sčasti som reagoval na tvoj príspevok, ktorý si zrejme deletol, než som zavesil môj, takže preto je to tu. ale otázka samozrejme nie je len na teba. no myslím, že zákon, i vyhláška je napodiv v poriadku v tomto prípade, ale vymýšľajú sa neuveriteľné kombinácie okolo jednoduchej veci. nikde nevidím, žeby zákon nerešpektoval akékoľvek údaje uvedené v PP, ani mi nezakazuje používanie takéhoto psa, ani neupravuje výlučné získanie PU. ostatok sú len neuveriteľné kombinácie neznalých. zákon hovorí jasne, bez obmedzení. vyhláška tiež jasne, ba ešte aj navyše umožňuje psovi nezapísanom pod skj so skúškami tu poľovať. veď to je navyše a nie dôvod k obmedzovaniu! taktiež vyhláška v súlade so zákonom len uvádza o.i. aj to, ako je možné získať PU u psov, ktorí ju nemajú. nevidím naozaj žiadny dôvod na konšpiračné teórie. a kontrola musí akceptovať zákon a zapísané skúšky v PP a posúdiť, či sú takého druhu, ako je podľa poľovanej zveri treba. nič viac tam nevidím. žiadne vyslovenie neplatnosti, žiadna výlučnosť slovenských skúšok.... treba si len vecne prečítať zákon - § 2, 75, 82 a vo vyhláške §73, 74 a v závere príloha 35b. tam je všetko, a ak ti je niečo nejasné vo vyhláške, treba pozrieť do zákona, pretože nemôže ísť nad rámec zákona. hádam som to dosť po lopate, najdôležitejšiu citáciu zákona §2 som dal v predošlom príspevku. hotovo. :-) toto všetko sa týka poľovníka. a kdejaké pechtle občianskych združení a kdekoho iného okolo ma z pohľadu zákona nezaujímajú, lebo sa tohoto problému netýkajú.