Príspevok presunutý z diskusie Meopta 7x50 RD alebo Delta Optical 8x56 Titanium (autor: Gargano).
Ja som mal Meostar R1 7x56 RD, a bol som s nim mimoriadne spokojný. Má naozaj 30r záruku od Meopty. Porovnával som ho pred nákupom s puškohľadom Zeiss Diatal Classic 7x50. Po optickej stránke vôbec nezaostával, teda aspoň nie podľa mojích a predajcovych očí :-)))
Skúšali sme ho aj v noci na vzdialenosť cca 70m v zime na snehu a pozerali sme na plagát na stene. Naozaj, obraz bol u obidvoch puškohľadoch výborný, a aj pri zlej viditeľnosti (mesiac pod mrakom) sa dali dobre rozozna+t detaily. Nechcem o vychvaľovať do neba, ale za Zeisskou takmer vôbec nezaostával. Mal som ho na zbrani .270Win. S nástrelom neboli ani najmensie problemy, 4x vystrel zo stojana a siel presne tam kde mal. Jedine dve nevýhody ktoré som pozoroval oproti Zeissu boli, ze mal o trocha vacsi osvetleny bod, abol trocha vacsi, co ale samozrejme je nevyhoda subjektivna, pretoze to bola ,,56,, tka a Zeiss 50tka. Takze ja osobne za cenu cca 700 eur by som nejako velmi nespekuloval. Su samozrejme aj ini spickovi vyrobcovia, ale pri tej cene uz clovek bude musiet robit kompromisy. Spicka je aj Leupold, Smith&Bender, Kahles, Docter,Leica, Nikon. Nuz, clovek si musi vybrat sam. Ja sam za seba tvrdim, ze Meostar, teda aspon ten moj, bol vyborny.