dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Puškár brunírovanie - oprava - osadenie montáže a puškohľadu - diskusia

autor: hunter2010
pridané: 6.9.2014 19:59
zobrazení: 32 114
hlasov: 2

Dobrý večer! Poprosil by som vás o radu ohľadom nejakého ozaj dobrého puškára. Potrebujem komplet načierniť zbraň ( rok a pol stará cz557 neskutočne hrdzavie), vyleštiť alebo nakrúžkovať záver, skrátiť pažbu, vymeniť guličku záveru za vačšiu kovovú alebo drevenú a skrášliť to všetko nejakou decentnou rytinou. Namontovať usadiť a upraviť montáž a krúžka na puškohľade. Ďakujem za vaše rady!

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

luboslav
hunter2010 nový brunír nebude problém nechať urobiť ale nečakaj žiadny zázrak, žiadny puškár neurobí brunír tak ako profi vane v zbrojovke, problém bude v kvalite ocele, takže porob čo treba, rýchlo predaj a kúp naozajstnú guľovnicu, mal som jednu Z-ku, dedovi stála v komore, žiadny olej, železo biele od nosenia,myslíš, že tam bola niekde "líška"? CZ 527 rok v. 2000, nosená denne, dážd- sneh, rukami v mraze a "líška" akurát na výrade, Remington Seven to isté len v bledo ružovom. Viem si predstaviť tvoje sklamanie a je mi to ľúto, moja prvá zbraň bola nová kozlica Brno 500 7x57R/12, predal som ju a doteraz je mi z toho špatne čo som to urobil. Po dosť dlhej dobe som ju držal náhodne v rukách na strelnici, týpek ju nastreľoval majiteľovi, ktorý ju mal ako tzv. traktorovú alebo pracovnú flintu, skoro som plakal v akom bola stave ale ver, že na hlavniach ani nikde som "lišku" nevidel. Asi tak.
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 121-140 z 140
iboo
Príspevok presunutý z diskusie PUSKAR (autor: sniper7x57).
apropo - načo dopĺňať zbraň takým mechanizmom, ktorý svojou konštrukciou aj tak nepomôže užívateľovi k žiadanému efektu, nakoľko zbraň nedisponuje potrebnou presnosťou.A snáď sa i mýlim.Vezmite si trhovú hodnotu bežnej 124ky.Vezmite v úvahu design, prevedenie a strelecné vlastnosti.ˇAno striela, triafa...Podla mňa zbytočná investícia (jedine ako starožitnosť)
orol
pusikoo, tiež Ti čo najrozhodnejšie neodporúčam kupovať napináčik na ZH 124 a platiť u puškára ešte ďaľšie výlohy. Nevyriešiš tým nič svätoborné, iba stratíš. Dôvodov je niekoľko a ak chceš, môžem ich rozviesť. Výrazne rozumnejšia voľba je vyladenie spúšťového mechanizmu zbrane kvalifikovaným puškárom, ktorý presne vie, aká tolerancia vyladenia odporu spúšte je naprosto bezpečná a spoľahlivá. Čiže nemaj absolútne žiadne obavy!!!
pepies
No téma sa nám nejako odklonila ale dozvedel som sa že pred Edom chodit nemám aby som nedostal guľu do hrbu :o)Pusikoo v tvojom prípade by si mal predať všetky tie humpory a kupiť si jednu kvalitnú pušku s optikou a nie zbytočne investovať do starých zbraní s skoro nulovou hodnotou...
Edu
Ja som sa v knihách navštev revíru okrem posliedky a postriežky dočítal aj o mnohých iných spôsoboch lovu . Zopár spomeniem . Pochôdzka,obchôdzka,prechádzka ,obchádzka,čakaná,obchádzanie revíru,poľovačka a mnohé iné .
Edu
horarstevo dôvod je jednoduchý .Zopárkrát sa mi stalo ,že som skoro narovnal kohútik .Tak ma to prestalo nejako baviť .Kolegom sa to stáva doteraz a nie len na posliedke a postiežke ale i na štande na spoločných poľovačkách . Raz som videl ako nemenovaný strelec zatiahol za kohutik zaistenej zbrane .Nasledne mu doplo odistil a strelil si pod nohy. Druhý prípad bol na divých kačiciach keď skoro kamoš narovnal kohútik na bajkalke nasledne odistil vyšla rana okolo mojej hlavy 10cm . Tých prípadov kde stale niekto špekuluje s tým zaisťovákom poznám niekoľko.Na minuloročných spoločných poľovačkách boli 4 prípady keď mal strelec zaistené a to čo sa iba priznali :-D Potom v tom zmätku prichádza ku krízovým situáciam v triaškach atď. Ja mám takú skúsenosť . Samozrejme keď idem po nejake rozblatenej ceste alebo lade kde je možnosť pádu alebo iných vecí tiež si zaistím . U mňa je posliedka nie kračanie revírom 6km za hodinu .To na margo aby sme sa chápali. Na posed a z posedu chodím vždy z nenabitou zbraňou .Ak si sadnem nabijem a odistím.Napináčik si dávam tesne pred strelbou. Na blaseroch je táto otázka vyriešená raz a pre vždy :-D Najlepšie mať ZKK a čudovať sa kedy to buchne :-D
orol
Dodatok: tiež najmä v prípade, keď ideme dvaja, traja a pod. puška sa nenosí na pleci po "partizánsky" vo vodorovnej polohe, ale VŽDY ústím nahor! samozrejme za daždivého počasia ústím nadol. P.s- občas vidieť partizánov, z ktorých má človek zmiešané pocity... P.s- odistenú pušku tak na štande, resp. keď je to nevyhnutne potrebné a nutné.
sniper7x57
ja ho mam odysteni vzdy ako sadnem na poosed tak odystujem po prechadhke alebo v pohone je ZAISTENY
horarstevo
Edu. Uz si tu niekolkokrat písal, ze mas pusku takmer vzdy odistenu. Môzes napísat nejaky logicky dôvod?Ale vazne. A nevyhovaraj sa na komancov a byvaly rezim, prosim.
orol
Pri presunoch na SP Guľobrok VŽDY zalomený!, resp. záver na sólo VŽDY otvorený! Pri individuálnej poľovačke ( pirši) VŽDY zaistený! Na posede, postriežke VŽDY zaistený! a v prípade, že sme tam viacerí, aj zaistená nabitá, či nenabitá puška NIKDY na nikoho nemieri!
Pepes33
Neviem, ja osobne keď aj som na posliedke, tak mám vždy zaistené. Človek ani nevie kedy sa môže pošmyknúť a padnúť, a náhodou by prišlo k nečakanému výstrelu a nedajbože k úrazu. Tak isto keď prídem na posed, tak aj na ňom mám zaistené. U mňa na guľovnici trvá úkon odistenia len okamih, tak nemám prečo ju mať odistenú popredu. A dá sa to pekne naučiť odistiť bez tzv. ,, cvaknutia".
Edu
Faktom je že pripresnosti zhčka je napinačik zbytočný a ešte pri takej cene uplne .pepes33 ja nosím gb na posliedke vždy odistený . Samozrejme na nikoho nemierim lebo nemám prečo poľovať posliedkou s niekým. Na postriežke mám zbraň vždy odistenú tiež. Pri spoločných poľovačkách pri presunoch ho mám vždy GB zlomený to je povinnosť .
lanus
pusikoo - Pri vyladení spúšte na odpor cca 1,5 kg bude spúšť bezpečná a napináčik už nepotrebuješ ! ;(pri posliedke platí samozrejme čo napísal Pepes33 !!!) .
Pepes33
Veď keď chodíš po hore, tak ju máš hádam zaistenú nie? Odisťuješ tesne pred výstrelom, hádam nepatríš medzi tie hovädá, ktoré pri presune lesom ti mieria na chrbát s ústím hlavne a majú ešte k tomu odistené.
sniper7x57
p.Uhrinek ma od neho odhovara ze to nebude dobry napad a cena je 165€ pri vyrobe!! ale ze nebudem spokojni aby som si dal zjemnit spust ale to sa mi zda nebezpecne ked ides po hore a mas jemnu spust ?? co vi nato??
Edu
aha ok
sniper7x57
prave ze nemam napinak tak si ho chcem zadovazit dakujem Vam
Edu
čo sa zlomil?
pepies
Jozef Šutta má určite napináčik na ZH ozvy sa mu...
orol
0905 602 808 číšlo na pána Šuttu Jozefa mal by mať nejaký ten napináčik Alebo 0908503736 p. Pacholík Ak to nebude fungovať, dám Ti ďaľšie čísla.
fero
pozri tu odkaz
Zobrazené 121-140 z 140

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.