huntingland.sk termovizia pixfra
dnes je nedeľa,  14. december 2025,  meniny má Branislava/Bronislava,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:35,  dnes západ slnka: 15:47
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Terénne auto pre poľovníka - diskusia

autor: off riso11
pridané: 13.12.2008 22:25
Každý z nás navštevuje revír na nejakom tom aute. Podľa Vás aké auto je najlepšie do hory a aké máte s ním skúsenosti???
počet zobrazení: 247 626
počet hlasov: 7
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 27.3.2015 o 20:09

Najlepšie je ak má človek zdravé nohy.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 41

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 1117 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off miso243, 12.12.2019 o 7:43

Reakcia na príspevok od spito270, 12.12.2019 o 7:00 :
V skutočne extrémnom teréne nosia veci šerpovia(neviem vložiť smajlík). ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off agbar, 12.12.2019 o 13:27

Mozno nieco take :-) odkaz ◄ reagovať

off namor676, 11.11.2020 o 21:26

Reakcia na príspevok od Huskyman, 11.11.2020 o 17:53 :
Záleží ako pri všetkom od rozpočtu, ale jeden z najlepších pomerov kvality a ceny poskytuje KINGONE WINCH TDS, záleží už len aká je váha vozidla a určite so syntetickým lanom. ◄ reagovať

off lupus511, 15.1.2021 o 19:54

Zdravé nohy určite, ale potom Lada NIVA. ◄ reagovať

správca MMasska, 16.1.2021 o 12:15

Reakcia na príspevok od Huskyman, 11.11.2020 o 17:53 :
Ten čo ti odporučil namor676 je dobrí pomer medzi cenou a kvalitou ale neobjednavaj si to nikdy u CBone. Velmi zlá osobná skúsenosť! s majiteľom a reklamáciami. ◄ reagovať

off lacik, 8.1.2023 o 11:23

Zdravím, máte niekto v kabine auta namontovany nejaký navijak na lahšie naloženie ulovenej zveri? Ak ano, ako to tam máte poriešene? Ďakujem ◄ reagovať

off hujer, 2.4.2015 o 1:02

No vitara je ok, len je nizka...jeden pan ma nahovara na L200 2,5tdi magnum 2005....no neviem ci to nieje moc tazke auto s lahkym zadkom a nemozem chodiť stale nalozeny...tak ja uz fakt neviem...L200 je fajn ma to lock uzavierku a nemusim tahat vozik ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Turbiak, 1.4.2015 o 23:15

Matto-14: a to si na zaklade coho dosiel ? ze na starych 2003-2006 odchadzalo cerpadlo Zexel Bosh ? alebo co je zle na novsich 3,2 z common railom , odvazne tvrdenie od teba ze 3,2 Di-D je nevydareny motor... kazde auto ma nejaky slabsi clanok ktory sa pri starom jazdenom aute skor ci neskor prejavi ... najvacsia hlupost je mysliet si ze kupim 10 rocne auto ktore stalo nove viac ako 35 000 € a teraz ho budem servisovat v cenach ako Skodu feliciu 1,3 alebo fabiu 1,2 HTP :D hujer: Ak sa pokazi cerpadlo to je pohoda - repas 800-1000 € , ale ked ti odide automat alebo ti preskoci rozvodova retaz - ta ,,dozivotna,, to este len budes gulat ocami a to som nespomenul vytahane prevodovky a napravy ktore tahali 3,5t privesy...v podstate je uplne jedno ake si kupis stare ,,premiove,, terenne auto , rataj ze vsetko co je diesel + turbo + pripadny automat je potencionalne vyzsie riziko velkej poruchy a nasledneho draheho servisu .. ak chces kupit nieco co je udrzatelne pre bezneho cloveka po stranke servisu tak podla mna je naj: Suzuki Grand Vitara 1,6 alebo 2,0 benzin ,resp. RAV 4 , X-trail s benzinovym motorom , akurat ze tie nemaju redukciu cize dost velke - ◄ reagovať

off hujer, 31.3.2015 o 19:51

Ja mam terrano a nic moc....niva v ziadnom pripade mame ju v robote a hruza od vozenia a servis pravidelne sa nieco kazi....stara niva 1.6 ok, ale ta nova nikdy.....aj ja by som chcel pajero zadna uzavierka je veeeelka pomoc no dost ma odhovaraju od tych 3.2DID, ze odchazaju cerpadla...cim viac čítam a skusam stale je to pajero top...no aj toyta je good ◄ reagovať

off lovec84, 30.3.2015 o 22:47

Myslel som to tak ze nemienim dennodene skusat co to auto zvladne ale sem tam treba prejst aj nejake to blato. A zasa nemienim to auto pouzivat len na polovacku. Proste som sa pytal na auto ktore sa da pouzivat na bezne behanie po dedine (samozrejme s nim nemienim absolvovat cestu do Prahy) a nezlakne sa aj terenu. To je vsetko. Lebo ak by som chcel auto len cisto do terenu tak tu nebudem diskutovat a kupim si defendra. ◄ reagovať

off HighlanderSK, 30.3.2015 o 22:24

"Ja sa nepotrebujem štverhať niekde po kopcoch, ktoré tu aj tak nemáme. Já potrebujem auto, ktoré prejde rozblátenú polnú cestu a aby to aj trocha vyzeralo." --- lovec, tak toto si mal povedat na zaciatku a nie riesit terenne vlastnosti :)) ◄ reagovať

off amg2886, 5.6.2012 o 8:52

duso2--viesco rozpocet tazko povedat lebo je mi jasne ze za auto v dobrom stave si budem musiet priplatit.najprv vzdy rad vidim konkretne auto a potom rozmyslam ci zato tie peniaze dam alebo nie.mne ten 4 liter nevadi a ani to ze je kratky. neni niekde foto toho wranglera od toho dochodcu co spominas??? ◄ reagovať

správca admin, 3.5.2013 o 18:34

Od 1. mája 2013 vznikla spolupráca medzi LovuZdar.sk a Daciou Duster, kde mi poskytli Daciu Duster na testovanie. Ak máte niekto otázky na toto auto resp. nejaké skúsenosti, napíšte. Môj prvý dojem je veľmi dobrý, uvidíme ako sa bude duster správať ďalej. ◄ reagovať

správca admin, 5.6.2012 o 8:28

Uvažujem medzi mitsubishi pajero, r. cca 96-97, 3dver. 2,5 diesel a suzuki vitara 2,0 diesel, 5dver. r. cca 97. Suzuki sa mi zda nizsie ale vidim v nom i vyuzitie cesty do prace (cca 8 km). Nie som v PZ cize vyuzivat budem len pristupne cesty a tie su vhodne i na to suzuki. A suzuki ma diferencial a uzavierky? Asi nie, ze? ... tema je vozy do lesa, na nove auto nemam (momentalne ani na stare :) ), cize volil by som tuto moznost, uz len spravna volba vyberu a peniaze. Co by ste mi odporucili medzi tymito dvomi? Dakujem. ◄ reagovať

on lanus, 31.12.2011 o 15:58

Najlepšie u nás dostupné auto do lesa (myslím doslovne medzi stromy)je Samuraj,každý cm navyše môže byť totiž niekedy dosť veľký problém . ◄ reagovať

off pandur1, 31.12.2011 o 15:21

Pre martin.michalec, maš pravdu aj mňa by mrzelo keby som si pooškieral nové auto, ale zase poznám ľudí (dvoch :-) ) čo si ho výlučne kúpili ako pracovné auto do terénu. ◄ reagovať

off pandur1, 31.12.2011 o 15:19

Edu tých 5 litríkov v teréne je dosť málo. Mal som možnosť ju vyskúšať aj v teréne, síce len v takoch ľahšom, poľné cesty, trochu kopcov a zvážnica a spotreba sa vyšplhala trochu vyššie ako je 5 litrov. Síce to presne neviem, koľko to bolo, nemala počítač ale bolo to asi do 8-9 litrov, čo však tiež nie je veľa. A tá cena za 4x4 začíca cca od 10.990.- myslím. Ale ako hovoríš je to slušné autíčko za tú cenu aj do terénu aj na cesty. ◄ reagovať

off Rempo, 19.4.2012 o 9:35

Ak máš dobrého mechanika tak lacné auto: Suzuki Samurai a ak máš trocha viac peňazí tak jedno z naj je Pajero. Len pri kúpe ojazdeného treba dať pozor na stočenku. Veľmi záleží či máš ešte jedno auto na cesty alebo bude tvoje jediné. Pneu na auto už záleží aký a kde máš revír.... ◄ reagovať

off greenwood, 31.12.2011 o 15:05

Edu podľa mňa to nie je moc dobré auto do lesa a keď tak len na občasné použitie a nie na deno denné vozenie sa v teréne. I keď mne sa tiež páči a poškuloval som po ňom, ale asi je to skôr pre chatárov. Ja mám samuraja a idem s ním po haluzinách aj po zmladení a vôbec mi to nie je ľúto že ho oškriem alebo opriem niekde o strom. ◄ reagovať

off Edu, 23.4.2012 o 7:12

dusab predsudky. Ak si kupiš defendra treba počítať že dáš za takéto auto minimálne 5 x tolko ako stojí duster . Ak si kupiš opotrebovaného starého môžeš v serise ročne nechať kludne nadobúdaciu cenu dustra . Keď do dustra natankuješ za 2000€ ročne počítaj že do defendra to bude 6000€ . Každé tri roky pretankuješ celú nadobúdajúcu nenu dustra . Všetko má svoje pre i proti . V Nemecku dustre s oblubou používajú profesionálny lesníci na každodenný pohyb po lesoch s veľkou spokojnosťou . Netvrdím ,že i duster sa časom neopotrebuje a nebude treba kúpiť nové auto . Automobil má životnosť 6 rokov . Každopádne záujem je veľký a čakacia doba tiež . I to o niečom vypovedá . Stále sa tu niekto snaží zavádzať ,že polovník sa dennodenne pohybuje v extrémnych podmienkach našich hôr čo je podla mna uplná hlúposť. ◄ reagovať

správca admin, 16.4.2012 o 13:04

Všetko je to vecou peňazí ... keď máš, vyberieš si, keď nemáš, musíš sa zmestiť do rozpočtu a hľadať kompromisy. ◄ reagovať

off riso11, 14.12.2008 o 12:47

ja si myslím, že takým naj. strojom do lesa je Lada Niva 4x4 je taká univerzálna a hlavne krátka. Ale každý má iný názor a chcem poznať aj vaše názory aby som potom neskôr neľutoval, že som kúpil totálne zlé auto do revíru. ◄ reagovať

off pipo2255, 16.12.2008 o 21:07

presne tak nivi to istia tie su dobre ◄ reagovať

off lubenko, 16.12.2008 o 21:36

asi mate doma zakopane cisterny s pohonnymi latkam ved to strasne zerie ◄ reagovať

off iboo, 16.12.2008 o 22:43

škoda 120l, vzadu struny z lady, pneu 185/65 R15 , vrelo doporučujem, síce nemá "predok", ale je lacná, schodná a nežerie tak moc, na nenáročné a z vlastnej skúsenosti aj na trošku náročné aplikácie vyhovie, skôr by som vyzdvihol umenie šoférovať na zradnom teréne . AJ s ladou niva 4x4 alebo hocjakým traktorom blbec šofér zapadne !! ! na to nezabúdajte ◄ reagovať

off jelen154, 16.12.2008 o 23:12

keby si mal chodit na tej nive do reviru tak naozaj by si potreboval cistenu ◄ reagovať

off milanko12, 17.12.2008 o 17:57

ak to chces na papieroch asi ta niva ale bez papierou taky samurai na sipoch nemam konkurenciu a za pekne prachy sa da kupit mitchubischy ci ako sa to pise:))a s anglicka maju sice na púravej strane volant ale ten stav noveho auta do lesa ina kava ◄ reagovať

off riso11, 17.12.2008 o 18:14

Jasné ja viem,že autá robia rámus a lepšie je chodiť peši, ale chcem vedieť aké autá preferujete, žeby som potom vedel na akú mašinku si mám našetriť. ◄ reagovať

off ZET857, 17.12.2008 o 20:08

Samuraj sa vyrovna nive a v dačom aj predčí,napr.spotreba,spolahlivosť :) ◄ reagovať

off ZET857, 17.12.2008 o 20:10

Ale nohy su najspolahlivejšie a žerú len toľko ako majiteľ ◄ reagovať

off iboo, 17.12.2008 o 20:59

ZET857 - uplna pravda ;-) ◄ reagovať

off patrol, 17.12.2008 o 22:15

Vy jste samá legrace, ale kloudná rada tady není. Hodně záleží na to, kolik chceš do auta investovat a v jakém terénu budeš jezdit a jak daleko od domova. ◄ reagovať

off CEFO7, 18.12.2008 o 10:04

najlepšie vozy do lesa sú zdravé nohy, ziaľ niektorým z nás poľovníkov, hlavne starším už nohy veľmi neslúžia, takže sa treba poobzerať po iných prostriedkoch dopravy ◄ reagovať

off riso11, 18.12.2008 o 17:43

terén je tuna dosť náročný zvlášť keď sa lesné cesty nepoužívajú dosť často ale inak také stredné výšky ◄ reagovať

off ZET857, 18.12.2008 o 19:53

Roky sme jazdili na 130.ke so zdvihnutým zadkom a dokázala toho dosť :) Ja mam do revíru 200 metrou,tak ma to veľmi netrápi ◄ reagovať

off ZET857, 18.12.2008 o 19:58

A napadol ma další typ: sused má na 120.ke vzadu šípy z malotraktora a ide to všade,pokiaľ to utiahne motor.A vážne- suzuki,nisan,mitsu... ◄ reagovať

off Edu, 18.12.2008 o 21:51

Nuž gum je na trhu veľa druhov to je fakt . označenie mad do blata su super. šípaky su ok ale aj dosť zbytočne a predimenzovane .Potom sa lamu popoosi ,homokinetické klby atd. Suzuky je fajn obratne ale voziť sa v tom v zadu je naozaj utrpenie :) dokonca aj vpredu . Mitsubichi sú dobre ale vagon je naozaj vagon neohrabaný . Na mercedes G zas každá nema . A humra každý neuživý :) Takže každy nech sa zariadi podla financí . Fantasticke pocity sa dajú zažiť na štvorkolke ako i na snečkom skutri ktorý ma priam fascinoval zrýchleným ale nie len tým . Osobne sa vozím na polovačky mojim mercedesom E classe a som veľmi spokojný. Kam to auto prejde je neuveriteľné . Samozrejme že v servise ked vidia podvozok v akom je stave neveria vlastným očiam :))) ◄ reagovať

off ZET857, 19.12.2008 o 20:35

Tak,tak . Kto sa na čo cíti ◄ reagovať

off riso11, 19.12.2008 o 20:55

edu ten mercedes je taky hranaty ci ani nie a ake palivo ide do neho a mato 4x4??? ◄ reagovať

off Edu, 5.6.2012 o 0:14

shooter400 palec hore ! ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 1117 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama