dovolim si napisat aj svoj pohlad na vec: mozno to je iba moj divny nazor, ale recenzie v casopisoch su podla mna v drvivej vacsine pisane az moc "komercne". vela krat je tam zbran opisana tak, ze clovek nadobudne pocit, ze lepsej zbrane hadam ani neni dostat kupit a pritom mozno ti ludia z tej danej zbrane ani nevystrelili... preto ja osobne si radsej precitam takuto recenziu na fore a kludne aj od predajcu. staci mi, ked opise ako zbran posobi, z akych je materialov, rozptyl, atd. pokial by som sa rozhodoval nad novou zbranou, isto by som sa nefixoval na jednu, ale viacero zbrani a potom by som si siel tie, co presli do uzsieho vyberu, aspom osahat na predajnu aby som si spravil vlastny nazor. na margo predajne Frano: napr. ja som pred pol rokom kupoval zbran od frana, mal seriozne jednanie, cena (koli urcitym okolnostiam) v konecnom dosledku bola nizsia oproti konkurencii, napriek tomu ze dost ludi z mojho okolia sa o nom a jeho cenach vyjadrilo negativne.vela info som sa o tej zbrani dozvedel po forach, nie len slovenskych a k zbrani sa tam vyjadrovali aj predajcovia, rovnako ako na tomto fore. pokial ja osobne v recenzii vidim nejaku zaujatost, tak si ju sice precitam, ale vahu jej neprikladam. tu, pri tychto zbraniach vanguard, som ten pocit nenadobudol a pocity recenzenta plne akceptujem. dokonca pred casom mi jeden predajca na tomto fore odporucil ineho predajcu, ked som zhanal akusi vec, takze ludi - predajcov, ktori tu vystupuju neberiem iba ako prihrievacov vlastnej polievocky, ale ako ludi, ktori su ochotni pomoct a poradit. a aby ste si nemysleli, ze im robim reklamu, nie som kamarat ani s jednym z nich a ani sa so ziadnym z nich osobne nepoznam.