dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

neobvyklá divina - diskusia

autor: spishunter
pridané: 19.12.2013 18:44
zobrazení: 10 545
hlasov: 3

Dobrý deň, prosím všetkých ľudí, ak máte recepty na prípravu neobvyklej diviny - jazvec, medeď, havran a iné krkavcovité, holub hrivnák, ondatra, nutria, chochlačka sivá a vrkočatá a iné ... bol by som Vám vďačný, keby ste sa s nimi podelili, ďakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

martin203
peeterko, pri citani tvojho posledného komentara som si zajedal sisku s belicovym lekvarom od strynky Dodrvky z horneho konca. Siska bola paradna, akurát vykysnuta, lahulinka, do chrumkava usmazena. Strynka ju na svojom staruckom sporaku v otlcenom randliku prazili, opatrne bukove polienka prikladali, siroko daleko ziadna ina kucharka nevie take naprazit ... no bol by som ti ju celu zhltol, nastastie som sa docital, ze: "Pri takejto logike spravania by sme vsak este asi stale zili v jaskyniach a ludstvo by nenapredovalo nikam." Ako dobre, ze si mi otvoril oci! Sisku som zhnusene zahodil a idem si pohladat volaku modernu nahradu. A ked sa najem, aby som neustrnul vo vyvoji a zamedzil stagnacii celej spolocnosti, skusim porozmyslat ako sa podla tvojich rad popasujem s tym 40kg splnovym prasiatkom ... hlavne morskou solou a v celku
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 41-58 z 58
Finist
Mám doma Magazín polovníka z roku 1971 a v ňom sú uvedené netradičné recepty: pečené čvíkoty,veverička,pečený jazvec,líščie jaterničky,sojka,potápka,pečený medveď,údené medvedie stehno,medvedia pečeň,opečené vrabce. Asi to oskenujem a pridám sem :)
Leon
polévka ze sojek nebo mladých strak a vrán je super stejně jako z holuba dnes to nikdo nedělá ale dřív se to vařilo běžně a lišky vaří běžně v Švýcarsku i Francii
Syn se proslavil větou: Zase bažant? Já bych si dal raději sojky...
dusanbe
Počas francúzskej revolúcie stál jeden potkan 1-frank,francúzska kuchyňa je vychýrená.
Ondrik
Nech sa páči, všetkým ,,gurmánom,, pridávam jeden fotorecept. Dobrú chuť! odkaz
rado100
Pepies zrovna mám doma dve líšky odrané tak tie klobásy vyskúšam a 28ho ti dám okoštovať. Keď nezačneš robiť kav,kav,kav, tak ich vyskúšam aj ja:-)
pepies
Ondrik mam staru polovnicku kucharku pisanu svabachom a je tam kopu receptou z lišky a dokonca aj klobasky z nej.ale nikdy som na to nenabral odvahu uvarit to a tobož to zjest.
Ondrik
krokomerec to myslíš vážne? jeden dôvod prečo by som mal jesť líšku by som chcel vedieť! A nepíš, že to je delikatesa, to neberiem! Slovač, to si na tom už tak zle, že začínaš žrať aj lasicovité a psovité šelmy? Ale veď ke´d už budeme mať toho nového prezidenta hádam sa Nám len polepší a vrátime sa opäť k normálnemu jedálničku :):):)
krokomerec
Vyskúajte mladú líšku,pečená na slanine s fenyklovou omáčkou je výborná!
apple
a čo tak kormorán? aké máte recepty?
Finist
Diviaka stačí nasoliť,posypať rascou a čiernym korením vtedy je to delikatesa,keď cítim tú chuť mäsa a nie ked ju musím prekrývať možným aj nemožným ako pri jazvecovi.
majko82
jazvec pečený na zelenine a cesnaku , nutria na spôsob zajaca na divoko a holub buď do polievky alebo pečený s plnkou . tieto fajnovosti som mal možnosť ochutnať . moc dobré :)
spishunter
vďaka Jeger za podporu, mám knižku "Československá myslivost" (1937) a tam je zmienka o tom, že zverina z mladých havranov býva chutná. Potom som sa zamyslel, že koľko havranov sa na Slovensku ročne uloví ( v roku 2012 len 239 ) a z toho, koľko je spotrebovaných. Veľmi málo a pritom havranov je na Slovensku habadej. Tak isto jazvec, niekto to už len z princípu odmieta. A všade čítam, že ked je dobre pripravený, tak je to deliktesa.
Jeger
Tých mudrcov nepočúvaj oni nech si papkajú jeleninku, ale ak chceš ochutnať aj niečo iné tak sa nedaj odradiť. Ináč super téma lebo aj ja sa zaujímam o špeciality rôzneho druhu tak tu čakám rozumné príspevky a kto nemá čo povedať k téme nech radšej mlčí...
spishunter
ja zatiaľ poľovník nie som, ale o všetko okolo poľovníctva sa zaujímam. Za to že mäso z nich nie je rozšírené má byť hneď označované za nepoužiteľné?
palo3006
to vam uz dosli jelene a diviaky
spishunter
Vďaka
Doporučuji Myslivecká kuchařka, rok vydání 1968, dá se sehnat na Aukru
Zobrazené 41-58 z 58

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.