dnes je sobota,  2. máj 2026,  meniny má Žigmund,  spln: 1. máj 2026,  dnes východ slnka: 05:28,  dnes západ slnka: 19:58
termovizia nocpix
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Terénne auto pre poľovníka - diskusia

autor: riso11
pridané: 13.12.2008 22:25
zobrazení: 252 757
hlasov: 7
Každý z nás navštevuje revír na nejakom tom aute. Podľa Vás aké auto je najlepšie do hory a aké máte s ním skúsenosti???

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

dusanbe
Najlepšie je ak má človek zdravé nohy.
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 1081-1117 z 1 117
bodo1948
No ivkej až teraz som pochopil,že 15 rokov nemožeš mať a že si tu z nás robíš prdel,bratu.
Edu
odkaz
Edu
ivkej vôbec nevieš o čom hovoríš :)))) ako povedal Blaser :)))
Mercedes G prekoná vteréne už len americký Humer .
Blaser300VM
Prepac, nevsimol som si, ze mas 15 rokov. beriem spat, pis si pokojne sprostosti dalej.
Blaser300VM
Ivkej na com ficis? To snad ani vazne nemyslis. Chod sa pobyciklovat na Samuraji a na G-cko sa vykasli.
ivkej
tatra 813 a suzuki samurai nemajú konkurenta......vezmite si tie ťažké G-mercedessy......bez uzávierky ani necekne a stačí trochu "našťať pod kolesá" a došli sme....o čom to je....kdežto taký samík, alebo stará dobrá 813 osemkolka s 20timi prevodmi...to je už ono..... 100metrov lana v navijáku...ťažná sila 65 ton...myslím že by nemala mať problém nikde
lado66
ja mam UAZ Hunter,v terene som este nenasiel konkurenta
gabrielSO
Tak,na výročnej tohto roku sme prijali nového člena z BVP.pre tých ktorý neboli na vojne je to bojové vozidlo pechoty,myslím že v kategorii najlepšie vozi do lesa nemá konkurenta,len ešte treba kúpiť súkromnú cistérnu na naftu.:))))))
macko148
Chlapi, skuste to to : Can-Am Renegate 800
zuco
Ja mam suzuki samuraj na gumach TRUCK 2000..do terenu dobre gumy..No ked je zem rozmocena a blato tak mam problemi do kopca..V zime na lade a v snehu klze a pokial neni snech mokry a malo..tak nevijdem,tak som spalel aj spojku...Inak sa dostanem skoro vsade a napchal som tam aj celeho jelena..
Edu
bady navijačik výborná vecička . Takto sa pajero dá prevratiť :)).Nuž vodič je total antitalent na šoferovanie tak potom to takto dopadne . Nestalo sa to Janovi Olašovi raz :)))
Uf aspoň som sa vyfotil na tom spiacom pajere :))
odkaz /> kua tento človek to prekotí aj tam kde sa to nedá :)))
bady
Súhlasim zion 6 ja mám Daihatsu Feroza, je krátky, v lese mimoriadne obratny a pohodlny, mam na nom namontovany aj navijak v prípade nudze.
Skorcik30-06
vybornym vozom je podla mna Suzuki Samuraj alebo Suzuky Vitara,je velmy predieravy a navyse ked ma sipaky,nie je ocom...
jelencik
gaz69 sipaky a dieslel motor odskusane
ZET857
Urobili sme neplanovaný test.Učastnici Niva na zimných gumách a Toyota Hilux na offroad pneu.Do kopca po snehu Niva prešla,Hilux na druhý deň to iste neprešiel
zion6
ja mam daihatzu feroza 1.6 a celkom mi to staci ,dostanem sa kde chcem a mam aj dost miesta.
Edu
riso11 tento neni to 4 x4 je to diesel
odkaz
riso11
edu ten mercedes je taky hranaty ci ani nie a ake palivo ide do neho a mato 4x4???
ZET857
Tak,tak . Kto sa na čo cíti
Edu
Nuž gum je na trhu veľa druhov to je fakt . označenie mad do blata su super. šípaky su ok ale aj dosť zbytočne a predimenzovane .Potom sa lamu popoosi ,homokinetické klby atd. Suzuky je fajn obratne ale voziť sa v tom v zadu je naozaj utrpenie :) dokonca aj vpredu . Mitsubichi sú dobre ale vagon je naozaj vagon neohrabaný . Na mercedes G zas každá nema . A humra každý neuživý :) Takže každy nech sa zariadi podla financí . Fantasticke pocity sa dajú zažiť na štvorkolke ako i na snečkom skutri ktorý ma priam fascinoval zrýchleným ale nie len tým . Osobne sa vozím na polovačky mojim mercedesom E classe a som veľmi spokojný. Kam to auto prejde je neuveriteľné . Samozrejme že v servise ked vidia podvozok v akom je stave neveria vlastným očiam :)))
ZET857
A napadol ma další typ: sused má na 120.ke vzadu šípy z malotraktora a ide to všade,pokiaľ to utiahne motor.A vážne- suzuki,nisan,mitsu...
ZET857
Roky sme jazdili na 130.ke so zdvihnutým zadkom a dokázala toho dosť :) Ja mam do revíru 200 metrou,tak ma to veľmi netrápi
riso11
terén je tuna dosť náročný zvlášť keď sa lesné cesty nepoužívajú dosť často ale inak také stredné výšky
CEFO7
najlepšie vozy do lesa sú zdravé nohy, ziaľ niektorým z nás poľovníkov, hlavne starším už nohy veľmi neslúžia, takže sa treba poobzerať po iných prostriedkoch dopravy
patrol
Vy jste samá legrace, ale kloudná rada tady není. Hodně záleží na to, kolik chceš do auta investovat a v jakém terénu budeš jezdit a jak daleko od domova.
iboo
ZET857 - uplna pravda ;-)
ZET857
Ale nohy su najspolahlivejšie a žerú len toľko ako majiteľ
ZET857
Samuraj sa vyrovna nive a v dačom aj predčí,napr.spotreba,spolahlivosť :)
riso11
Jasné ja viem,že autá robia rámus a lepšie je chodiť peši, ale chcem vedieť aké autá preferujete, žeby som potom vedel na akú mašinku si mám našetriť.
milanko12
ak to chces na papieroch asi ta niva ale bez papierou taky samurai na sipoch nemam konkurenciu a za pekne prachy sa da kupit mitchubischy ci ako sa to pise:))a s anglicka maju sice na púravej strane volant ale ten stav noveho auta do lesa ina kava
patrol
Nejlepší je do lesa chodit pěšky, nesmrdí vejfuk, nedělá to rámus a málokdy zapadneš, jinak doporučuji nissan patrol GR ještě ten hranatej do roku výroby 97-98, je to už moje třetí terénní auto a bezkonkurenčně nejlepší průchodnost terénem, dobrej rejd a spotřeba 10-11 litrů
jelen154
keby si mal chodit na tej nive do reviru tak naozaj by si potreboval cistenu
iboo
škoda 120l, vzadu struny z lady, pneu 185/65 R15 , vrelo doporučujem, síce nemá "predok", ale je lacná, schodná a nežerie tak moc, na nenáročné a z vlastnej skúsenosti aj na trošku náročné aplikácie vyhovie, skôr by som vyzdvihol umenie šoférovať na zradnom teréne . AJ s ladou niva 4x4 alebo hocjakým traktorom blbec šofér zapadne !! ! na to nezabúdajte
riso11
to vies ja este nivu nemam ale kupim si jednu isto peknu tmavo zelenu
lubenko
asi mate doma zakopane cisterny s pohonnymi latkam ved to strasne zerie
pipo2255
presne tak nivi to istia tie su dobre
riso11
ja si myslím, že takým naj. strojom do lesa je Lada Niva 4x4 je taká univerzálna a hlavne krátka. Ale každý má iný názor a chcem poznať aj vaše názory aby som potom neskôr neľutoval, že som kúpil totálne zlé auto do revíru.
Zobrazené 1081-1117 z 1 117

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.