dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

kurz poľovníctva - diskusia

autor: mlady
pridané: 12.12.2008 10:59
zobrazení: 17 682
hlasov: 0

Kurz poľovníctva a všetko ohľadom toho.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

Hekler
ja to viem a aj napriek tomu trvám na tom čo som napísal, SPK na to nebola v zákone splnomocnená a je povinná dodržiavať zákon a nie vydávať metodické pokyny nad rámec zákona,(nikto ani SPK nesmie občanovi ukladať povinnosti ak to nemá určené v zákone)ak by to zákonodarca chcel tak by to dal do zákona alebo zmocnil SPK v splnomocňovacích a prechodných ustanoveniach aby si to upravila, to sa ale nestalo) preto prípravu na skúšku o pol. lístok môže občan absolvovať v rámci celej SR (či sa to vedeniu SPK páči alebo nie,(nie sú oprávnení meniť a vylepšovať nedokonalosť zákona)celý pokyn je nezákonný a vhodný tak na zakúrenie na chate ...
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 121-160 z 204
jager30
Príspevok presunutý z diskusie Polovny listok + zbrojny pas (autor: medved161).
Sobrance poľovný 350, zbrojný žiadosť 16,50- skúška zbrojný 50,vyšetrenie u doktora 30, psychotesty 42, no a este co sa týka poľovného listka 110 eur 5 ročny
keny
tak ja to fakt nechapem.. je to teda vsade inak? ako to ze mi v Ziline na slovenskej polovnickej komore povedali za polovny listok 247 eur?
jancigas
kurz-280e + strelby so skuskou-85e + samotnme skusky-65e + psycho-45e + polovny na 5 rokov- 150e + ziadost na zbrojak 16,5e + skladana na pohostenie pre komisie cca 8e = 650e
keny
goret aj mna to napadlo ale myslim, ze mi potom neostane ani na pivo :D
goret
Keny, keď to nadobudneš, nezabudni to ísť zapiť, aby ťa to vyšlo so skúškou na okrúhlu 1000-ku. Ľahko si to budeš pamätať :)
borgeo
Asi Ti uz ani nic ine nezostava. Zelam vsetko dobre.
keny
no mozno aj :D ale ked som zistil kolko to bude stat este mna skoro som dostal mlade :D nuz co.. doktora, psychologa a fotky uz mam..este PL a zbrojak..uz to obetujem..
borgeo
to ze ti niekto povedal 500, zrejme myslel uz vsetko komplet - to by aj zhruba sedelo.
keny
borgeo to mas pravdu s tymi doktormi a psychologmi.. a ta skuska z polovnictva je asi hovadina to ani neviem kto mi povedal ze stoji cca 500..ale to mne je aj tak jedno kolko stoji lebo tu mam ja som riesil to ostatne a to mna osobne vychadza na 425 € co sa mi aj tak zda vela cakal som tak 250 max. je to drahy konicek
borgeo
rozni klinicki psychologovia a takisto rozni lekari asi mozu znamenat rozne ceny. ale najvacsou pálkou, čo píšeš je skúška z poľovníctva. tých 500 len za skúšku je myslím nereálne.
keny
no sak ja viem, ale ved teraz to riesim, tak to fakt stoji co som napisal..teda okrem tej skusky z polovnictva ta neviem kolko stoji lebo tu som mal zadarmo vo Zvolene. tak potom co z toho co som napisal je prehnane?
borgeo
cca tych 600 za kompletku je realne, keny - tych 925 je velmi premrstena cena.
keny
tak toto mi vysvetlite ako moze byt 300 eur rozdiel.. nechapem cim to moze byt.neda sa s tym neico robit? mam to vobec platit? :D
jancigas
Mi komplet za vsetko 650e
keny
divne..zeby boli take rozdiely? ved psychotesty su myslim predpisane za 80 e u klinickeho psychologa.. lekar mohol stat menej to uznavam no a este ten polivny listok budes platit zda sa mi to docela dost ... a ako hovoris nejaky ten cas na behanie okolo toho..
GRIZZLY74
ahoj v maji mam skusky na polovnicky listok zatial som zaplatil 210e,,,,pred tyzdnom som si urobil zbrojak aj ked iba B a ten ma stal 20e lekárske,50e psychotesty ,16,50e podanie ziadosti na PZ a 49,50 kolky na skusky ,,,,pravdaze plus fotky nejaky ten den dovolenky ci uz na absolvovanie prehliadok a skusky
hubert2012
Členstvo v SPZ Vám nič nedá, iba istotu,že platíte tých istých ľudí ako funkcionárov SPZ =SPK a oni majú istotu, že sa im bude dobre žiť. Každý rok pošlete do SPK min.10 EUR na ústredie SPK a do OPK, potom prípadné členské v SPZ a ešte im môžte dobre zaplatiť za tzv.povinné streľby čo si vymysleli, prípadne nejakú kynologickú akciu, vstupenky na výstavy a rôzne akcie, na ktoré im dá možno aj MPaRV dotáciu a môžme čakať aj nejaké nové nápady snemov SPK za návštevu revíru, dýchanie čerstvého vzduchu v lese, možnosť stretnutia s medveďom a pod.Prípadne Vás odvezú za mierny poplatok bosovia slovenského poľovníctva na terénnom aute....
hubert2012
V registri PO na internete je viac ako 950 poľovníckych organizácií...
hubert2012
Páni, ak sa chcete stať poľovníkom, nemusíte byť členom SPZ, môžte si vybrať poľovnícku organizáciu,aj inú, napr.v Pribine je to na 5 rokov 70 EUR......
keny
prave tieto veci cerstvo riesim a som udiveny a smutny ako sa to zmenilo..terajsi rozpocet je 80-psychotesty, 27-doktor, 247- polovny listok, 9-fotky, 46 zbrojny preukaz + 16,5- kolky.. suma sumarum ked nepocitam skusku z polovnictva je 425,5 eura. Zo skuskou co je teraz myslim cca 500 e je to 925,5 e.
jolaus123
viem,ze to bude len drahsie....skoda :( ked to neni sudene,tak to nebudem silit
KrokodilGenya
Za polovicu si najmi carne komando a vycisti to tam u Vas od hnoja.
Edu
jolaus23 ved samozrejme ,že nie ročne .Ty by Ti muselo naozaj preskočiť :-D Ja si myslím ,že za vstup do určitých revírov lukratívneho charakteru to vôbec nie je veľa . Zisk istých pz sa počíta na člena v tisícoch € takže tam je takýto vklad dobrá investícia . Zaplatiť však 4000€ len aby si si mohol streliť na srnca či diviaka je neadekvátna čiastka . Predpokladám ,že prenájom nelukratívnych revírov v budúcnosti zdražie zhruba 5 násobne a tých lukratívnych desiatky násobne .
jolaus123
nechcem aby ste ma ukamenovali,ale ja som myslel 4000 E za vstup do organizacie. Nie aby som daval 4000 E rocne,to si ja bohuzial nemozem dovolit. Keby som mal davat 4000 E do organizacie rocne,uz by som riesil svoj vlastny revir,resp.by som zakladal este dalsimi polovnikmi.
Jager68
4000€ rocne????..hlupost.To by som do ziadne ,,ludoveho" PZ nevrazil.
KrokodilGenya
Majko analyzujem. Neexistuje stranka, kde su len slusni ludia. Dobre je, ze v Tvojom pripade zacinam badat postupne obnovenie vyssich foriem myslenia. Sebareflexia pride neskor.
MSmarian
Edu, ja si myslím, že by mal vyhľadať odbornú pomoc. Nechápem ako sa niekto môže realizovať a uspokokovať tým, že tu každému nadáva a uráža tu slušných ľudí.
Edu
minimálne po zhliadnutí tvojho nicku mám zvlášny pocit
KrokodilGenya
Ale nie je to na Tebe Edu. Takze plati moj variant. Inak definicia "i bez vkladu z dôvodu ,že si to zaslúžiš" Posobi dojmom, ze to tu vlozil psychopatIdealistaRevolucionar.
Edu
jolaus123 dokedy budú poľovať ľudia čo budú chcieť z lesa viac vyniesť ako zveri dať dovtedy budeš bez revíru. Neboj nepotrvá to večne a budeš poľovať . KrokodilGenya tu nadáva každému kto nemá guľovnicu za 100€ do snobov a tiež každému čo by chcel revír nejako zveladiť napríklad finančne tiež do snobov. Nuž bodaj by takých alias snobov bolo čo najviacej na Slovensku potom bude poriadok i v poľovníctve .Keby to bolo na mne beriem ťa do nášho pZ ihneď a i bez vkladu z dôvodu ,že si to zaslúžiš.
KrokodilGenya
Ved hovorim Majko. 120 000 rovnake snobstvo je z toho ako - golf VACSIE.
jolaus123
este sa mi nikto konkretny neozval...ta Orava je pekna oblast,len trochu d ruky pre mna :( ale inak dakujem za info
MSmarian
už sa ti niekto ozval? Mohol by som ti dať kontakt na jedno združenie na Orave, ak im dáš ročne 4000 EUR, snáď ťa vezmú.
jolaus123
Moze to byt v okoli PD,ZC,BS,TN.....do neakych 120 km od Serede!
dados
ja ti teda nescem skakat do toho , ale mal by si uviest aj lokalitu , lebo pochybujem ze budes rad polovat asi 200 km od domova
jolaus123
PZ -

Dobry den prajem. Tak nadisiel cas,ked zachvilu zacneme s polovnickym kurzom. Tazke je sa dostat do neakeho zdruzenia v dnesnej dobe,tak kazdy nieco ponukne co vie. Napr.psov,krmivo a atd. Ja viem ponuknut 4000 E zdruzeniu ,ktore si ma zoberie za clena. Keby si nahodou naslo taketo zdruzenie,prosim kontaktujte ma a lovu zdar.

Pepes33
Ja som robil kurz o poľovný lístok v RgO Senica, v 2007 roku, cena kurzu bola vtedy okolo 8000 Sk. Začal som na prelome februára a marca, prednáškami, v apríli boli praktické streľby, potom dajaké brigády - u PZ aj pre RgO, a na konci septembra toho roku skúšky, takže nejakého pol roka - 7 mesiacov to trvalo. Poľoval som ešte v ten rok, začiatkom decembra ( čakal som na zbroják ten mesiac).
Mysanecko
Ja som začal kurz v januári 2010, 12 mesiacov praktická príprava, takže skúšky by mohli byť v marci, apríli, máji - dúfam.
VanFCR
Najlepsie urobis, ak si zavolas alebo napises na prislusnu Oko Rgo kde chces kurz a skusky robit, kontakty tu odkaz ja som takto pred casom obvolavala 4 a hoci v principe to cele trva vsade rok, v samotnom priebehu a cene sa mierne lisili vsetky 4 od seba.
deivid
Zdravím..My sme mali prednášky nejaký mesiac..potom prax v poľovnom revíre a na akciách Oko Rgo minimálne 100 hodín po dobu 12 mesiacov..čakám na skúšky ktoré budú zrejme niekedy začiatkom februára..čiže začal som v Novembri 2009 skúšky Február 2011..
Zobrazené 121-160 z 204

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.