MMasska 30.3.2021 o 15:49
Darmo sa nafukuješ ja som sa nikdy nesmial začínajúcemu poľovníkovi, ty si ani nevieš predstaviť koľkým začínajúcim poľovníkom som už ja radil ohľadom zbrani streliva optiky . Ja som sa pousmial na tebe len na základe toho ako ty vnímaš poľovačku a streľbu. Vieš aký je medzi nami rozdiel? Nie to že som už ulovil tisícky kusov ale to ze som už na strelnici vystrieľal milión nábojov. Ja ked som začínal poľovať je to jedno kolko som mal rokov sutazne som strielal, mal som nastrieľajú 1 V.tiedu za celý rok som mal povolené streliť jedno srnca jedného diviaka a škodu zver , čiže v lese som vystrieľal necelých 5ks streliva ale na strelnici pri tréningu som vystrieľal za rok s poĺovnej zbrane minimalne 250ks . Chápeš! Ty vôbec neberieš do úvahy tréning na strelnici, ty si napísal strelil tak maximálne 20ks viac nie skôr menej! Preto som ostal sklamaný s takéhoto prístupu. Chcel si kúpiť 8x60! Aka je to blbosť kúpiť starú výbehovú zbraň a odôvodniť si to nemec je nemec! Strašná sprostosť ktorú keď napíšeš tak sa skúsený strelci a poľovníci musia len pousmiať. Skúšali ti síce poradiť aj Lanus aj Pepies ale ked im odpíšeš ako si im odpisal tak si len povedia že z bútlavého stromu len sova vyletí. Čo sa týka radám čo kúpiť ako začínajúci poľovník tak si treba zvážiť všetky za a proti. Ak nemáš na novú zbraň nekupuj nikdy ráž ktorú používajú športový strelci. Vieš a to ti vravím z vlastnej skúsenosti tá zbraň síce bude mať len 2 roky ale dostala statočne cez uši, či už keď testoval navážku a pri tréningoch na strelnici. Vystrieľa za rok dva krát toľko že ty by si tu zbraň nezobral a ver v to že on ti ju odprezentuje aj predvedie ako TOP kvalitu a ty na to nikdy neprídeš že už tej flinte zvoní umieračik. Čo sa týka aku ráž pre začínajúceho poľovníka tak tu zasa sa musí uvážiť všetky za a proti. Kde budeš polovat aku zver aký terén aký si strelec tvoja hmotnosť a tvoje schopnosti. Určite neodporúčam nič malé aj keď sa s toho dobre strieľa nič menšie ako 6,5x55 ale zasa ani 300wm. Vieš pri jednom to chce dobrého strelca ktorim sa ešte len raz možno staneš aj keď na strelnici ti to bude fungovať ale poľovnícka horúčka, adrenalín a fyzické záťaž urobí svoje a tá mala ráž ti neodpustí žiaden omyl, tá 300wm ti pomôže ale zasa kým sa nezžiješ z výstrelmi tak to pre teba bude skôr odstrašujúco ako by ti to pomáhalo prebytok energie.Tak a teraz sa s toho môžeš poučiť alebo si stále húsť to svoje, ale ak si moje riadky čítal pozorne sám s toho zistíš ako hlúpo si sa pýtal v svojich príspevkoch a ešte horšie reagoval na rady skúsených. Ak si na to neprišiel bola to moja strata času ale snáď niekomu múdrejšiemu čo sa chcel poučiť to pomohlo. Prajem šťastnú ruku pri výbere svojej prvej zbrane a nezabudnite veľkú rolu hra dobrí výber streliva, lebo len dobrá zostava ako zbraň, montáž, optika, strelivo môže spoľahlivo slúžiť ale len v rukách toho kto sa chce učiť strieľať a poznať všetko okolo toho. S pozdravom tie najlepšie poznatky sa dozvieš len na lovuzdar.sk