huntingland.sk termovizia pixfra
dnes je streda,  4. február 2026,  meniny má Veronika,  spln: 1. február 2026,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 16:46
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

zaklady a rozmery posedu - diskusia

autor: majo1982
pridané: 20.4.2014 18:04

ako urobit pevny zaklad pod posed

počet zobrazení: 30 951
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

Stagstalker, 22.4.2014 o 22:35

Páni, hlavne sa držte témy, nech opäť neskĺzne niekde inde. Netreba sa upínať len na použitý materiál. Videl som pekné kovové konštrukcie a naopak videl som aj drevené, na ktoré by som veru radšej liezť nechcel, o estetike ani nehovoriac. Veď aj pri pažbách zbraní sú ortodoxní zástancovia dreva, ale aj fanúšikovia plastu a každý má svoj kus pravdy. Mne sú osobne srdcu bližšie pekné drevené posedy, vhodne namorené, voňajúce drevom. Mám rád tie otvorené, len so strieškou, z ktorých počujem a som v kontakte s okolím. Ale nezatracujem ani tie kovové, sú trvácnejšie, odolné voči vandalom a pri vhodnom umiestnení nepôsobia rušivo. Necítim sa však na nich komfortne pokiaľ vonku blysne :) Netreba zabúdať aký je účel posedu a načo má prioritne slúžiť, použitý materiál nie je garanciou estetiky, dôležitejšia je skôr poloha a správne umiestnenie posedu a ruky jeho zhotoviteľov. Na internete som našiel aj toto odkaz. Estetické? Ani nie, pri tomto type konštrukcie je to otázka vhodná polemiky. Účelové a funkčné? To určite, najmä pre lov na rovinách či pri veľkých lánoch kukuríc a podobne. Všetko má svoje pre a proti, ale namiesto sporu o tom, aký materiál je "krajší a lepší" by som privítal nápady ako materiál, a je jedno či drevo či kov, použiť pri stavbe posedu čo najlepšie a esteticky pre prírodu najprirodzenejšie. (plániky, nápady, realizácie toho čo máte v revíroch).