spishunterDobrý deň, prosím všetkých ľudí, ak máte recepty na prípravu neobvyklej diviny - jazvec, medeď, havran a iné krkavcovité, holub hrivnák, ondatra, nutria, chochlačka sivá a vrkočatá a iné ... bol by som Vám vďačný, keby ste sa s nimi podelili, ďakujem.
martin203, 15.1.2014 o 19:51 peeterko, pri citani tvojho posledného komentara som si zajedal sisku s belicovym lekvarom od strynky Dodrvky z horneho konca. Siska bola paradna, akurát vykysnuta, lahulinka, do chrumkava usmazena. Strynka ju na svojom staruckom sporaku v otlcenom randliku prazili, opatrne bukove polienka prikladali, siroko daleko ziadna ina kucharka nevie take naprazit ... no bol by som ti ju celu zhltol, nastastie som sa docital, ze: "Pri takejto logike spravania by sme vsak este asi stale zili v jaskyniach a ludstvo by nenapredovalo nikam." Ako dobre, ze si mi otvoril oci! Sisku som zhnusene zahodil a idem si pohladat volaku modernu nahradu. A ked sa najem, aby som neustrnul vo vyvoji a zamedzil stagnacii celej spolocnosti, skusim porozmyslat ako sa podla tvojich rad popasujem s tym 40kg splnovym prasiatkom ... hlavne morskou solou a v celku
Finist, 20.12.2013 o 19:13 Mám doma Magazín polovníka z roku 1971 a v ňom sú uvedené netradičné recepty: pečené čvíkoty,veverička,pečený jazvec,líščie jaterničky,sojka,potápka,pečený medveď,údené medvedie stehno,medvedia pečeň,opečené vrabce. Asi to oskenujem a pridám sem :) ◄ reagovať
Leon, 20.12.2013 o 19:05 polévka ze sojek nebo mladých strak a vrán je super stejně jako z holuba dnes to nikdo nedělá ale dřív se to vařilo běžně a lišky vaří běžně v Švýcarsku i Francii ◄ reagovať
cita, 20.12.2013 o 18:28 Syn se proslavil větou: Zase bažant? Já bych si dal raději sojky... ◄ reagovať
dusanbe, 20.12.2013 o 17:21 Počas francúzskej revolúcie stál jeden potkan 1-frank,francúzska kuchyňa je vychýrená. ◄ reagovať
Ondrik, 20.12.2013 o 17:12 Nech sa páči, všetkým ,,gurmánom,, pridávam jeden fotorecept. Dobrú chuť! odkaz ◄ reagovať
rado100, 20.12.2013 o 16:49 Pepies zrovna mám doma dve líšky odrané tak tie klobásy vyskúšam a 28ho ti dám okoštovať. Keď nezačneš robiť kav,kav,kav, tak ich vyskúšam aj ja:-) ◄ reagovať
pepies, 20.12.2013 o 16:32 Ondrik mam staru polovnicku kucharku pisanu svabachom a je tam kopu receptou z lišky a dokonca aj klobasky z nej.ale nikdy som na to nenabral odvahu uvarit to a tobož to zjest. ◄ reagovať
Ondrik, 20.12.2013 o 16:00 krokomerec to myslíš vážne? jeden dôvod prečo by som mal jesť líšku by som chcel vedieť! A nepíš, že to je delikatesa, to neberiem! Slovač, to si na tom už tak zle, že začínaš žrať aj lasicovité a psovité šelmy? Ale veď ke´d už budeme mať toho nového prezidenta hádam sa Nám len polepší a vrátime sa opäť k normálnemu jedálničku :):):) ◄ reagovať
krokomerec, 20.12.2013 o 14:48 Vyskúajte mladú líšku,pečená na slanine s fenyklovou omáčkou je výborná! ◄ reagovať
Finist, 20.12.2013 o 14:05 Diviaka stačí nasoliť,posypať rascou a čiernym korením vtedy je to delikatesa,keď cítim tú chuť mäsa a nie ked ju musím prekrývať možným aj nemožným ako pri jazvecovi. ◄ reagovať
majko82, 20.12.2013 o 13:35 jazvec pečený na zelenine a cesnaku , nutria na spôsob zajaca na divoko a holub buď do polievky alebo pečený s plnkou . tieto fajnovosti som mal možnosť ochutnať . moc dobré :) ◄ reagovať
spishunter, 20.12.2013 o 13:26 vďaka Jeger za podporu, mám knižku "Československá myslivost" (1937) a tam je zmienka o tom, že zverina z mladých havranov býva chutná. Potom som sa zamyslel, že koľko havranov sa na Slovensku ročne uloví ( v roku 2012 len 239 ) a z toho, koľko je spotrebovaných. Veľmi málo a pritom havranov je na Slovensku habadej. Tak isto jazvec, niekto to už len z princípu odmieta. A všade čítam, že ked je dobre pripravený, tak je to deliktesa. ◄ reagovať
Jeger, 20.12.2013 o 13:17 Tých mudrcov nepočúvaj oni nech si papkajú jeleninku, ale ak chceš ochutnať aj niečo iné tak sa nedaj odradiť. Ináč super téma lebo aj ja sa zaujímam o špeciality rôzneho druhu tak tu čakám rozumné príspevky a kto nemá čo povedať k téme nech radšej mlčí... ◄ reagovať
spishunter, 20.12.2013 o 13:03 ja zatiaľ poľovník nie som, ale o všetko okolo poľovníctva sa zaujímam. Za to že mäso z nich nie je rozšírené má byť hneď označované za nepoužiteľné? ◄ reagovať
cita, 19.12.2013 o 19:27 Doporučuji Myslivecká kuchařka, rok vydání 1968, dá se sehnat na Aukru ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.