lubos2-nie je za čo,my tomu rozumieme a teraz už aj ten zvyšok čítajúci túto diskusiu,tak je to O.K.Milos-ty si horší ako stará klebetná baba(:-Velmi dobre viem,že Martin Ta už určite informoval,pepies mi volal,ešte som pomaly ani nebol doma..Ale k veci-kúpil som dcére za postup na ME SABATTI 600 na taký plinking do terča a vybláznenie na strelnici.Ráž-7,62x39.Asi stárnem-vždy som mal len rýchle kalibre-243,25-06,30-06 a teraz -toto.Jasné,že som si už dal aj ja držanie zbrane,aby som to sem-tam otestoval v praxi.Prvé dojmy-pažba plastová-ale je možné vybrat aj klasiku drevo.Mimoriadne tuhá,zatial bedding neplánujem,časom sa uvidí.Povrchovka a opracovanie bez problémov,žiadne stopy po nástrojoch alebo CNC.Hlaven klasická čierna 560mm,po celej dlžke volne plávajúca s rovnakou medzerou po oboch stranách.Záver ide klasicky ako Mauser-nie síce lahko,ale horšie ako u 527 Carbine určite nie,náboje podáva uplne bez problémov,dokonca aj vybíjacie hliníkové,vytahovač konštrukciou podobný ako SAKO ich vytahuje tiež v pohode.Zásobník plastový jednoradový nenarúša spodný okraj pažby.Poistka dvojpolohová,velmi lahko ovládatelná palcom pravej ruky-dá sa odistit nehlučne.Spúšt na požiadanie nastavená u predajcu na 700-750g-výborná,s vekmi krátkym chodom a žiadnym prepadom-tak ako sa to písalo už vyššie-táto spúšt po naladení skutočne schová do vrecka aj spúšte ovela drahších značiek zbraní,pre pokoj radšej nemenujem.Sakra -ale musím napísat aj nejaké nedostatky-montáže-ja som to vyriešil klasickou duralovou lištou a PRW krúžkami,ktoré osobne uprednostnujem pred QRW-ale to je len moj názor.Inak zatial mi v ponuke chýbajú napr.origoš jednodielne montáže od výrobcu zbrane .Zbran má aj mechanické mieridlá-tie som však ihned zhodil dolu a mušku upravím,aby sa dala zbran v pohode opierat o nu o strom!Asi tolko z prvých dojmov,po zabehnutí hlavne sa začnem venovat nejakým prvým nástrelkamám,tak sem budem postupne hádzat dalšie poznatky.Na zastrelenie hlavne som vybral LAPUA FMJ 123 gr,dalej sa uvidí,dcéra bude na strelnici prskat Barnaul HP a ja v praxi určite testnem Hornady SST-nebudem predsa strielat SAKO,ked to strielajú všetci a ešte aj chvália:))