steyrChcel by som poprosiť o praktické skúsenosti prípadne a uvedenie dôvodov prečo by ste si vybrali Meoptu alebo Deltu. Jedná sa o porovnanie týchto puškohľadov:
Delta Optical Titanium 2,5-15,5x56SF
Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD
Meopta je takmer 2x drahšia, nemá nastavenie paralaxy, v čom je teda lepšia?
martin1530, 25.1.2017 o 10:37 Ja mam meostar R1R 3=12x56 rd a moj otec ma delta optical titanium v porovnatelnych parametroch porovnaval som ich cez den aj v noci ziadny rozdiel som nevidel ostrost obrazu aj svetelnost jediny rozdiel je ze u delty cerveny bod ked je zapnuty na silnejsi rezim tak oslnuje celu plochu zamernej osnovy inak rozdiel nieje.Ja osobne mam meoptu asi 5rokov a uz doziva idem to dat reklamovat rektifikacia nefunguje ako garantuje vyrobca jeden klik nieje 0,7cm ale 3cm niekedy viac aj menej asi ako sa mu chce klika nedrzi nadstavenie nastrelu a zahmlieva sa ked je zima takze meopta ma sklamala za tie prachy kupis lepsie
bulldog5, 15.10.2018 o 14:50 Reakcia na príspevok od lubo123, 12.10.2018 o 12:10 :
Môžem len súhlasiť (akurát že mám Meostar R2 2,5-15x56 RD a DOT som mal 2,5-10x56). ◄ reagovať
spravca-lovuzdar, 12.10.2018 o 19:12 Budete sa na mňa možno hnevať ale v poslednej dobe sa začalo množiť poruchy tým že nedrží kříž na delte. Čo sa týka meopty tak mal som ju 2x reklamovaná a nakoniec vrátenie peňazí. Za mňa takéto skúsenosti s oboma puškohĺadmi. ◄ reagovať
lubo123, 12.10.2018 o 12:10 Dobrý deň.Vlastním deltu 2,5-15x56 a meostar r2 2-12x50.Moje postrehy a porovnanie:svetelnosť je pre moje oči rovnaká "neukrižujte ma viem,že delta je 56 a meostar 50 objektív", ale ja vidím za šera s nimi rovnako. Meostar má lepší kontrast.Delta má jemnejšiu bodku,meostar lepšie ohraničenú.Nastrelenie a klikanie u oboch výborné a presné.Pri delte pravidelne zabúdam vypnúť bodku-nosím náhradné baterky.Meostar sa po 3 h vypne.Meostar má povlak proti roseniu, zatial funguje.Meostar je ľahší- to bolo jedným kritériom pri mojom rozhodovaní - pušku občas používa aj moja manželka - mne váha nevadí.Rozdiel v cene 400 e.Verím, že som niekomu pomohol pri rozhodovaní. LaLZ ◄ reagovať
keke, 21.7.2018 o 6:34 Pozdravujem. Vlastním R1 aj deltu 2,5-10x50. Ak porovnávam puškohľady z pohľadu kvalita/cena, u mňa je na tom lepšie delta. Napr. bodka je u delty omnoho lepšia. Cez deň u R1 je neviditeľná ani pri plnom nastavení. Pri delte je oveľa väčšia škála jasu bodky. Aj v prípade spoľahlivosti u mňa vyhráva delta. Aj po nejakých nechcených ťukesoch (napriek všetkej opatnosti) delta drží nástrel. R1 sa ujala až druhá. Pri prvej mi lietal nástrel veselo. Čo som sa ja nanastreľoval, jajáj. Po reklamácii mi poslali druhú, tá je už ok. Takže z mojej osobnej skúsenosti je pre priemerného slováčiska lepšia Delta. Meopta je zbytočne predražená. V jej prospech hovorí akurát tá 30 ročná záruka, a stým spojená istota servisu ak niečo. ◄ reagovať
fanda, 19.10.2017 o 12:10 Nemůžete porovnávat tyto dva puškohledy z hlediska poruchovosti meopty se prodalo mnohokrát více než delty tudíž lidí s nějakou poruchou je daleko větší procento a to bohužel platí i o porovnávání daleko věhlasnějších značek (zeiss, swarovski, kahles apod.) Co se mě týká tak meopta meostar je dobrá volba určitě lepší jako nějaká delta. ◄ reagovať
semjan, 20.8.2017 o 20:54 zaujimalo by ma, podla coho internetoví teoretici testuju mechaniku Meopty ? ◄ reagovať
jozef75, 27.1.2017 o 10:33 Mám delta titanium 2,5-10x56 a som veľmi spokojný. Zbraň mi koncom jesene nešťastne spadla na optiku a myslel som si, že je to asi KO minimálne aspoň nejaký posun. Čuduj sa svete, všetko bolo v poriadku. Kdežto Nikon 1,5-12x40 na malorážke klepol iba raz a bol pohnutý až ohnutý.Ale dal som to dokopy. Neviem ako iní, ale na delte mi rektifikácia nejako uteká. 1 click nie je 7 mm. Je to viac možno až 3 cm. Čo sa týka Meopty tak verím, že je to veľmi solídna značka, ale ako to v živote beží, keď dvaja robia to isté, tak nemusí to byť to isté. Ako starí poľovníci hovoria: Prečo máme doteraz všetci staré zeiss na puškách? Lebo iné v obchode v tom čase ani nebolo. A aké krásne zážitky a trofeje im zdobia ich príbytky. ◄ reagovať
Jager68, 25.1.2017 o 18:00 Lanus plne súhlasim...Meoptacka mechanika je teraz úplná katastrofa. ◄ reagovať
buki7, 25.1.2017 o 14:12 Takže Meopta je natom lepšie opticky, ale mechanika a ostatné sú slabšie, Delta má zase silnejšiu mechaniku= je spolahlivejšia podľa Vašich skúsenosti. ◄ reagovať
martin1530, 25.1.2017 o 10:37 Ja mam meostar R1R 3=12x56 rd a moj otec ma delta optical titanium v porovnatelnych parametroch porovnaval som ich cez den aj v noci ziadny rozdiel som nevidel ostrost obrazu aj svetelnost jediny rozdiel je ze u delty cerveny bod ked je zapnuty na silnejsi rezim tak oslnuje celu plochu zamernej osnovy inak rozdiel nieje.Ja osobne mam meoptu asi 5rokov a uz doziva idem to dat reklamovat rektifikacia nefunguje ako garantuje vyrobca jeden klik nieje 0,7cm ale 3cm niekedy viac aj menej asi ako sa mu chce klika nedrzi nadstavenie nastrelu a zahmlieva sa ked je zima takze meopta ma sklamala za tie prachy kupis lepsie