dnes je utorok,  31. marec 2026,  meniny má Benjamín,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:28,  dnes západ slnka: 19:12
termovizia nocpix
ODIMON

zelena obuv - diskusia

autor: kaso79
pridané: 15.7.2014 12:11
zobrazení: 9 654
hlasov: 0

Máte niekto skúsenosti s produktami výrobcu zvaného zelená obuv?

odkaz

Konkrétne ma zaujímajú modely: Ranger, Summer a Trek M6. ...vode odolnosť, trvanlivosť materiálu pri ohyboch, náchylnosť k zošlapaniu a pod.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 48
Edu
jarodt všetko je ok ale ten šev k podrážke ako i na boku mňa osobne dosť odrádza . Práve tam nastava problém že niť sa prederie o kamene a tvrdý teren ak sa raz pretrhne už to ide .Ako i skutočnosť že práve v šcho je obuv veľmi oslabená . Samozrejme sú predstížne značky ako je meindl samotna značka ešte nezaručuje idealnu konštrukciu . Kto sa nepohybuje v ťažkom terene na šulanie po cestách vydržať samozrejme môže dlho . Dnes sa poľovník obyčajne vozí všade autom takže tam netreba obuv C .
Fehir
kaso79, obuv od značky Hanzel som mal a môžem povedať že už nikdy viac by som od tej značky nič nekupil , topánky mi vydržali ani nie pol roka, podrážka mi celá odpadla a to som s nimi chodil len v ľahkom teréne , diery do podrážky sa mi spravili už po pár mesiacoch , vnutro som mal celé zodraté , nie len na päte ale aj na bokoch a všade z nutra . Momentálne mám obuv od značky SCARPA ( tieto len bez GTX odkaz ) a je to zatial najlepšie čo som mal .
kaso79
jarodt, vdaka!
jarodt
kaso79, tvoje nároky by mohla spĺňať táto obuv odkaz nosím ich už vyše roka bez akéhokoľvek poškodenia, chodíš v nich ako v papučiach, dokonca si ich kupujú lesáci, pre ktorých sú Meindli, ktoré fasovali príliš tvrdé na bežnú chôdzu po nenáročnom teréne. Trochu tvrdšie sú Parforce Pirsch so skvelými referenciami odkaz porovnateľné s Meindlami, ale za polovičnú cenu, u nás dostupné dokonca za lepšiu cenu odkaz
goret
Podľa mňa spomínaná Lowa je vhodnejšia do vysokohorského terénu, kde je potrebný pevnejší členok. Do nášho vlhkého lesa, i strmšieho, je vhodnejší voľný členok, aby sa človek dotýkal terénu celou podrážkou. Štefan, moje Mammuty mi začali po tvrdom teréne mierne vŕzgať, ale za ten peniaz si kľudne dovolím ďalšie a tieto mi ostanú do poľa a na brigády.
stefa
Rikco, prečo si myslíš, že Mammut je horší ako Tebou odporúčaná Lowa???
kaso79
ok ďakujem všetkým za rady a tipy. Moja otázka bola konkrétna. Síce sme sa dostali k dačomu inému ale OK. Ja som už obuv od Poliakov mal, od Hanzela, odkaz a vydržala vyše 5 rokov. A druhá vec je obuv čo odporúčate je prevažne do náročného terénu, ale ja to potrebujem do poľa alebo miernych kopcov.
goret
Upozornenie: to nie sú topánky na ples a mali by ste si vyskúšať ako vám sadnú, preto je lepšie navštíviť kamenný obchod ako internetový a vyhnite sa hlavne takým, ktoré neumožňujú dobierku a chcú platbu predom. Aj tu sa taký obavil !!
rikco
Ondrik za tieto peniaze kúpiš lepšiu obuv od meindl, alebo harkila. A ked dobre pohladas tak kúpiš aj lacnejšie a určite lepsie ako tie tvoje mamuty. Napríklad odkaz
Ondrik
dobrá topánka za dobrý peniaz: odkaz
penaj
Zdravim, Ja mam tieto uz treti rok a uplna spokojnost odkaz
Fehir
Edu , tá obuv vyzerá dosť dobre ale cena nie .
LESLOV
Možno ako pre koho, všetko záleží od možností peňaženky a nároku poľovníka...
Edu
ALPY GTX je šmejd to je vidieť už na fotke o tých milioln švov je strašné. Toto vypada slušne odkaz
LESLOV
Samozrejme ze je aj lepsia obuv ako DEMAR. kaso79: sa pytal ja som mu odpovedal. Tak ako pri zbraniach, strelive, optike...a aj pri obuvi sa neoplatí setrit..ale su medzi nami aj taky co proste na spickovu obuv nemaju a nemozu si ju dovolit a tym padom kupia nieco ako ALPY GTX ci podobne.
Edu
kaso79 žiaden bann som nemal . Ćiže tvoj konšpiračný blud , ktorý si práve vymyslel nemá racionálny základ . Tak ako každá obuv i tá zelená je uplácaná v číne . dnes sa používaju kvalitná koženná obuv s membranovou papučou a kvalitnými ponožkami samozrejme . Pri obuvi platí čím menej švov tým menšie riziko že sa obuv začne rozpadávať . Sprej na obuv je absolutne k ničom . Obuv sa ošetruje voskom .Hlavne sa ošetruje koža proti praskaniu o sucho sa stara membrana . V žiadnom prípade nedoporučujem obuv kde je kombinácia latka a koža ale celokožennú . Dobrá obuv vypada tak ako na priloženej fotografii .
kaso79
Leslov dik, a Edu NEdik...tusim ti skoncil Bann ked tu zas opruzujes vsetky diskusie svojimi premudrelymi somarinami...:(
LESLOV
Dobrá obuv za dobrú cenu. Mal som možnosť jednotlivé druhy topánok aj vyskúšať vrátane obuvi ALPY GTX. Tie sú podľa mňa z nich najlepšie. Čo sa týka odolnosti, trvanlivosť a kvalita materiálu tak doporučujem obuv natrieť krémom a potom aj impregnovať sprejom voči vode. V tej cenovej relácii je to myslím vhodná obuv pre bežného poľovníka.
Edu
Vždy lepšia zelena ako červena . Pozor prezliekaju sa ! :-D
juraj22
Príspevok presunutý z diskusie Aké oblečenie a akú obuv do lesa? (autor: RebekaN).
afars
doktor11
Príspevok presunutý z diskusie Aké oblečenie a akú obuv do lesa? (autor: RebekaN).
ak pride nieco lovne z boku-tak ma smolu
jagter
doktor-čo ked príde niečo z boku?...ved občas sa musíš aj pohnúť,či nie?-)))))))))))
MSmarian
Pozrel sa niekto z Vás na stránky odkaz ? a na odkaz ???
lesnica1
doktor....ty si fakt doktor? Lebo v tom, čo nosíš na sebe by si ozaj neochorel
doktor11
Na chodenie po lese v case i necase v blate aj snehu jednoznace Gore-texy,nepoti sa v tom noha-sucha noha=pohoda.Na posed nosim o 2 cisla vacsie kozene cizmi(scarpa)s takou vytahovacou vlozkou.dobre thermo ponozky(moira)a potom sa este zabalim do spacaku.No a na seba kopec termo pradla(moira)na to momentalne davam vlneny sveter a velmi sa mi osvedcila fleecova bunda.vsetko mam z les.potrieb-L.Hradok,celkom dobra cena i zivotnost
lesnica1
čo som počula ja, tak osoby, ktoré si objednávali z margity oblečenie, tak im vôbec nesedelo. Malo úplne iné rozmery. Na nete nájdeš niekde katalog od Grube. Majú peknú ponuku aj dámskeho oblečenai.
RebekaN
A čo oblečenie od Margity? odkaz Máte niekto nejaké skúsenosti?
Bystricka - ak budeš mať čas, prosím napíš poštou. Vďaka!
Edu
Výborný výber Fill aspoň vydíš ,že neradím zlú obuv :)
Fill
Presne tieto mám. A môžem potvrdiť, že sa oplatilo! Ešte jedna vec je na nich tiež dobré, že šnúrka stiahne nohu na 3 miestach takže nieje cítiť žiadne posúvanie nohy - toto treba vyskúšať!
odkaz
Edu
Ja som si kupil membránové oblečenie určené pre poľovníkov švedskej výroby SWEDTEAM . Veľmi dokonalé spracovanie s dôrazom na detail . Cena je štandartná nie však závratná . komplet nejakých 200 - 300 € tj bunda ,nohavice,návleky,kapucna.
odkaz /> Takže toľko k mojej voľbe samozrejme na trhu je veľa iných značiek ktoré sa môžu pačiť iným zasa .
V obuvi ti môžem poradiť aby si si kúpil goratex obuv typu C s originál tvrdou vibram podrážkou . Vložka ktorá neprepúšťa vodu nemusí byť goratex mnoho výrobcou používa iné vložky a uspešne . Základ je v nanotechnologiach .Proste voda vlhosť sa dostava von nie však dnu. O takúto obuv sa treba samozrejme starať .Na impregnovanie sa používa sprej učínejší je však vosk . Kedže som už odpravil nejednu takúto obuv môžem ti napísať moje praktické rady. Takže ja ti doporučujem obuv celokožennú a hlavne aby bola čo najmenej prežívaná a kompinovaná látkou . Taketo niečo
odkaz /> lebo keď ti časom prdne membrana navoskovana koža bude uspešne braniť vode. Okrem toho všetky trhanice začínajú vždy v švoch . Ja mam výbornu skusenosť zo značkou garmont . Da sa kupit okolo 100€ pre ,ženy ešte určite lacnejšie .
bibasso
Fatran, ano o kvalite termooblecenia výrobkov od chemosvitu som pocul len pozitivne ohlasy. Vyvinuli nejake nové vlákno, z ktorého sa tká oblečenie. Len škoda, že nemajú žiaden e-schop, lebo len kvoli jednemu termotričku sa tam osobne jazdiť neoplatí.
fatran
Ja som kúpil vo Svite v podnikovej predajni Chemosvitu zelené tričko s krátkym rukávom zo 100 PP polypropylénu na rýchly odvod potu a som s ním spokojný veľmi rýchlo schne a cena oproti niektorým športovým obchodom velmi dobrá
bibasso
ja som si dnes kupil termo trenky (intersporte), celkom fajn na dotyk uvidime, co to spravi dole :D
MSmarian
nedávno som si kúpil termotričko od výrobcu Blaser, je velmi kvalitné a moc príjemné.
bystricka
rebeka, dolezite je aj spodne pradlo, napis mi vysvetlim ti blizsie, tu sa to neda su tu sami chlapi a uz teraz si utieraju slinky.......
RebekaN
MSmarian ďakujem za tipy, určite sa na tie veci mrknem na cene až tak nezáleží, na topánkach nie som ochotná šporiť, kvalitné topánky sú základ. Aj ostatným ďakujem...
MSmarian
RebekaN, topánky Meindl sú veľmi kvalitné s Goretexom, pre celoročné použitie, v lete aj v zime. môžeš v nich kráčať po suchej trávem blate alebo snehum prípadne skočiť do potoka a vždy sa budeš cítiť pohodlne. Nie sú lacné, na druhej strane si mlžeš byť istá, že Ti vydržia minimálne 5 rokov. Ak by sa Ti predsa len zdali byť drahé, kvalitná náhrada sú topánky českej firmy Prabos. Tiež s goretexom. Majú veľmi dobré vlastnosti a veľmi dlhú životnosť.
MSmarian
Chlapi, vy ste pravdepodobne nepochopili, že Rebeka má záujem o skutočne kvalifikovaný názor a kvalitné doporučenie.
Fill
Zle som sa vyjadrill. Moja skusenosť je s tym papierom overena! Pretože ked ich precízne natriem určeným prostriedkom tak bezpochyby som v nich chodil po snehu a zaroven po rieke a nepremokli. Skôr som sa v nich len spotil a vznikla nadmerná vlhkosť ! Nehovorim že sušič je nanič, lebo som ho sám ešte nevyskúšal :)
vlado84
nehovorim ze je vhodni do kazdej obuvy ale ked sa niekde dobre premocis pochibujem ze rano budu boti suche a ten susic bol virobeni pre snowbordistov a liziarov a ti nechodia v cinankach a pochybujem ze by to robili hlupaci
Zobrazené 1-40 z 48

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.