dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výmena hlavne - diskusia

autor: mrusnak
pridané: 19.4.2009 18:16
zobrazení: 25 670
hlasov: 0
Nevie niekto poradiť kde sa dá kúpiť v SR hlaveň na ČZ vz.24 kal. 8x57 JS?
Ďakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 81-92 z 92
tajfi
Samozrejme s časti má pravdu aj JARO,je výrobca a puškár ako odberateľ.Výrobca by nemal predať hlavňovinu každému , kto mu zavolá. Ak tak urobí môže si pohnevať odberateľov a puškár ako odberateľ ( či iný obchodník ) ak predá hlavňovinu kamarátovi len tak a on si spraví napr. WMR na čierno nič sa nedeje pokiaľ mu neklepnú policajty po prstoch.Prípadne že sa na to príde je úplne jedno či ju kúpil s komorou alebo bez nej problém má aj ten čo mu ju predal...........ako hlaveň bez komory
tajfi
Dusab čítaj pozornejšie napísal som:Ďalšia vec ak budeš stále zhánať hlaveň ako hotový originál pohrávaš sa zo zákonom s nedovoleného ozbrojovania ...... tým som myslel originál hlaveň do vojenského mausra mod.24 a tie sa dali kúpiť v Rakúsku a všetky do jedneho mali nábojovú komoru kapíto. Takže ja zákon ovládam veľmi dobre. A hlavňovinu si môže kúpiť aj sám no predtým by sa mal dohodnúť s puškárom či mu ju osadí....
jaro1
iboo, no veď len chcem, aby ma niekto odporučil na konkrétny zdroj, kde sa to dočítam. Pokiaľ viem, zákon nerozlišuje, či je hlaveň s komorou, alebo bez. Alebo predsa áno? Teraz som aj ja na pochybách a tak by som radšej uvítal relevantný zdroj, ako citácie.
iboo
jaro1 - nie tak celkom, surová hlaveň (bez komory) nieje považovaná za hlavnú časť zbrane (podla Belsona) čiže podla zákona by mohla byť volne predajná, prax je ale iná.
jaro1
Dusab, môžeš toto Tvoje tvrdenie viac rozvinúť? O čo konkrétne sa opiera? Lebo ja si doposiaľ myslím, že či je guľová hlaveň s komorou, alebo bez nej, je to úpodľa zákonna detto. Nedovolené ozbrojovanie.
dusab
Tajfi ked kupi polotovar hlavne bez nabojovej komory tak je vsetko v poriadku a v ramci zakona, ale to urcite ovladas.
tajfi
Hlaveň bežne do vz24 nekúpiš chápeš to. To ti tvoj puškár nepovedal. Dakedy sa dali kúpiť v Rakúsku ale to je už dávno zatvorene. Musí si tvoj puškár objednať polotovar a skopírovať originál...Kapíto.Ďalšia vec ak budeš stále zhánať hlaveň ako hotový originál pohrávaš sa zo zákonom s nedovoleného ozbrojovania , tak radšej sem takéto príspevky ani nepíš
dusab
Napis mi postu.
mrusnak
Chlapi ďakujem za Vaše postrehy, puškár je ochotný to urobiť, avšak halveň do 24 sa mi zatiaľ nepodarilo zohnať. Neviete poradiť kde a za akú cenu sa dá zohnať?
dusab
Samozrejme najprv musis zajst k puskarovi a poradit sa co a ako.
tajfi
Radšej si nič nekupuj. Puškári to nemajú radi.Je to veľká práca a nechci aby višla na nivoč kvôli hlavne krorá nemá pôvod tým aj spojenú zníženú kvalitu.Mohli by ti aj odmietnuť prácu s tvojou hlavnou. Najlepšie urobíš ak si zistíš cenu a kvalitu prevedenia toho či onoho puškára. Teda či dokáže splniť tvoje nároky, nakoľko pri výmene hlavne sa dá zbraň doplniť prevedeniami , že ju ani nespoznáš...Ak sa rozhodneš potom ju zanes PZ na expertízu , ked príde zanes puškárovi a viac sa nestaráš. Všetko zabezpečí on....
dusab
Jedine polotovar a dat to potom puskarovi na osustruzenie. Ja som kupoval v CR.
Zobrazené 81-92 z 92

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.