Príspevok presunutý z diskusie odcudzenie fotopasce (autor: lachim3).
duso2, ja netvrdim ze panda je riesenim, je tam niekolko obmedzeni, napr SIM, baterie, tel. cislo. ale k tvojej poznamke, baterie su bezpredmetne, myslis ze sa da fotopasca bez baterii pouzivat? ja tvrdim ze nie, takze ak ju niekto zoberie preto ze ju chce pouzivat tak asi do nej baterie vlozi, alebo? ak ju chce ukradnut preto ze mu zavadzia a neplanuje ju pouzivat tak je jedno ci su v nej baterie alebo nie, rozbije ju, hodi do kanala a pod....a potom uz je jedno ci tam bol externy GPS modul alebo nie. Co sa tyka tvojho napadu, ako napad to zle nie je, az na to ze je tazko realizovatelny a bude dost drahy. 1. do fotopasce sa velmi tazko vmesti dalsi komponent o velkosti zapalkovej krabicky, 2. otazna je cena, ak si ma niekto priplatit 100 Eur (a to som len od brucha strelil cenu podla mna to bude pri kusovej vyrobe viac) k 350 eurovej fotopasci tak si to asi zvazi, tvoje zariadenie nijak nezabrani pripadnemu ukradnutiu clovekom, ktory fotopascu chce ukradnut kvoli tomu, ze mu zavadzia, vid vyssie, jednoducho ju znici aj s tvojim zariadenim. 3. Dalsia vec je napajanie tvojho modulu, aky to bude mat vplyv na zivotnost baterii alebo bude to mat samostatne napajanie? v pripade, ze ano ako a kto vymeni bateriu? 4. dalsia otazka je a co zo zarukov na fotopascu pri neodbornom a neodsuhlasenom zasahu? preberies zaruku za 350 Eurovu fotopascu ty? takze nestaci byt odbornik a teoreticky navrhnut rieseni, ktore by mohlo fungovat treba domysliet aj dalsie detaily. a este jedna poznamka k IMEI a vyrobnemu cislu fotopasce. Nie je to to iste, resp. nemusi to byt to iste, vacsina fotopasci ma vyrobne cislo, ktore nema s IMEI nic spolocne, takze na fotopasci su uvedene dve cisla a to vyrobne resp. seriove cislo fotopasce a IMEI. Ak ma dotycny majitel poznacene len vyrobne cislo, tak moze hladat ihlu v kope sena, nakolko toto cislo sa da zistit len vizualne a to priamo na fotopasci. IMEI sa samozrejme zistit da rovnako ako pri mobilnych telefonoch. Otazne je ci majitel fotopasce ma poznacene aj toto cislo.