Tak páni je čas uviesť to na pravú mieru, aby tu opäť nevznikla dlhá debata o ničom.
Zaujímam sa o poľovnú kynológiu a tak som zavolal pár kontaktom, (ktorím veľmi pekne ďakujem ), aby ste mohli konečne kľudne spávať. Je to tak, že pokiaľ slovenský majiteľ ide so psíkom na skúšku do iného štátu, na Slovensku tento pes nie je poľovne upotrebiteľný. Tým sa stáva až vtedy, ak má skúšku poľovnej upotrebiteľnosti urobenú na Slovensku.
Jedna vec je teória, iná vec je prax. V skutočnosti by takýto psík nemal byť na poľovačke, no skutočnosť je taká, že sa to toleruje.
V prípade, ak príde zahraničný hosť so psíkom, ktorý má skúšku urobenú v jeho krajine, tak poľovať môže. No ak ja si toho psíka kúpim a som občanom Slovenska, tak už musí mať skúšku na Slovensku.
Ale ako sa hovorí, na Slovensku je to tak. Možno by stálo za to, keby sa kompetentní zamysleli a túto drobnosť prepracovali tak, aby sa tieto veci ticho netolerovali, ale aby boli oficiálne. Žiaľ zatiaľ je legislatíva postavená takto ,vy to svojím hádkami v tejto diskusii nezmeníte,musíte to rešpektovať. Jediné čo môžete s tým spraviť je apelovať u kompetentných ,na legislatívnu zmenu. S pozdravom lovu zdar.