Príspevok presunutý z diskusie Meopta (autor: vladik153).
Posledny x, u optiky platí umera kvalita a cena. napr. niekomu sa zda zeiss, swaro predražene ale bohuzial, tieto a pod. značky učujú tredny a ukazuju limity optiky a za to sa platí. Kvalita optiky nie je len v tom, že cez deň je cez ňu vidieť /ostrosť obrazu a vernosť farieb/, ale primarne aj kvalita obrazu za zlých svetelných podmienok. K tomu su robene skla aby prepušťali určite spektrum, teda take ktoré prevažuje za takýchto podmienok. Je jasne, že keď ma niekto primontovanu baterku, tak ho taketo veci trapit nemusia. Tiež ho ani netrapia keď polovicu pol. kariery pozeral do suntu a zrazu aspoň vidí niečo poloostro. Mal som radu 3100, aj meostar, okrem ineho povrchu tubusu som ziadny rozdiel nevidel /meostar mal o nieco lepsie sklo, ale to boli len malinke rozdiely/. Inak ta optika bola uplne v pohode, sluzila tomu co mala, doporučil som to viacerým, nikto sa nestazoval. Inak je zaujímavé, že tu nikto nepíše, že mu meopta vyfučala, aj ked podla rečí by to malo byť u každého 3-tieho. Majko, hod sa uplne do kludu. Deltu som neporovnaval, nikdy by som si ju nekupil, pre mna je spodok kvality meopta, na to aby som skusal nejaku deltu, sorry ale prachy za to nevyhodím. Pamatam si ešte hysteriu okolo nikonu monarch, kamarat sa nechal na to v ramci propagandy ukecat, aj som sa cez to pozrel /skoro som si cvrkol/, a ked sme sa bavili nasledne, uznal, ze slapol vedla, ze mohol mat radsej meostar a za menej penazi /totizto cena 900 eur nie je realna za meostar/ by mal zrejme lepsiu optiku. Preto budem stale tvrdiť, že meopta je velmi slušná optika, nakoniec ju predavaju po troche aj v nemecku, deltu ani neviem ci ju ponukaju. Aby som toto tvrdiť mohol, mam s nou aj nieco odpolovane, aj cez deň, aj po splnoch, aj za šera....viem kedy a čo bolo vidieť, viem aj či som musel každu sezonu nastrelovať alebo stačil len kontrolný vystrel, a to som strielal nie 20 ks guľových ran ročne. Nakoniec ma meopta kvalitou skla presvedcila až tak, že som kupil aj pozorovak meostar, ten si aj niečo vytrpel, doteraz služi k spokojnosti nového vlastníka. Kebyze nemam problem s chrbticou, tak ho ani preč nedávam. Clapci a chlapi, musite pochopit jednu vec, že k optike treba aj kvalitnu montáž aj kvalitne namontovanu. Keď maš napr. na riť montáž, v ktorej ti kuker beha je problem, pričom si mysliš že optika. Ked sa ti len ohne montáž, ani to nezistíš, zas je to primarne optika. Keď ma vyosenu montáž a maš pnutie, časom odpališ zrejme každy kuker.
Majko82, si mam akože z tých info o urobení dobrej ceny teraz cvrknuť???? Akože čo to podľa teba dokazuje???? Mne urobí predajca vždy dobrú cenu, nemusím ani na predajňu prísť, stací keď mu zavolam. /je totiž obchodník/, akurat ma už nepresviedča na pičoviny, lebo pochopil, že vždy viem čo chcem a na vyrobok kde ma vyššiu maržu ma proste neukeca. Si myslíš, že keby v meopte mali reklamaciu na 1/3 puskohladov, že by to neriesili????