . To je jednoduchá matematika . Treba zaplatiť tomu kto to nakúpi a dovezie napríklad z USA :-D Kamarát tak kupoval objektív z USA prišiel mu za 4 dni a namiesto 1700 € dal 1000€ aj s poštovným ,balným a preclením. USA nie je Rusko . Ale keď ujo neverí nech si priplatí sú len dve možnosti . Za 400€ Carl zeiss 3-9 x 50 nekupiš to je fakt Ale okolo tých 1000 € sa dá zohnať aj na Slovensku podobná optika. Samozrejme aj na nákup z USA platí záruka .V určitých prípadoch treba reklamovať priamo v USA čo nie je problém stálo by to možno 30€ to je fakt ,ale obratom za pár dní Ti vymenia za nový kus .Napríklad pre Canon platí servis a záruka po celom svete takže sa dá reklamovať aj na Slovensku . Ako je to pre firmu Carl zeiss netuším.To samozrejme beriem ako extrémnu altrnatívu ,lebo na takých optikách ako je Carl zeiss je predpoklad poruchy minimálny . Ja Ťa na nič nenavádzam iba som povedal alternatívu ,aká tiež existuje. Tiež som nehladal tie najlepšie obchody a akcie usa iba som preposlal dva náhodné linky . Tiež som nepozeral ako je na tom ebay mimochodom obchod so ziskom najviac miliard dolárov na svete / pre uja :-D/ osobne som na nakupovanie z USA počul iba tie najlepšie recenzie od ľudí ktorý takto kupujú od šiat ,topánok až po drahú fototechniku . Napríklad naposledy Stano Harvančík si objednal objektív za 8000 euro a nebál sa :-D prišlo mu za pár dní všetko v poriadku so zárukou . Na Slovensku by si ešte priplatil 5000€ našťastie že veril :-D . Len keby si sa rozhodol nakupovať z USA aby si o týžnen neobjednával ďalší kus a nepredával ho neveriacim o 50% drahšie na Slovensku . Skús si dať inzerat zoskenuj si obrazok na cenu + dovoz pridaj 50% a uvidíš koľko ľudí čo neveria sa Ti ozve :-D že ho berú aby si im ho poslal na dobierku :-D Skús predať na Slovensku vec s 20% prirážkou pre teba a uvidíš aký je to problém .
brano11
Edu a na slovensku by si mi nevedel poradit kde sa da tento puškohlad najlacnejšie kupit,lebo stryko moc neveri dovozu z USA.
Edu
odkaz
Edu
Jedna z možností je objednať si puškohlad z USA . Samozrejme ,že ludia čo puškohlady predávajú na Slovensku na to prskajú ale tu je jeden z mnoho linkov taký náhodný odkaz
brano11
Jager68 vedel by si mi poradit kde sa da ten kahles CSX 2,5-10x50 zohnat za taku cenu? lebo stryko si ho chce kupit. diiki za radu
Jager68
brano11./bavorak..kup si Kahles Helia CSX ....2,5-10x50 za 1300€.,..nenormal.cena za puskohlad co bezne stoji cca 1800€.
brano11
kolko gramov vazi Docter UNIPOINT 2,5-10*50?
bavorak
mam moznost kupit Zeiss 8x56 za 700 eur...skusenost stymto puskohladom aku mate?
pepies
Bavorak Docter je dobra značka mam aj Classic aj Unipoint ale doporučujem si dosporit na Zeiss victory alebo na Swarovski Z6i a to je inaksia trieda.
bavorak
odkaz />

odkaz />

su to :O) normalne ceny?? tych zeiss??
army9
Samozrejme ze Docter je kvalitna znacka . Je to byvaly vychodonemecky Zeiss .
bavorak
co hovorite na DOCTER Classic 3-12x56 R????
doctrer je slusna znacka ci?
bavorak
odkaz /> tu som nasiel tie ceny
sako80
sniper100-na tej stranke odkaz ti ešte aj spravia cenu ja som bol velmi spokojný toď vlastná skúsenosť
glen
Sniper100 tu :xwolf-Igor Šallay - 0905 226 774
sniper100
Glen tak to mi povedz kde......
sniper100
Aj tu sú dobré ceny odkaz bavorak a ty si kde našiel také ?
glen
Bavorak za 1.150 Éčiek sa dá aj u nás v SR kúpiť puškohľad Swaro 8x56 s osvetlenou osn.
bavorak
poradte prosim...chcem pocut vas nazor...co mam kupit skor Nikon Nikon Monarch E 2.5-10x50(osvetleny) za 856 eur alebo zeiss 8x56T za 896 eur alebo SWAROVSKI 8x50 za 950 eur take ceny ponukaju na jednej stranke.....nemam moc skusenost vyuzijem vobec 2.5-10x50 alebo by mi upne stacil pevny neosvetleny???
vicik
Neuvažoval si o značke Leupold ? Meoptu by som nebral, dosť bolo kritiky na ňu. Nikon Monarch je kvalitou pod Leupoldom a dať prehnane veľa peňazí za Zeiss alebo Swarovski nie je riešením pre každého. Ak chceš skutočne dobrý puškohľad za prijateľnú cenu, doporučujem od Leupoldu radu VX - 3 resp. VX - 3 L so svetelným bodom. Ako ideálnu považujem montáž Leupold QR . Viac informácií. 0905634750
Edu
jak1 ano meopta je slušný puškohľad .Teda mám na mysli nové výrobky .
odkaz /> Samozrejme cena je tiež kvalitná :))
jak1
ako citam ty ceske sklo nepriamo chvalite.------cisze meopta je slusny puskohlad...slusny myslim to ze sa da porovnat s nikonom napr...
Edu
xwolf jasne ved som to popísal že mali čínsky za 180 € a vraj udajne český v ktorom je vraj údajne sklo z meopty a údajne sa vyrába v česku . Oba aj čínsky aj česká zbrojovka sa podobali ako vajce vajcu to je fakt . Preto ma zaujímajú podrobnosti či v Poľovníctve Tn zavádzajú zákazíka .
xwolf
Edu, v pohode, ja som ta nechcel tymi par riadkami urazit. Ak to tak vyznieva,pardon. To len na margo toho,ze v niektorych "obchodoch" ak vidia menej technicky zdatneho zakaznika, predaju mu takmer hocico.
Schvalne napis do Googla heslo "china riflescopes" a urcite vypadne x-odkazov na surodencov puskohladu Ceska zbrojovka,Tactical a pod. Ako by boli z jedneho vajca.....jednoducho za tu cenu nie je mozne vyrabat a predavat puskohlad s kvalitou,ktora neuraza zakaznika a uz vobec nie s ceskym sklom (tiez nie je zadarmo).
Edu
Tiež ma neberte za nejakého odborníka na puškohľady .Takže moje vyjadrenia sú iba laické . Viem že Zeiss je jednotka a korešponduje mu swarowski . Poznám i kvalitne značky z katalogov a recenzí . Ale nie som predajca ani tester . Strielal som pár výstrelov z rôznych puškohladov ,ale to nič neznamená . To sa dá posúdiť dlhodobým používaním ,reklamaciami u výrobcu a porovnavaním či už za šera alebo inak v praxi . Samozrejme že ked stojí puškohlad 100€ a iný 3500€ bude tam určite dosť rozdiel . Osobne by som sa chcel v diskusii s priateľmi poľovníkmi dozvedieť čo je dobré a čo zlé ale hlavne zosúladiť cenu a kvalitu čo najefektívnejšie . Pri fotoaparátoch to viem celkom slušne poznať a samozrejme i zargumentovať . V puškohladoch nemám až taký prehlad . Takže keď príde Belson a sprdne ma prípadne xwolf ok beriem netreba však osočovať sa iba argumenty . Tiež nie som vševedko a rád sa dozviem nové veci od skúsenejších . Konkretne by ma zaujímalo či sú v českej zbrojovke osadené sklá od meopty . Či sa montuje v číne by ma tiež zaujímalo aj keď to by ma veľmi netriaslo . Lebo v číne sa robia ine značkove veci ako český puškohľad . Napriek tomu by som sa to relevantne rad dozvedel či je to tak !!!
Edu
majk nepochybujem o tom . Len by ma zaujímali podrobnosti či je na puškohlade napísané made in china a či to naozaj neskladajú zo sklami od meopty atď . Tým netvrdím že to tak nie je . Cena je naozaj podivná . Kamarát si tento kupoval bol som pri tom v Trenčíne . Nevyvracal som mu to lebo on je konzervatívny . Kupil si pekne S&B SPCE lebo to je najlepšie a tým to haslo pre neho . Pri puškohlade mu ukazali dva druhy jeden bol čínsky a druhý vraj český zo sklami od meopty . jeden stal 180 € ten český 280 € približne . Takže teraz neviem ako to je vlastne ten čínsky bol na prvý pohlad totožný ako ten český . Tiež by ma to zaujímalo ako to vlastne je .
majk
ZDRAVIM.Puškohlady česka zbrojovka sa robia presne v tej istej tovarni v čine ako slovenske Tacticaly a niekedy sa dovažaju presne vtom istom kontajnery.
Edu
Fakotom je ,že relevantných recenzí prípadne jasné deklarovanie čo to vlastne je tá česká zbrojovka nieto . Tu je nejaká debata ale či je relevantná neviem .
odkaz
xwolf
Edu: puskohlad Ceska zbrojovka - sklo od Meopty a cesky povod??? :-))) .......... Hento cudo videlo cesku zem az ked to vypadlo z kontajnera, v ktorom to pricestovalo z Public Republic of China. Kde zase ludom tlacia taketo bajky....?
jak1
ked ja akosik tej meopze neverim......laka ma ale neverim........
Edu
60 mm to je riedna štrúdla :)) odkaz
Edu
zaujímavé sa mi zdalo i toto odkaz
Edu
v Trenčíne ponúkajú toto odkaz /> či je to dobré neviem pozeral som cez to celkom fajn to vypadalo za tie peniaze . K tomu je to české a sklo je od meopty . Plnené plynom aj bodku to má aj pevný tubus 30mm celkom fajn osnova . Takže ja neviem v pomere cena kvalita celkom fajn .
Edu
bavorak poznám ak Ti nebude prekážať 3 násobná cena za Carll zeiss tak neni problém ! V USA stojí tamtá asi 330€ Tu je lepšia zeisska ale stojí 1450€ odkaz />
skús pozrieť sem : odkaz
MSmarian
pozri sa na odkaz, poskytuju tam aj zľavu na Meoptu. Majitel obchodu je veľmi seriózny pán.
bavorak
Edu
jasne ...len keby sami chcelo je dost koplikovane..ci?
nejak dobra sranka na slovensku ci cechcach? nepoznas?
Edu
Niet čomu neveriť problem je len že tovar posielajú iba pre americký trh čiže treba to doviesť cez firmu . Tých firiem je samozrejme veľa . odkaz /> Ja som si nič neobjednával . Ale ked si objednáš 3 ks mohli by ti tie dva zaplatiť ten tvoj jeden . Strach by som nemal vôbec žiaden . Americké obchody nie sú čínske ani ruské. Toto je seriozny obchod podobne ako Cabelas . To je samozrejme môj názor . Ano môže nastať problém v zdlhavej reklamácii . Ale pri Carl zeiss sa niečo pokazí ťažko . Ja som reklamoval vyfučanú meoptu a čakal som 3 mesiace potom mi ju konečne dodali a vôbec nebola opravená na čo som prišiel až v zime . Takže ani meopta nie je výhra . A povedzme si že meopta a Carll zeiss je trocha rozdiel . Tubus je tam palcový v čom za tú cenu nevidím problém . Samozrejme ke´d si pozrieš širokú ponuku nájdeš tam veľa iných puškohľadov.Samozrejme koncové rozhodnutie je len a len na tebe .
bavorak
Edu
fajn ceny...objednaval si odtial daco?? odkial pochadza tovar myslim Rakusko,USA,NEmecko?
da as tomu verit?
magyaricsd
army9,nemám preklep.Je to Meopta Artemis 2100. 3 - 12 X 50. /päťdesiat/ so svietiacím bodom.
Edu
odkaz
Zobrazené 321-360 z 385

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.