dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

GPO - diskusia

autor: bezek
pridané: 27.9.2019 9:02
zobrazení: 6 575
hlasov: 0
Chlapy máte nejaké skúsenosti s optikou GPO-German precision optics?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Daniel8
Zdravím páni kolegovia. Nahodou nema niekto skúsenosť s GPO Spectra 8 1,6-13x44i? Ďakujem, za prípadné reakcie.
Ondrik
Cez GPO puškohľady sonmal možnosť pozrieť a bol som prekvapený kvalitou obrazu. Mám teraz na jednej gukovnuci nadhankovy GPO Passion 5 a ten obraz je naozaj výborný.
Mare12
Gpo puškohľad - Pozdravujem chcel by som sa opýtať ohľadom puškohľadov GPO Passion4x 3-12×56,G4i a Puškohľad Hawke Endurance30 WA IR 2,5-10×50(LR DOt (8×)) skúsenosti alebo odporúčania ďakujem
maty
Ak to chceš na večernú postriežku na posede a chceš ušetriť financie veľmi dobrý je aj pomer kvalita/cena Delta Optical Titanium 8x56 ED
mau53r
S tymito znackami nemam skusenost, ale napisem skusenost s Porro vs Roof konstrukciou. Mam Steiner Nighthunter 8x56, je to vyborny dalekohlad, v pomere cena/vykon je to myslim TOP aktualne, co potvrdzuju aj rozne recenzie. Je velky a tazky, vlacit ho na pirsch ta prestane po case bavit. Tak isto rozmery, je to dan za PORRO konstrukciu. Brat ma Meoptu 8x56, je ovela kopaktnejsia a myslim aj troska lahsia. Co sa tyka optickych vlastnosti su na tom velmi podobne. Ak nosis dalekohlad iba na posed, tak v pohode PORRO 8x56, kde je hmotnost casto okolo 1kg. Ak ho chces ale nosit na krku v terene, radsej by som siel do niecoho kompaktnejsieho. Skus pozriet aj Minox, je nemecka znacka, ktora vyraba v nemecku a maju kvalitne dalekohlady. Ak je rozpocet neobmedzeny, tak su tu samozrejme Swaro, Leica, Zeiss. Vela stastia pri vybere.
vladimir82
Na šero alebo mesačnú noc sú lepšie ďalekohľady s väčšou výstupnou pupilou - 8x56, 7x50, 9x63, v tvojom veku ju naplno využiješ, skús pozrieť aj porroprizmatický kuker ;)
michal25
Výber ďalekohľadu - Zdravím priatelia, chcem sa spýtať na skúsenosti s ďalekohľadmi GPO Passion 10x56 poprípade DDoptics pirschler 10x56 generácia 3 čo sa týka hlavne pozorovania za šera a kvalitu obrazu, poprípade alternatívu k týmto dvom ďalekohľadom. Viem že tieto tipy sú dosť ťažké, no mne to nejako extrémne nevadí. ďakujem za každú jednu radu
MAFARAUCI
Bezek, .....gramatika
MAFARAUCI
GPO, mal by si sa naučiť gramatiku.
bezek
Rozmýšľam nad puskohladom od nich
Hirko2
Mal som možnosť testovať počas jedného roka binokulár GPO Passion HD 10x42 a bol som veľmi milo prekvapený výkonom a čistotou obrazu ale aj vernosťou farieb. Ďalekohľad v tejto cenovej hladine určite odporúčam.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.