Príspevok presunutý z diskusie odcudzenie fotopasce (autor: lachim3).
Pani netreba zase kleast na duchu.Ano vo fotopasci je GSM modul,cize nieco obdobne ako v mobile,ktory musi mat tzv IMEI - seriove cislo toho modulu.Treba to hladat na krabici. Ja by som na policiu tlacil,ze nech patraju po tom IMEI,ono v sieti to ide vyhladat,len sa musi po tom patrat.Z mojej vlastnej skusenosti, par krat policia takto odhalila ukradnuty mobil a volala aj na nove cislo SIM,ale ci zlodej sa pokaka a pride na policajnu stancu je otazne,najma ak tam supne nejaku EASY kartu bez zmluvy.A samozrejma,ze na fotopoascu sa clovek nedovola,kedze posiela iba data. Ono ak by zistili tu SIM,ktora je pisana na konkretneho cloveka,to by bola sanca.
Dalsia vec je,ze fotopasce by mali mat neviditelny prisvit,aby sa tazsie odhlalili,zablesk s tych lacnejsich vidno. Posledna vec je za vyrobci keby tam spravili maly program a dali GPS tak by bolo mozne poslat cez sms udaje o polohe ukradnutej fotopasce ak ju zlodej znovu zapne. Ono ja mam este nejaky napad, ze by bolo mozne tam vlozit dalsi straziaci gsm modul,ktory by vedel poslat polohu na dotaz,ale viac na sukromnej poste ak to chce niekto riesit a investovat do toho...upozornujem urcite to nebude uprava za 30 euro..