Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
Celkom by som bol náchylný s Grobauerom aj súhlasiť .Až na to,že on na tú svoju infantilnú insitnosť raz asi zahynie...a bohužiaľ s ním aj viac vlkov ako by ich zahynulo keby sme sa vrátili do podmienok platných v rokoch 1975-1994.Už aj Lukáč na príklade Poľska pochopil, že totálna ochrana veľkých šeliem produkuje len masové pytliactvo a preto doslova konštatoval, že oni (Už!) nie sú za úplnú ochranu vlka.A kukuricou a repkou osiate a rozvrátené ekosystémy,kde sa diviaky celoročne rozmnožujú sú podľa Grobauera zrejme tou najpôvodnejšou "divočinou" .... ◄ reagovať
Veď to je choré ! Diviaky sa v celej Európe premnožili vinou poľnohospodárov, čiže neprirodzene , a naivka z Čergova chce riešiť následky neprirodzene vzniknutej situácie prirodzenou cestou. O.k.,prosím , lenže stále je to len riešenie následkov a nie príčiny! Ale keď si naivné DECKO (nedajbože puberťák) zoberie do hlavy hovadinu, asi niet tej sily čo by mu ju z nej vytĺkla... ◄ reagovať
nedajte sa vysmiať pred rokom ste tu hrdinsky machrovali o tom ako sa čoskoro celorčne zakáže lov vlka...bublina splasla nie ste poľovník čiže vašak kritika a posudzovanie na moju adresu si strčte za klobuk na záver len tolko tá vaša kopa poľovníkov s otvrenou mysľou je prosím vás kde ked treba čosi robiť s tým ktorý poľovníctvo dehanestujú na každom kroku a ak sa niekto ozve vraj drísta dve na tri...dalšia perla o tom že vlk nebol regulovaný vždy tak to tu drísta majster ukážkový...viete nie ste poľovník tým pádom vaša šablona na tých dobrých a zlých je prinajmenšom smiešna ...je smutné ak sa tu hrdinsky vystatujete ako sa obšmietate okolo polovníkov a sám tu dokazujete že aj napriek tomu vam iste suvisloti nedochadzaju ...na mna reagovať nemusíte diskutujem ako chcem ale hlavne s kým chcem na rozdiel od vás nepotrebujem byť vlezdoprdelka a vystatovat sa všetkým viem velmy dobre na koho a kedy sa obraťiť vytačajú ma individua ako vy nelovíte lebo nepolujete a ak nepolujete tak nemudračte do polovania tým ktorý lovia a to si zapíšte za uší pán Stoklasa! takých ako vy je plný Tulčík pokrokových :P ako ináč prečo vlka neloviť ste nezdovodnil iba sa urážlivo srdíte nič iné som od vás nečakal ◄ reagovať
Čo sa týka UEV a pod., som názoru, že žiadne chránené územie, by nemalo byť vyhlásené bez súhlasu majiteľov pozemkov. Ak štát má záujem chrániť, musí súkromnému vlastníkovi ponúknuť náhradu. Buď odkúpi, alebo vymení alebo bude platiť majiteľovi nájom. Ak vlastník nesúhlasí, štát by nemal mať právo na takom území obmedzovať vlastnícke práva majiteľa, t. j. slobodné užívanie majetku. Z toho dôvodu si myslím, že väčšina chránených území je v SR vyhlásených protiprávne, pretože zamedzujú, alebo obmedzujú, súkromným vlastníkom slobodne nakladať so svojim majetkom, čo je okrem iného jedno zo základných práv demokracie, na ktorú sa v SR hráme. Koncentrovanie zveri do veľkých čried môže mať dve príčiny. Koncentráciu zdrojov alebo ochrannú funkciu pred predačným tlakom. Ale to Vy viete. Šelmy si pre seba neodlovia všetko. S tým nesúhlasím. Medveďa by som k veľkým šelmám nerátal. Inak sa správajú klasické mäsožravce, ako rys a vlk a inak všežravce, ktoré príležitostne lovia. O medveďoch som tu pred časom, asi už dávnejšie, písal príspevok. Nechce sa mi ho teraz hľadať. Bolo o pásmach ochrany a aktívneho manažmentu. Medveďov je podstatne viac, ako tvrdili ochranári. Celoročná ochrana medveďov podľa mňa preto nie je nutná. Pokojne by sa mohla stanoviť kvóta na odlov určitého počtu jedincov. Situáciu s rysom nepoznám, tak do toho sa púšťať nejdem. Je pravdou, že mnohým vedcom a aktivistom chýbajú praktické skúsenosti. O tom nebudem polemizovať. To je fakt. Ja som pracoval v poľnohospodárstve i vo výskume. Okrem výskumu sa venujem i v súčasnosti chovu oviec. Vzdelaním som zoológ. Ono ani tak nejde o to, čo tu spomínal Wolfhunter, o vyjadrovanie sa k poľovníctvu. Ide skôr o vyjadrovanie sa k prírode. A na to nemajú právo len poľovníci. Ja som vždy bol zástancom spolupráce, hoci viem, že v súčasnosti sa veľmi v ochranársko-aktivistickej spoločnosti spolupráca s inými zoskupeniami nenosí. Ja však stále verím tomu, že spoločnými silami a vzájomným rešpektovaním sa je možné nájsť rozumný kompromis. ◄ reagovať
stoklasa-koncentrácia zdrojov tu bola aj predtým ,nezabúdajte, že mám 69 rokov a určite toho pamätám viac ako Vy.Možno čosi času zabral proces "učenia" sa zveri,ale u nás v Turci prebehol ekologický zločin storočia,čiže "kolektivizácia" poľnohospodárstva už do druhej polovice 50-tych rokov min.stor. takže veľké tably krmovín a ozimín tu boli zhruba o 30-35 rokov skôr ,ako u Vás na Orave.A jelenia zver tam teda ťahala na nočnú pašu jednotlivo ,alebo v menších rúdlikoch už pred 40-45 rokmi.Lenže odkedy je u nás vlk (polovica 80-tych rokov) obrovské rúdle jelenej zveri zostávajú v kotline prakticky nielen cez celú zimu ale aj vo vegetačnom období.A les je takmer prázdny. Súhlasím, s tým že veľké šelmy všetko neulovia (ved by si "pílili sami pod sebou konár , na ktorom sedia") ,ale ak by sme ich netlmili, teoreticky by ulovili toľko ,že pre poľovníkov by už nič nezostalo.Ak tvrdíte, že toto neplatí, tak spochybňujete ekologické vzťahy medzi populáciami koristi a predátorov. Alebo Vás učili ,že ten ekologický základný graf ,čiže ekologická pyramída už neplatí ? To hádam nie ?! ◄ reagovať
Priatelia, treba reagovať priamo v tých diskusiách.Ak im nebudeme oponovať priamo v nich, tak verejnosť nadobudne dojem,že pravda je na strane tých naivných blbečkov !A pre hurkyho - my jágri vyrážame do revíru ešte za tmy a za tmy sa vraciame ,ale páni pseudoochranári bud nechcú zavčasu vstávať, alebo sa po tme boja. ◄ reagovať
Ak nechcete nulové kvóty, musia sa vaši zástupcovia o to viac zasadzovať. Musíte na nich vytvoriť tlak. Lebo VLKári vyvíjajú neskutočné úsilie, aby boli nulové kvóty pre túto sezónu. Snažili sa o to už dávnejšie, ale nikdy neboli k tomu tak blízko... Je to však skôr filozoficko-teoretická vojna, lebo vlk sa loví celoročne na celom území SR. Ak to VLKárom oficiálne výjde, tak sa do ilegality presunie celý lov. A potom už naozaj nikto nebude vedieť zistiť relevantné dáta o vlčej populácii. Ale čo VLKári chcú, to budú mať. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 10.12.2018 o 16:33 :
dal som tam smajli,takže aj keby bolo zdravé čo určite bolo ,nemalo by šancu ako ostatná vysoká vlkmi tu u nás strhnutá,nemáme žiadnú chorú zver ,to len ochranáry sú chorý,len nechápem prečo ich vlky nežerú ◄ reagovať
...Lysec, Kubicek...a takto si polovnici s.ru do vlastneho hniezda a prihravaju na smec ochranarom :-( ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od KriKa, 25.12.2018 o 17:06 :
Takže podľa Vás : klamať sa nemá,ale niekedy sa má !Alebo ešte lepšie: pravdu treba povedať len vtedy keď sa nedá klamať ? Uznávam,že lož je niekedy na mieste ,ale to sa jedná o lož milosrdnú.A popritom vôbec nemám dojem, že by toto bol ten prípad.Potom sa čudujeme ,že mladá generácia je taká aká je . Za totality sme sa všetci ("dobrovoľne")tvárili ako milujeme socializmus a rodnú stranu a vládu.Nečudujem sa , vtedy išlo o existenciu samotnú ! Ale dôsledky nesieme dodnes (viď naši ponovembroví ,a do jedného totálne "úprimní" politici,ktorým sa jedná o nich a ich kontá zásadne a vždy - až v prvom rade.)Nechcem tu moralizovať,lebo pre niektorých je už aj tak zrejme neskoro...Ovšem :"ako si ustelieme ,tak budeme spať...Ale k veci : aj sám veľký Nátelník svojho času povedal nejakej blavackej hyene (pardon novinárovi) ,že nie je za celoročnú ochranu vlka, lebo keď to urobili v Poľsku ,tak to vyvolalo masové pytliačenie vlkov (zrejme sa to moc nevidelo jeho chlebodarcom, lebo vzápätí začal presadzovať nulovú kvótu).A prečítajte si referáty z jarného seminára o veľkých šelmách v Levoči - tam je tých poznámok o "čiernom" love šeliem viac - a nie odo mňa! Ale kľudne si pchajte hlavu - kvázi takticky - do piesku ...Len si prosím Vás nerobte zásluhy ak sa niečo v pozitívnom smere na veci zmení.Lebo obyčajne tak zvyknú robiť práve tí,pre ktorých je lož pracovnou metódou ... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od goret, 15.10.2019 o 8:11 :
Už roky vyzývam ,aby sme petičné právo využili aj my. Pri našom počte spolu s rodinnými príslušníkmi a inými priaznivcami ich musíme prevalcovať.Lenže to by musela -určite slušne a z našich peňazí platená - profesionálna sieť SPK zdvihnúť zadok a trochu sa rozkývať ... ◄ reagovať
páni poľovníci, čo to tu v skutočnosti riešime, že 35 ks na sezónu 2019/20 je málo ? za 2017/18 sme mohli uloviť 76 ks, ulovili sme 40! čo je 56%!!! za 2018/19 sme mohli uloviť 70 ks, ulovili sme 31! čo je menej ako 50% !!!. Tak čo tu tým plačom vlastne zakrývame ? ak tak len svoju neschopnosť splniť plán lovu vlka. Čo keby sme sa už konečne zdravo nasrali a namiesto vysedávania pri počítači išli do hory a splnili konečne plán lovu vlka a dokázali všetkým že vlk je skutočne premnožený a plán lovu sa dá jednoducho splniť !!! veď prvý a nevyvrátiteľný argument je, že vlkov je málo lebo sa poľovníkom už niekoľko rokov nedarí splniť povolený plán lovu ! ◄ reagovať
Do roku2014 sa stanovené kvóty darilo napĺňať, po tomto roku prišlo obmedzenie územia s možnosťou lovu (aka je šanca, že prídeš na vlka niekde nad dedinou?), zrušenie možnosti lovu vlka na spoločných poľovačkách (aj to bola šanca a veľa krát úspešná) a hlavne povinnosť privolať zástupcu štátnej správy k úlovku (kto bude stepovať pol dňa pri úlovku kým nepríde úradník?). Preto menej úlovkov, a tým pádom aj menšie kvóty ◄ reagovať
rys 2 priď sa pozrieť do nášho revíru,sama vlčia stopa v revíri,už teraz sa nachádza strhnutá zver a čo bude keď napadne poriadny sneh?a také rozprávky že vlk je sanitár,to si môžu ochrancovia vlkov nechať pre svoje vnúčatka.....to znamená že keď v revíri bude všetka zver zdravá,tak vlci buď podochnú alebo prejdú snáď na trávu?ani pán hospodár nemá patent na rozum....napísal si tu poriadnu hlúposť,ale každý je omylný... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od marekeram, 14.12.2019 o 9:37 :
máš určite pravdu,zo 60 000 poľovníkov,ho videlo u nás v prírode ,možno 10 000 a a ulovilo možno 5000,zbytok sa vyjadruje preto ,pretože sú polovníci,ale u pseudoochranárov sa za ochranu vlka vyjádrilo v petíci 100 000 ludí z ktorých 98 000 ludí o problematike vlka nevie vôbec nič ◄ reagovať
Podla mojho nazoru PH, ktory v sucasnej dobe, ked stavy vlkov su na zodpovedajucej urovni, nie su ohrozene a odstrel je naviac prisne limitovany vedome podpise peticiu za celorocnu ochranu vlka, nema v polovnictve co pohladavat ! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od steyr, 20.12.2019 o 9:02 :
V revíroch Štátnych lesov TANAP-u patriacich do tej "štiepky vlasu" ,ergo. blbiny s názvom územie európskeho významu (ÚEV) je vlk chránený celoročne. Takže (oficiálne) tam ani nemohol byť ulovený. ŠL TANAP-u tým vlastne tiež reagujú na falošné operovanie pseudoochranárskej Správy TANAP-u s pojmom "kompetenčné územie", ktoré je možno trikrát také veľké ako samotný TANAP. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od goret, 28.10.2020 o 9:47 :
Goret má pravdu .BLBUDAJ nevie o čom hovorí, ale zrejme potrebuje mútiť vodu ,aby sa o ňom hovorilo ,alebo je to súčasť kampane proti Mičovskému.
Podľa platnej vyhlášky k zákonu o ochrane prírody je totiž:
● vlk dravý zaradený v zozname druhov európskeho významu, druhov národného významu,druhov vtákov a prioritných druhov, na ktorých ochranu sa vyhlasujú chránené územia (príloha č. 4 B vyhlášky k zákonu o ochrane prírody) a v zozname chránených druhov európskeho významu (príloha 6 A vyhlášky k zákonu o ochrane prírody). Inak : myslím,že vyhláška musí byť v súlade so zákonom v, zmysle ktorého sa vydáva a podlieha medzirezortnému schvaľovaniu. Takže ak agrorezort necúvne, BLBUDAJ by mal prísť skrátka... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 18.11.2020 o 9:12 :
Podľa mňa vlk nie že bude ale už aj je chránený iba na papieri. Celoročné zastavenie lovu raticovej zveri by bolo bezprecedentným činom voči ideám poľovníctva,spôsobilo by veľké škody poľovníkom aj lesom aq dalo by do rúk ŠTBudajovi a jeho ochranárskej kamarile do rúk silnú zbraň,napr. že loviť raticovú zver by mohla loviť ochranárska svorka tak ako je to tuším že s odstrelom medveďov. Riešenie vlka je jednoduchšie a to také,že už teraz sú skúsení poľovníci vo vyššom leveli ktorí zaobchádzajú v revíri s vlkom ako s túlavým psom: Strelia do neho a ani sa naň nejdú pozrieť.Poľovníci nesmú ochranárom v ničom ustupovať pretože sa môže stať že v budúcnosti zakážu poľovníkom v revíri aj súložiť. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Huskyman, 10.12.2020 o 17:57 :
Omyl pri vysokej tá sa u vlka drží pravidlá viac oči viac vidí viac uši viac počuje a je verná svojim stanovištiach aj keď ju vlk potlačí vracia sa aspoň v horských terénoch to tak je...poslednú dobu si všímam že vlk u nás odcerpava prírastky jeliencata a prasatá ... ◄ reagovať
Páni a čo sme čakali ked sme chceli vysvetlovať v časoch ked nam verejnost pohodlnela vymenila rozum za socialne siete načo rozmyšlat ked mozem laikovat zdielat kopirovat...na to je čas ale aby som to prezdielane videjko pochopil o čo ide tým zaklínačom emocii to už nie na to nie je čas...velmi dobre tu bolo poznamenane že v meste žijem na vidieku oddychujem ... dopadky hluk kadejake volnočasove aktivity ktore porušuju xy pravidiel ale šak čo všetko je všetkych...k tomu priratajme starších pánov vo funkciach ktorý stále tvrdia ze problem je od jedneho kopca po druhy ...internet je zlo email netreba ba poznam aj tvrdosijnych odporcov mobilov co chcete s takýmito jedincami ak potrebujete zmeny s ohladom na sucasne dianie?...dosli sme do bodu kedy je to katastrofa a trpi nou objekt nasho zaujmu zver a uplne sa vytraca myslienka za ktoru dnes lobujeme petíciou aby sme dokazali nas nevyhnutny prinos...som silne zvedavy ako dopadne ta vyhlaska...kedy šopka nema data verejnost chce nulovu kotu budaj si na truc nieco presadí a nasilu bude pretlacat katastrofu ktorej sa snazime predist...dali sme hlupakom privelke kridla...stavia sa v narodnych parkoch ktore su take len na papieri ideme chranit zachranene...skoda sa viac rozpisovat...na zaver naco su nam europske programy expertna skupina ked nakoniec bude po hlupakovi lebo on moze...lebo je minister vysumeny politik riadeni z uzadia totalne neodbornymi jedincami...prial by som si v novom roku aby nasa peticia pohla so svedomim komptentnych vo vlade a tu vyhlasku mu zmietnu zo stola a bude to prvy krok k tomu aby zacali problemy riesit dotknuty na zaklade faktov nie emocnych zachvatov ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od miso243, 16.12.2020 o 19:18 :
No hlavne to žiadne poľnohospodárstvo nie je ! Je to predovšetkým len bezohľadné znásilňovanie a žmýkanie ,väčšinou cudzej pôdy a bezuzdné vraždenie voľne žijúcich rastlín a živočíchov a ničenie ich biotopov v poľnej krajine ... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od sinko, 18.12.2020 o 12:57 :
Oni asi nikdy nepochopia, že ochranu veľkých šeliem pred samými sebou (!) môžu zabezpečiť len samotní poľovníci. Veď vlka dostali za cca 10 rokov (1975 - 1984) 6,5 mesačnej ochrany v roku a bez nejakých kvót na stredné Slovensko len poľovníci. Dovtedy sa mohol loviť celoročne a výsledkom bolo už len nejakých 60 vlkov živoriacich na severovýchode SR. Dokázali sme to svojou disciplinovanosťou. A určite by sme to dokázali udržať aj naďalej , ovšem len za cenu, že nám ich dovolia regulovať. Lebo neregulované veľké šelmy znamenajú prázdne revíry. A to by znamenalo najmenej zánik poľovníctva v takej podobe ,ako ho v súčasnosti poznáme...Môžeme si to dovoliť ? Alebo inak : dovolíme to... ?! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od WolfHunter, 16.1.2021 o 10:52 :
Niekto sa zjavne pomýlil, nechal sa pomýliť a presadenie absolútnej ochrany vlka považuje za úspech v boji proti papalášizmu. Predpokladám a dúfam, že mu tento omyl obyvateľstvo vidieka v najbližších voľbách primerane spočíta. Na titulke FB stránky má MŽP obrázok vlka. Ja za ním však vidím ľudí makajúcich za výrobnými pásmi automobiliek, ktorých zisky odtekajú do zahraničia :( ◄ reagovať
len nik nemyslí na to, že v Tatranskom múzeu ich už budú musieť asi lisovať a ukladať do herbára, lebo vypchaté sa im nepomestia, a veru tento sa bude aj zle vypchávať :) ◄ reagovať
cisla zo Svajciarska - v povolenej dobe lovu od 1september24 do 31januar25 ulovili 92 vlkov. odkaz ◄ reagovať
Kaso79...pri všetkej ucte už tretí rok funguje táto šaškarna minuly rok sa vystrčilo rožky koli Polane bu bu bu a kde sme dnes bodaj im chute nerástli ked vidia čo dokážu mne je jedno aký rezort to riadi SPK je od toho aby s tým niečo robila ale kdeže tá ma ako ste podotkli toooooolko starostí nechcem byť sebec ale mna nezaujímaju kadejake akcie mna zaujíma že mám bordel v revíri lebo z vlka je zdroj prímu aktivistov zlate tela nadradený tvor pýcha europy...ale to vysvetlujte zveri durenej rozbíjanej drancovanej príde vám normálne aby elektrikár ešte pod hlavičkou ekotalibanu gniavil a hyzdil naše polovníctvo?! jasne ta spk nemá na nič čas za tie prachy ma tolko aktívit pofidernych bočných čudných ale to mne je jedno...ne tak dávno kolovala na nete fotka solymosa na kave s tými smradmi čo s i máme myslieť treba rezorty ešte viac rozdrobiť aby si tam každy hudol svoje je to rovnake ako vlada robí s občanmi treba zrejme polovnickeho kotlebu aby sa kus prebrali ◄ reagovať
Tak s tým Min, máte pravdu, nechcem tu meniť tému čo robí Pribina a ostatné.."spolky" v tom mám zase ja jasno, to sú poľovnícke organizácie na rozdie od PZ, ktoré sú organizačné jednotky SPZ.Takže žiadne spolky, v tom nemá jasno veľa funkcionárov SPZ=SPK.A tieto organizácie posielajú peniaze do SPK, ak niečo vyberú, alebo sa členovia zložia, robia akcie pre scvojich členov a ak som sa aj nejakých zúčastnil, boli transparentné a prospešné..A peniaze, ktoré posielajú všetci poľovníci do SPK sa používajú na všeličo, napr. na naftu do terénných aut, na cestu do zamestnania, na poľovačky, rôzne, akcie, napr. príspevky do Halali, právne služby, myslíme si, že SPK naše peniaze pekne tuneluje...Prečo nedodržiava zákon a nie je všetko zverejnené, čo má podľa zákona zverejňovať..Ale to je iná téma, môžme v nej pokračovať v inej diskusií.. ◄ reagovať
igman - počet hlasov pod čerstvým Zepovým komentárom svedčí o niečom inom.Takže asi sa mýlite... ◄ reagovať
p. Lysec vďaka za podporu. igman,ani ja nechodím na stránky LGBT ale nie zo slušnosti. Včera som sa za moju vetu ospravedlnil všetkým (slušným) poľovníkom. Keďže na vás moje ospravedlnenie nezabralo usudzujem že buď ste nie slušný alebo ste nie poľovník. ◄ reagovať
Pripájam sa k všetkým tým, ktorí nabádajú, aby ste sa nevyjadrovali iba tu, ale predovšetkým na sociálnych sieťach, len tu je vás zaregistrovaných určite cez 1000, poľovníkov je ďaleko cez 50 000. Členov VLK-a je možno niekoľko desiatok, ale správajú sa tak ako keby ich bolo 100 000. Ak by sa do debát zapojila aspoň tretina z vás tie debaty by určite nevyzneli tak jednoznačne v prospech týchto samozvaných ochranárov. Posilňovať si sebavedomie medzi svojimi nie je žiadne hrdinstvo, choďte s kožou na trh tam, kde to má zmysel. Tu debatujete úplne zbytočne. ◄ reagovať
juuj, viktor, ktorúže otázku? poprosím ešte raz. a k vlkom: je pekné, že sa im venuješ, to vravím úprimne. no podľa toho, čo si napísal, nedomýšľaš niektoré veci. a hlavne robíš veľmi subjektívne závery. no ale to nie je dôležité. to je len na povzbudenie. k tvojmu príspevku: hneď prvá veta: poľovníci tvrdia.... nuž asi ti uniká, že o love a počtoch nerozhodujú poľovníci, ale štát. takže nepodsúvaj, prosím, je to neseriózne. druhá veta: ak už o vlkoch čosi vieš, tak ti je zrejmé, ako sa zachováva sociálna štruktúra pri strate niektorého z alfa páru. neobjavuj objavené a nestavaj argumentáciu na neznalosti. a tvrdenie o tom, že vlk je samoreguregulovateľný je naprosto scestné v kultúrnej krajine. to platí v dostatočne veľkých biotopoch, ako napr sibír, aljaška, tundra... a tam poľovníctvo neexistuje. tam sú len lovci. a div sa svete, tiež to tam reguluje štát... zaujímavéééé... čo povieš? no a k zvyšku škoda drať prst písaním, prázdne slová... a navyše akosi z cesty. ale dám ti ešte jednu otázku: zoberieš na seba zodpovednosť, keď sem vlci dovlečú besnotu z poľska, maďarska, alebo ukrajiny??? nie, budeš zal len jačať, tentoraz ako sa poľovníci nestarajú. dovalím si vysloviť toto tvrdenie, lebo nič iné osprosťovaným hlupáčikom neostane. nehnevaj sa, ale po vás je len spúšť! chránili ste ako sprostí kormorána, krorý zdevastoval aj ryby - endemity. poučovali ste, ako treba naťahovať špagáty ponad vodu, nech nemôžu pristáť - výsledok: vodné vtáky s dolámanými krkmi. vraj budujte úkryty rybám... nuž akosi hlupáčikom nedošlo, že krkúň je aktívny lovec - prenasleduje korisť. a keď sme vás konečne poslali aj s vašimi študovanými murákmi, tak ste si našli inú tému a zas to ide dookola. koľko škôd ste už napáchali, a ešte sa k takej zberbe hlásiš... divím sa ti. no ale kto chce kam... ..............................takže znovu ťa poprosím, prečo sedíš doma v teple na mieste, kde majú žiť vlky??? prečo používaš energie - každá má niekde postavený zdroj. a prečo sa neobuješ do družstevníkov, že poničili toľké výmery, kde žila zver... aha, tam treba byť ticho, lebo by si nemal kde bývať a čím sa štopať.. nuž divné parametre to máte, vytrhnete z celku a hráte sa na spasiteľov. a daj odpoveď, naozaj len tip, za koľko rokov by došlo ku katastrofe bez lovu zveri. aspoň si tipni. ◄ reagovať
Tak, pár jedincov sa tu pekne odventilovalo ale kvótu stále nevieme :D ◄ reagovať
viktor trepes tu o ozratych polovnikoch ked takeho stretnes treba zavolat policajtov a zalezitost je vybavena behom par minut bodka!!!mal som cest v jedno rano vidiet okolie chaty kde boli ubytovany "ochranari" ogrcany nebol hadam len komin na streche:) ◄ reagovať
xaxap, prestaň s moralizovaním! bavil som sa s ním slušne a dal som argumenty i otázky k veci. pozri si odpovede. tak tu nerob zo zamindrákovaného zeleného ešte martýra. normálny chalan má kamarátov, partiu,a nevysedáva stále pri PC a nehľadá sebarealizáciu. je vďačným a s otvorenými ústami načúvajúci tým, čo mu ukázali, že je "niekým". a on sa len odvďačuje. a takých sú tam stovky. to je základňa, ktorú si vybudoval "VLK". tak ťa v úcte poprosím, prestaň v tomto kontexte robiť z nás hlupákov, čo sa nevedia správať a nedokážu komunikovať. prosím! ◄ reagovať
viktormt za príspevky a porušenie našej vzájomnej dohody (týkala sa zrušenia BANNu ktorý viktormt už raz mal a sľubu že sa to už nebude opakovať) udeľujem BANN natrvalo. ◄ reagovať
...počas splnu sme sa v združeniu venovali lovu diviačej zveri počas 4 dní sme mali 4x vlka...bud prekvapil alebo bol daleko...medzi tým boli strhnuté ovce a vo štvrtok o poldesiatej na obed bolo vidno dvoch potulovat sa v blízkosti družstva...zaznamenávame slušné prírastky u diviačej zveri ktorá u nás nie je pravidelne...dá sa predpokladat že prírastok bude značne zdecimovaný ked sa vytvorí svorka kdeže teraz sa vlci potuluju maximalne po dvoch...neviem či ste čítali aj diskusie pod článkami uvrejnenými v sme...mám obavy že nakoniec vlk získa pozíciu akú má dnes medved a my ostaneme z dlhým nosom...je tu niekto kto by vedel poradit ako dat poliakom po prstoch pretože kým na jednej strane chcú nárazníkove zony ... na druhej rozvijajú euro turizmus priamo na štatnej hranici...doprial by som vám aby ste videli tie húfy ktoré saa presúvajú kade tade cesty a všelijaké vyhliadkove veže všade peší cyklista bežkár a na večer partie z bugynami motorkami štvrkolkamy...ved to je nárazniková zona...su to hovedá nedisciplynované viem o čom píšem dennodenne vidím aký to má dopad na prírodu...závidím USA majú farmársky zákon tak každý rešpektuje súkromné vlastníctvo...nedivte sa že majú parky plné na prasknutie pretože ked sa rodinka zobudí rozmýšla či pojde niekam nie ako u nás kde mnohý majú pocit že sa možu vtrepat kamkolvek a kedykolvek...je nás vela to je pravda plno hlupákov a najme moderných všadebolov a všetko vedov...mal som snahu šírit osvetu a zapajat sa prípevkamy...boli mi mazané a ja som bol zablkovaný...prispeval som rozumne citlivo bezvýsledne...preto apelujem aby sme dali hlavy dohromady pretože nie je možné aby na nás hadzali špinu z každej strany hocikedy hocikto kde je komora ?...prečo s tým konečne niečo nespravia načo ich potom máme ? prečo nevyužiju silu medii aj oni?... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.