Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
Dnes som na NGW kanáli zachytil koniec relácie o vlkoch v Yellowstonskom NP ( plocha asi ako 20 % výmery SR).Na záver ma teda ozaj prekvapili - lov vlka (ktorý tam bol vysadený umelo)je v YNP zakázaný len od roku 2012 (!),pričom do natočenia filmu (dátum som bohužiaľ nezachytil) bolo mimo NP ulovených "až" 12 vlkov.Lovia ich tam hlavne preto, lebo farmári odmietajú chovať dobytok pre veľké šelmy.Opakujem v USA a Kanade sa ročne ulovia nielen desaťtisíce kojotov a medveďov ,ale aj tisíce vlkov, púm,rysov a rosomákov,samozrejme mimo NP.A lovia sa tam hlavne preto, lebo im je jasné, že človek a veľké šelmy sa v hospodársky využívanej krajine môžu znášať len do určitej miery. Ich NP však na rodiel od našich miniatúrnych a hospodársky využívaných "napodobenín" NP naozaj aj národnými parkami sú.Popritom : u nás je hustota obyvateľov cca 120 /km2, kým v USA len 30 a v Kanade len 3 obyvatelia na km2...Toto sú argumenty, ktorý treba verejnosti neustále opakovať a tým blbom neustále trieskať o hlavu,možno to raz pochopia...Ale nie je dôležité ,aby to pochopili tí blbci - dôležité je ,aby to pochopila verejnosť ! ◄ reagovať
kde sú celá SPK???...zastresovat peniaze brat...to hej ale zeby bolo vidiet za to nieco to nie...reportaz kde sa kyda na polovníka samozrejme docent elektrikar priestor dostane ...kde je oponent šuba?! prečo nebola reportaž o tom prečo sa na polane tento rok postupovalo napriek vredom na zadku ochranarov aby možno niektorym tupym hlavam svitlo ja sa nečudujem prečo su všeci proti nám sme totiz posledna brzda proti húfom novodobých lynčovačov prírody aj ked maju x názvov ...nova doba?...to chce aj novy pristup ale naš ved je našou povinostou zabezpečit zveri vhodne životne prostriedky a niektory musia pochopit že všetko nie je všetych na rekreovanie ja na slovensku x miest a možnosti všimli ste si ale že ludia chcu byt rešpektovany ale rešpektovat nedokažu?...v usa je x narodnych parkov rešpektuje sa vlastnicke pravo prečo sa odvolavaju na bezasahovost ale už nerieišia to že všade platí odtial potial?!...volný pohyb neznamená že si anarchisticky budem robit čo chcem v duchu len ja mam prava iba ja ja ja ...kolky o prirode vedia figu borovu a budu komplikovat život skutočným odborníkom alebo len obyčajným nám čo už na to nemožu pozerat...sme primalý na hokusy pokusy federácie darmožracov z tulčíka ...tých ktorý vodu kážu a víno pijú a pokým nenesu hmotnu a finančnú zodpovednost za to čo zničia narušia poškodia nemajú nárok zasahovat....chyba je v nás je nás dost na to aby s nami nemávala stovka vypatlancov ...na verejnost sa nespoliehajme ludia kedysi a dnes su velký rozdiel fikcia masmédii opije rožkom avšak malo by sa zastavit to verejne trepanie bludov aby si každy niesol zodpovednost za to čo robí a povie ako to vyžaduju od nás...nevidel som aby polovník prial smrt hocikomu narozdiel od tách podpasoviek zo strany ubožiakov ktorý spasia divočinu tým že ju zdevastuju svojím arogantným rekreovaním v duchu ja ja ja jenom já ◄ reagovať
Miky Sikoriak,tvojmu prispevku sa neda vytknut vôbec nič,trefne popisana realita,aká v skutočnosti existuje v našej prirode,polovnictve a iných odvetviach,len nechapem,určite toto tu na tomto fore čitaju i veduci predstavitelia SPK,ved mame tu i zastupcu našho regionu vynikajucu trubačku na lesný roh,neverím tomu že by to nik nečital a nesnažil sa apon zapojit do diskusie,platime obrovske peniaze na to aby sa mohli hriat na teplých miestočkach v SPK a pomoc žiadna,čo už fakt neostava v tomto kapitalistickom zriadeni, aby pleps robil a výsledky prace žali len zbohatlici a novodobý otrokari,podnikatelia, čest vynímkam,takto sme si viaceri demokraciu po rozpade komunizmu nepredstavovali.LOVU A LESU ZDAR ◄ reagovať
Nemam chut už rozmýšlat ... nepríde mi normalne aby sa poniektorý z nás šli potrhat aby to bolo lepšie dookola vysvetlovali boli trpezlivy a vo finále kadejaký hlupák nam tu bude nadávat v štýle ludia su premnoženy strielajte sa medzi sebou...pokým ja som čoraz viac obmedzovaný okolomna veselo profituju kadejaký rekreanti cyklisty už pomaly až do butlavych stromov sa budu vozit teraz skialpinista nezaujem či smiem po čiom leziem...a vrcholom je ked mam v lyžiarskom areali nočnu a prekvapí ma skupinka nadšencov o druhej rano lebo su tak pracovne vytažený že cez den nestihaju tak preto v noci...arogancia drzost nadutost a to budu vyčitat nam?...vlastnik prenajimatel revíru dokonca obec...slovenskopolska spolupraca osobne mam skusenost s tým že týto hajzly hlavne s polska sa ani neunuvaju vyžiadat si suhlas už takto u nas urobili z tažkou technikou cesty stredom lesa ktore veselo využivaju...stažujem sa lebo hlavnym problémom je naš cteny vybor ropuchy sediace x rokov na zadku ktoré s tým nič nerobia maju len plnu hubu žvastov dokonca členom je aj starosta...zrkadlo dneška...inač by to bolo keby to naše polovnictvo bolo jednotne a viac nám záležalo na životných podmienkach zveri aj za hranicou nášho reviru nie len v sezone selektovat čo vraj bude aj bez nas...už medved vykazuje neštandardne spravanie...mylim sa ak sa to po nejakých rokoch dostaví aj u vlka?...čudujem sa majitelom dobytka že sa len prizeraju tym škodam ktore bude lukač prezentovat ako normalne...už vystrčila rožky Polana malo by to ale zajst dalej...to pohranične pasmo aj ked sa budu odvolavat na neviem ake eu božstvo nik sa nas nepytal!!! vyhradte tym uchylakom 5% ničoho dajme tomu v BA nech si tie chore pokousy robia tam a neotravuju na zbytku slovenska...ty isty primitivy ktorých exsistencia je priamo umerna parazitovaniu na našej práci... ◄ reagovať
priateľ Wolfhunter - rozmýšľaj trochu strategicky. Kto má záujem o privatizáciu štátnych lesov a revírov PZ ? Kto umožňuje prakticky neobmedzené rýpanie NGO do lesníkov a poľovníkov v mainstramových médiách ? A kto tie médiá vlastní ? Nie sú to náhodou tí istí ľudia ? A je problém pre týchto ľudí kúpiť si aj SPK ?!Ja verím, že by to problém mal byť ....a ostatní nech si myslia čo chcú.Ale aspoň nás by okrádať nemuseli. Uvidíme ,ako povedal slepý ... ◄ reagovať
Vraj sa chysta novela zakona da sa nikede pripomienkovat a dufat ze sa pride niecym co zastavi to spineneie a obmedzovanie vo vykone prava polovnictva kadejakemu chrapunovi ci ekozvastalovi....manazment vlka je trapny zdrap papiera a az sa to vymkne spod kontroly co potom? Naco nam je spk ked nezakroci proti tomu aby zmizli z netu tie skupiny ktore siria zle meno demagogiu dokonca vyhrazky agresie...statna ochrana prirody sa takisto distancuje a zacinam pochybovat o jej umysloch to co dokazali v poslednej dobe je na zamyslenie to sa budeme prizerat ako ostatny parazituju na plodoch nasej prace?! ◄ reagovať
Hádajte čo trenčianski poľovníci najviac závidia strelcovi toho jediného vlka ? Ja osobne sa domnnievam , že mu najviac závidia to ,že ho mohol legalizovať! Papier je papier ,ten nepustí a aj oči sa s ním celkom dobre lepia (nemyslel som však ten toaletný,ten sa dá skôr porovnávať s kvótou a jej podmienkami...)Lubenko - síce naplnili kvótu a končia - lenže zrejme len s legálnym lovom.Keby to bolo inak už by mali naše "starosti" pekných pár desaťročí aj Česi, Maďari Rakúšania a pod.Aký "predpis" také "dodržiavanie"... ◄ reagovať
nech sa páči... v trenč kraji zastavenie lovu vlka. vraj treba zrušiť povolenky na vlka... :-D no moja zlatáááá... odkaz ◄ reagovať
Zákon o poľovníctve nezakazuje vlky strieľať. Podľa mňa nie porušenie zákona, ale nižšieho právneho predpisu. Porušil možno len vnútorný predpis ministerstva o kvóte na lov vlka dravého pre rok 2016/2017. Na facebooku ho už mnohí posielajú do väzenia, ale skôr to bude na pokutu. Teda ak veci pôjdu podľa zdravého rozumu. Ak podľa emócií, môže to skončiť inak. ◄ reagovať
Podľa všetkého nerešpektovanie zákona. Čakajme na peknú reportáž v médiach. odkaz ◄ reagovať
K 4.12. 25 kusov, minulý rok k 4.12. 14 kusov. Pre 25/10, Ban 18/3, Žil 18/8, Koš 8/3, Tre 1/1 ◄ reagovať
všimol si si, ako sa vyjadruje zamestnanec - profesionálka? mám z toho ústa od ucha k uchu... "Že ovce strhl skutečně vlk, potvrdili i ochránci přírody. „Zatím nevíme, zdali útočila celá smečka, nebo pouze jeden silný kus,“ informovala ředitelka Správy CHKO Bílé Karpaty Jiřina Gaťáková." a poľské??? veď ekoteroristi tvrdia, že ich strieľajú v podtaranskej oblasti (teda za 30 km ochranným pásmom)... človeče... ◄ reagovať
Fajn . Vyzerá to na dobrý šrumec . Ale stále sú to len vlci od nás.Kde sú tí poľskí , už cca 10 rokov totálne chránení ? ◄ reagovať
pár dní stará správa zo zlínska (po starom gottwaldov)... zaujímavé je, že vlčie hliadky mlčia.... odkaz možno i kvóty zavedú... :-) ◄ reagovať
Chudák vlk a chudera poľovnícka disciplína...Nie je to dobré keď niektorí ľudia klamú a ešte viac ľudí to klamanie nechce vidieť ...Súčasný "euro - model" manažmentu vlka je proti vlkovi a proti poľovníckej disciplíne! Ale na papieri je všetko zrejme v tom najlepšom poriadku ... ◄ reagovať
Jožko je mi to preto smiešné,pretože ked maš taku vedomost a niesi polovnik ,je mi divne že si ešte nikoho neoznamil,ochranari to vetšinou robia i ked to nevedia dokázat,len netušim či si ochranar:):):) ◄ reagovať
Ľubko, napísal som sem najjednoduchšie riešenie ktoré sa praktizovalo ešte donedávna a Ty mi tu maľuješ smajlíky... ◄ reagovať
dost dobre som to nepochopil,kde by som mal vlka ked ho u nas strelim preniest????? ◄ reagovať
Napadol sneh, už ich toľko (oficiálne) nepadne - nebudú sa dať totiž prenášať.Pri spojení informácií z knihy návštev revíru a stopovania na snehu bude hračkou dokázať, že vlk bol prenesený .Možné je však aj to,že sneh ich práve pomôže uloviť viac vo voľnej zóne..Je to sarkastické,ale len blbec si môže myslieť ,že to čo bude na papieri môže byť aj pravda... ◄ reagovať
v žiadnom prípade neerýpem! no treba ochranárom pomôcť, aby vedeli kde tie vlky hľadať, a hlavne v čechách! ale rád by som napríklad s týmito vedomosťami pomohol aj bojdovi. ani on nevedel, kde hľadať potratené vlky... ;-) našťastie tie naše v strážovských kopcoch sa ako naprotiveň našli... pôvodne je to len vysvetlenie autorom bájok pod fotkou vlkov z aljašky, ktorí sa vybrali na lov bizónov. ◄ reagovať
ku apple 23.11. 12:56 hod. - ten Lukáč je génius ,on to vlastne trafil.Veď my si predsa kladieme tú istú otázku.Lenže s podstatným rozdielom, pretože my a cca milión súkromných vlastníkov lesnej pôdy vidíme tých pár tisíc hlupákov čo môžu rozhodovať o prírode na inej strane rovnice.Zase má "pravdu" menšina a drvivá väčšina sú hlupáci.Len tútorom týchto hlupákov už nie je Kremeľ ale Brusel.Do "nežnej" sme tu mali totalitu "červenej" menšiny , dnes je to totalita menšiny "zelenej".Dúfajme, že tak aj dopadnú...P.S.: a nerýp do bratov Čechov,aj tam sa nájdu naši a nie je ich málo . ◄ reagovať
tak trpezlivosť vo výskume sa vyplatila.... tajomstvo odhalené..
◄ reagovať
kvákame?...čo s v praxi deje v lesoch je diametralne odlišne od prezentacie týmito trubirohmi hoc na akademickej pode....ak je polovnik hlupak v polovnickych veciach a lesnik v lesníckych tak co týto spasitelia divočiny....ved kludne budem ticho vieme ako to dopadne...oficialna kota nebude naplnena kedže podmienky su nastavene presne tak aby k tomu nahodou nedošlo...všetko ostatne bude prebiehat tak ako doteraz...prídu však problemi a s nimy sa budeme borit my nie týto exoti ktorý nezodpovedaju za nič len za to aby im natieklo do vrecak...nechajme vlka decimovat jeho korist potom sa necudujme upadku trofejovej kvality stavom srnčej zveri...nepokoju v revíri...ked dokazal expandovat medved do sučasnych rozmerov a riešenie problemu je aj po rokoch potvrdení vyskumu šetkeho možného stále bezzube prečo by tak nemohol aj vlk?... nemame nahodou aj mi povinost zabezpečit zveri vhodne podmienky na prosperovanie a ako to suvisi s tým že ustúpime trendu nadradenia jedneho predatora všetkému?!...len aby sa o to miesto nas nepostarala nejake epidemia svrab nebodaj besnota...každe narušenie ekosystemu prinesie následky a zase nebude zodpovedného to sa važne nepoučíme?...škoda žeslavna SPK miesto pchania penazí do vrecka nezasiahla tak ako mala ved to ide ruka v ruke s expandovaním zasahovania lukača a jeho podobným,,,pekne využili naše svary na dosiahnutie svojho....neverím tomu že toto je trvaly stav!...vyrokovali sme si vynimku naši predchodcovia vedeli asi prečo!...bobor medved kormoran!!!....toto je výsledok ochrany...nikam sme sa nedostali od roku 2013 60 000 polovnikov x chovatelov dobytka vlastnikov lesov a prenajimatelov revírov stiahlo chvost medzi nohy pred tlupou opičiakov?...hamba nám...ak ma tu niekto vyzve na prezentaciu sposobu čo s tým upozornujem ho že je načase konat nie len čakat kym sa rozhybu ty ostatny....somar ktorý zostavoval manažment vlka nebude prihliadat tomu čo to sposobí v konkrétnej lokalite to my budeme denodenne konfrontovaný stavom kedy su do vykonu prava polovnictva aplikovane nezmysli ktore vyvrati aj obyčajny amater... ◄ reagovať
Na organizáciu Vlk mám vlastný názor. V niektorých veciach s nimi súhlasím, s niektorými naopak. Určite však túto inštitúciu nevelebím a nevynášam do nebies, ako niektorí prispievatelia na tomto fóre. Práve naopak, neexistenciou tejto skupiny by príroda nijako neutrpela. Ja osobne som už mal niekoľko konfliktov s ultra úderkou ochranárskej demagógie. Nebudem to konkretizovať, ale pod vplyvom určitých skúseností už túto organizáciu nepovažujem za "hodnú" môjho záujmu a to i napriek tomu, že sú medzi nimi i kvalitní ľudia. ◄ reagovať
vy si tu len kvákate a vlk o vás prednáša :-D a na akademickej pôde, informácia na oficiálnej stránke fakulty. no dnes to už nedohľadáte, takže aspoň ako to vyzeralo:
◄ reagovať
Oficiálna kvóta sa ako tradične nenaplní. Oficiálne sa ulovilo dosiaľ 16 vlkov. Neoficiálne štatistiky oficiálne inštitúcie neuvádzajú :) ◄ reagovať
Práve som chcel upozorniť "ochranárov" na to "mŕtvolné" a podľa mňa aj dosť vypovedajúce ticho ,ktoré na téme zavládlo.Priznám sa, že sa mi celkom dobre počúvalo,človek aspoň nemusí čítať tie insitne - infantilné "ochranárske" blbiny.Lenže priateľ Wolfhunter to krásne "TICHO" narušil (nič v zlom !). Hádam zostaňme v tom tichu aspoň do vyhodnotenia kvóty ,t.j. do 15.1.2017, potom budeme zas o niečo múdrejší... ◄ reagovať
no čo?...žiadne navrhy čo dalej s blbomanažmentom vlka?...o nas bez nas...iba technicka poznamka...do minulého tyždna sa svorka zdržiavala u susedov...odtamtade nemam žiadne inf...ale od predvčera hlasim návrat do lovísk u nás...celý revír je hore nohami...zver je štvaná vystresovaná...nie je problem cez den vidiet hromadne krkolomne presuny ...diviaky nam zmyzli ako tiene aj ked este donedavna sa na bukviciach zdrziavali na dvoch lokalitách takmer nonstop...podla stop a dokumentacie ...činí vlčia pospolitost 7+ ks doveryhodnost overujem inštaláciou fotopasce...máme sa na čo tešit...poliaci už vnadia snad sa ich celoročna ochrana podarí aby im vyprášili kožuchy pekne potichu....ako vždy ◄ reagovať
no dôslednou vedeckou prácou sa mi podarilo odhaliť, prečo v Čechách nemajú vlkov!
◄ reagovať
Veď naši "odborníci" sa už vyznamenali pri tvorbe programu starostlivosti o vlka a už druhý rok za sebou aj pri stanovení kvóty a podmienok lovu vlka (teda voči kvóte nič, ale tie podmienky!).Mám dojem, že súčasný stav im vlastne vyhovuje. Ochranári sa tvária , že vlk je dostatočne (najnovšie okrem Poľany) chránený a naši poľovnícki odborníci sa tvária, že sa to aj dodržiava (a "ochranári im to evidentne aj "žerú").Treba si uvedomiť, že agendou našich poľovníckych odborníkov je predovšetkým raticová a (akoby) malá zver. Z tejto zveri "žijú". Keby u nás klesli stavy raticovej zveri pod normované stavy čomu by sa venovali ? Kto by im odvádzal "mýto" za prázdne revíry? Veľké šelmy im môžu byť ukradnuté,pokiaľ neohrozujú ich "chlebík".Takže z ich pohľadu sa jedná o ideálny stav. Všetko je v najlepšom poriadku .Veď si to už nejako chlapi vonku v revíroch s tými "žalobabami" vybavia...Pochopiteľne ,lebo čím menej veľkých šeliem tým viac raticovej zveri. Oni nič, oni sú len muzikanti... ◄ reagovať
Vážení priatelia, bolo by už na čase, aby skončilo osočovanie medzi sebou. Vhodné by bolo, aby sa ozvali zodpovední zo SPK (SPZ)a odborníci a prijali stanovisko k útokom, ktoré sa objavujú poslednú dobu v tlači (posledný dňa 10.11.2016 v denníku Pravda - "puška pušku myje"). ◄ reagovať
Dnes som sa dozvedel zaujímavú vec. Niektorí sympatizanti LOZ Vlk, dokonca i niektorí členovi, sú aktívnymi poľovníkmi. Myslím, že ich náčelník to ani len netuší :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.