Zdravím páni, pozeral som Smernicu o strelbách, schválenú na Sneme 11.6.2011.Už len to hovorí kto ju schválil, naši tzv. zástupcovia, funkcionári OKO SPZ a OPK, bez vlastného názoru, poslušné stádo, česť výnimkám.Aj u nás v TO niečo také organizujú, vraj mi poslali pozvánku, nedostal som, ale nič sa nedeje, dostal so druhú, doporučenú do vlastných rúk.V stredu som dostal žltý lístok do schránky, streľby boli v sobotu, vybral som ju v pondelok, pretože som bol tri dni na cestách. Tak som sa dočítal, že v sobotu som mal prísť na tzv. kontrolné streľby. Rád si zastrieľam pred poľovníckou sezónou, dobrovoľne, aj každý rok, ale v ktorom zákone je napísané, že sa mám zúčastniť povinne?? V zákone o zbraniach, o poľovníctve? Nikde som nič nenašiel..Môže nejaký snem robiť rozhodnutia nad rámec zákona?? Môže napr. obecné zastupiteľstvo rozhodnúť o zvýšení rýchlosti v meste, keď zákon hovorí jasne? Môžu rozhodovať iba o tom, čo zákon dovoľuje..A tak isto aj snem SPK...V smernici sa píše o význame KS..overenie správnosti nastrelenia zbrane, jej funkčnosti a kontrola tech. stavu a samotnej streľbe pred sezónou..správne, súhlasím...U nás nemáme strelnicu na guľové zbrane, tak ako chcete páni z OPK Topoľčany dodržať túto smernicu..Prídem s guľovou zbraňou a chcem realizovať to čo je v smernici!!!Nepotrebujem strielať z malorážky, vraj keď neprídem, budem potrestaný..na základe akého zákona??Vytvorte podmienky aby sme mali streľnicu na guľové zbrane, na účte OPK TO je cca 75 000.-EUR, tak realizujte za naše príspevky niečo aj pre nás, poľovníkov z okresu TO. A určite prídeme, dobrovoľne aj každý rok, určite veľa poľovníkov sa aj zapojí do stavby strelnice, aj aj sa hlásim..Ale také hlúposti ..smernica..s tým nás nedráždite..Je asi najvyšší čas, začať riešiť niektoré činnosti SPK na orgánoch kde treba..Gen. prokuratúra a pod. Vyzývam poľovníkov, ktorí boli potrestaný za neúčasť na KS, aby sa prihlásili...O tom potom, neskôr,ale treba zastaviť toto výpalníctvo...
Volal mi kamarát z iného okresu, vraj u nich na KS je prítomný odborník, puškár, nastreľovací stojan a každý kto potrebuje nastaviť a skontrolovať zbraň, tak mu to vykonajú a vraj zadarmo, použije iba vlastné náboje..Chcem si to preveriť a dám informáciu, kde to funguje a za akých podmienok..Tomu sa hovorí kontrolné streľby..páni tvorcovia smerníc....