dnes je sobota,  14. marec 2026,  meniny má Matilda,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:04,  dnes západ slnka: 17:46
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Srnčia ruja - diskusia

pridané: 14.7.2014 13:31
zobrazení: 23 345
hlasov: 1

Dobrý deň , chcel by som sa spýtať či už máte postrehy o začiatku srnčej ruje na území slovenska. za info Ďakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

findula
Bože múj to jsou fantastické příspěvky
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 121-160 z 184
kaso79
Príspevok presunutý z diskusie Priebeh srncej ruje 2012 (autor: kaso79).
No Andy cakame na tie silnejsie zazitky ;) U nas v "podmalokarpati" Trnavskom je to zatial hluche...ze by sme boli velhory ako Liptov alebo morava ?:)
operak
V okolí Bratislavy ide ruja štandartne, kde sa striedajú slabšie vychádzky s vychádzkami "plnými".Začiatok ruje tiež datujem okolo 15.7
pacenko
u nás (nitra-okolie) som videl srnca so srnou už 15.7.čas mali dobrý,tak to začalo o čosi skôr ako minulý rok.samozrejme vidno hladajúcich srncov a páriky aj teraz..čiže u nás ruja prebieha tak ako má. :)
Mrlian
Presne tak srny so srnčiatkami, srnce moc nejavia záujem. Skúsenosti - Liptov i v kraji Vysočina, na Morave.
Igor43
Príspevok presunutý z diskusie srnčia ruja 2011. (autor: Igor43).
srnčia ruja začína v nižších a teplejších polohách skôr, v severnejších oblastiach s chladnejším podnebím neskôr. U nás som zistil náznaky ruje deň pred tým, než som založil túto tému a naopak, pred týždňnom som bol u kamarátov 3O km severnejšie a tam o ruji ešte ani nechyrovať. P.s. Včera som privábil krásneho 5-6 ročného šestoráka na 15m.
Edu
srnčia ruje je už dávno v plnom prúde teraz sa schladilo troška nie je to ono ale inak je už dosť dlho
binka
Dneska jsem byl služebně v lese a "našoulal" pasoucí se srnu asi na 12 metrů. Srna stále jistila směrem k okraji lesa.Za keřem trnek vidím přicházet srnce. Srnec začal supět a srnu nahánět a to běhali v kruzí neceleé 3-4 metry ode mě. Božský zážitek, škoda že jsem neměl kameru, nebo kvalitnější telefon.
binka
V pátek 15.7 jsme byli venku kouknout s Ondrejom82 a neveřil mi že vidím srnce nahánět srnu, tak také vylezl z auta a srnec začal srnu pokládat. Jinak jsme neviděli skoro nic, to je tak když přijede někdo na návštěvu, všechna zvěř se schovala bůh ví kde. Koukal jsem na fotky Petra Chaloupka a ten už vábí a srnci očividně přiskakují.
pacenko
no co pani?ako tu ruju vidite tento rok?mne zatial srnce volajako nepriskakuju,tak uvidime ako sa to bude vyvijat dalej.dnes na useku asi 400m 4srny a jeden starsi srnec,volajako bez zaujmu,volajako sa im este do toho asi nechce...hadam sa to rozbehne :) mimochodom,ake mate skusenosti so srncimi vabnicka znacky faulhaber?
kito
u nas som este videl len mladych srncov sa nahanat a tak idem dnes vecer skusit nejakeho privabit)))))))))).
tlumajz
Nordika sem zkoušel vloni a vysledek 24 čekanych, přivábených 27 srnců, ale ani jeden starší víc jak 4 roky. Při použití srnčí vábničky DEVANA se nejakej ten starší ukázal. Možná to byla moja chyba, ale na NORDIKA starší nedošel. Přeji všem pěkné prožití srnčí říje....taky se už těším:))).
adam89
dnes ramo som videl srnca nahanat srnu takze asi to uz zacalo aj na orave
axelko222
ja som si dnes kupil nordik roe na srncov ma stim niekto skusenost aka je to vabnicka??
Brut
Dnes ráno som v repke zbadal srnčiu.Bolo to asi 100 metrov,mal som pri sebe vábničku tak som si povedal že skusim štastie.Dva krát som zapískal a ani som nedufal,lebo je to moja premiera vábenia srnca.Asi po dvoch minutach sa zavlnila repka a bol tam srnec.Prišiel asi na 20 metrov.Takže už to asi pomaly začína.Mam tu aj fotku.
axon
ja som videl srnca naháňať srnu pred 2 týždňami, ale to je na ruju ešte skoro...
Pa33ck
U nás už srnec naháňal srnu v piatok minulého týždňa v lokalite zvanej Skalica.
Adam321
no ja som skusal uz dnes vabit okolo 18:00 aj mi pribehlo srncie len zastavilo nakraji krikov tak som nerozoznal co je to.mohla to byt kludne aj srna...
pandur1
Ráno idem skúsiť popískať, uvidíme.
operak
Včera som videl evidentný začiatok ruje,srnec za srnou s nízkym nosom držal si ju na kontakt.Lokalita Myjava-okolie...
majko82
no niečo podobné som videl včera večer u nás , asi už ruja pomaly začne
hunter2
u nás ani náznaku ruje
admin
Príspevok presunutý z diskusie srncia ruja 2010 (autor: adam89).
2.8. 2010 prvý privábený srnec (odkaz), Zlaté Moravce - okolie.
theCat
21.7.prvy privabeny srncek Ke-okolie
fito99881
ja som dal foto aj na svoju stranku odkaz srnu a uz som videl aj súboj ale taky mladsi so strarsim len taky slabý......krasna ruja 2010
martin203
Myjavska pahorkatina, tento rok prvy srnec nahanajuci srnu v sobotu 10.7. rano ... vcera vecer som pozoroval uz i starsieho srnca hladajuceho s nizkym nosom nehladiac doprava-dolava
Jager68
findula ja mam ten tzv. univerzal od Pospisila.Minuly rok syn krasne odvabil srnca od srny..3hod. akcia nieco nadherne..a otec aj ulovil toho srnca.
findula
Vábničku mám obyčejnou třešňovku a Devanu s kostěným jazýčkem
Discover5
U nás už tiež.
parohac222
uz idem dnes doobeda a uvidim
lowec
včera som už tiež videl srnca srnu naháňať , lokalita Zvolen .
admin
findula akú máš vábničku na srnčie? resp. čím pripískaný?
findula
17.6. první připískaný srnec
stevo212
unas uz zacala
parohac222
este trwba kupit vabnicku a neco na maskovanie a mozem ist fotit
Ondrik
videl som srnca naháňať srnu a tiež súboj dvoch starších srncov...
cosar
10.7. som videl ako srnec nahaňa srnu, 13.7. srna a srnec spolu na solisku. takže myslim že to začilo. okr. Humenné
Edu
Príspevok presunutý z diskusie srnčia ruja 2009 (autor: Igor43).
Nikdi:))
daok194
kedi konci ruja srncov
Miro111
ano us zacala a mam pocit ze us trva 3 tizne sa us nahanaju.
exc125
jasne ze uz zacala na vabnicku priskakuju ako zmyslovzbaveny :-)
Zobrazené 121-160 z 184

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.